Zašto (ne)želiš da imaš decu?

Nemam dece nit sam ikad bio u prilici za tako nešto ali se nadam da ću se jednog dana i ja ostvariti u toj ulozi (iako zasad zaista ne vidim da išta ide u tom smeru) i da ću jednog dana (nadam se u nekoj doglednijoj budućnosti) i ja to doživeti i videti i osetiti kako to izgleda.

Imam jedno dete

I želim i ne želim još dece

Istovremeno bih baš voleo ali i ne, jer sam samoživ, komplikovan, nemam sex, nemam finansijsku situaciju...

A ako ću da budem isfrustriran tata, bolje da ne zagađujem deci život

Ni prvom detetu nisam bio tata kako je trebalo (po mom mišljenju)

Imam jedno dete

I želim i ne želim još dece

Istovremeno bih baš voleo ali i ne, jer sam samoživ, komplikovan, nemam sex, nemam finansijsku situaciju...

A ako ću da budem isfrustriran tata, bolje da ne zagađujem deci život

Ni prvom detetu nisam bio tata kako je trebalo (po mom mišljenju)
Koje su to gluposti,za vreme drugog svetskog rata baba i deda nisu imali leba da jedu pa su 6oro dece napravili,jel mislis da su ispali losi ljudi,naravno da ne,jer nisu bili razmazeni nego na rad uz skolu

Koje su to gluposti,za vreme drugog svetskog rata baba i deda nisu imali leba da jedu pa su 6oro dece napravili,jel mislis da su ispali losi ljudi,naravno da ne,jer nisu bili razmazeni nego na rad uz skolu
Znam sve to Džordži
Ali svako mora za sebe da bude iskren
Plus, baba i deda su bili iz drugog vremena i imali su sistem, kakav takav

Ok, samoživ sam, ali želim da budem i finansijski odgovoran i da svojoj eventualnoj deci obezbeđujem šta treba i ne ovisim ni o kome, pa ni o imaginarnoj ženi sa kojom bih imao tu neku decu ili dete, dalje

Ma ne radi se to o deci nego o bilo kakvoj odgovornosti,tracite zivot na gluposti i time se hvalite,pa napravi dete menjaj mu pelene dve godine, naucices pa se time hvali da mozes nekom da se posvetis ko zavisi od tebe,ne brini dete jede 100g hrane ne trebaju ti milioni koje ionako trosimo na gluposti

Ma ne radi se to o deci nego o bilo kakvoj odgovornosti,tracite zivot na gluposti i time se hvalite,pa napravi dete menjaj mu pelene dve godine, naucices pa se time hvali da mozes nekom da se posvetis ko zavisi od tebe,ne brini dete jede 100g hrane ne trebaju ti milioni koje ionako trosimo na gluposti
Ma dobro bre
Ne brini, ne bi samnom niko ni pravio decu tako da su svi bezbedni 🤣

Pa, ima toliko dobrih stvari na svetu , kakav god da je u datom trenutku, da je šteta da ih naša deca ne iskuse :) i sad kad vidim klince kako su srećni i veseli zbog svakodnevnih sitnica, baš mi je puno srce
Bjanki, imam dvoje dece i petoro unučadi. Ima lepih stvari na svetu, ne sporim....ali, to malo lepih stvari ne može da unište moj osećaj da je svakoj sledećoj generaciji sve teže da prežive dostojanstveno, slobodno i sretno....

Back