Zašto ne volimo šefove?

Džudi S

Domaćin
Moderator
Poruka
4.866
FORUM I BLOG.jpg

Na mnogim temama na ovom potforumu, ali i na drugim potforumima dosta se razgovara o odnosu šef-zaposleni.

Mnogo forumaša se žali na probleme koje imaju sa šefovima.

Zašto je to tako? Zašto ne volimo šefove? Kako biste opisali svog šefa?

Molim vas da pišete u skladu sa temom.

Foto: Pixabay com.

Radila sam u državnoj upravi i imala sam problem samo sa jednom šefovicom. Sa načelnicima i ostalim šefovima imala sam lep, korektan odnos.

Radila sam kod privatnika kratko vreme. Neslaganje je bilo sa šefovima- bilo ih je više, u pitanju je porodičan posao. Stvarno nisam znala ko mi je šef: žena, njen muž ili njen otac..

Sa druge strane, imala sam svoju biljnu apoteku. Radile su moja mama i njena prijateljica. Bila sam u dobrim odnosima sa tom maminom prijateljicom, a ona je tu radnju doživljavala kao svoju, i...

Zbog loše lokacije i zbog visoke kirije, morala sam da zatvorim, prekinem taj posao. Srećom, na vreme dok nije bilo puno dugova.

Nastavak kasnije.

Poslednja izmena:
Kompanija za koju radim zloušpotrebljava žensku animalnu frustraciju
Vremenom su degradirale samu poziciju šefa tako da zbog te ženske gluposti sad rade i administraciju i fizikališu što je i smešno i žalosno.
Niti poznaju sociologiju rada niti zakon o radu samo šlihtanje nadredjenima i tužakanje ostalih u istom ili na nižem nivou.

Dosta više to "ima ko hoće" dajte "ima ko ume"
Znate, hoće i moj deda da ... al ne može...

Poslednja izmena:
Zato samo svoj gazda 😎

Mada, generalno, imao sam srece - uvek su mi prvi pretpostavljeni bili oodlicni ljudi i ne secam se da sam ikad imao ijedan problem sa njima.
Bilo je u vojsci nekih starijih oficira imbecila teskih (kasnije se ispostavilo da su svi stranacki puleni, iako je Zakonom zabranjeno da oficir bude u politickoj stranci), ali nikada mi niko od njih nije bio prvi pretpostavljeni.

Na primer, bio je jedan pukovnik koji pojma nije imao svoj posao, pa je tako frustriran vikao na sve nas mladje oficire, dok ga nismo uhvatili u wc-u i objasnili mu neke stvari, pa se posle smirio :D

Šta o tebi misle zaposleni? Da li imaš nekoga ko se buni i svađa zbog nekih odluka? Nekog zaposlenog koji te ne voli?

Pa ne znam stvarno sta misle o meni kao coveku, znam samo da su sigurno zadovoljni finansijski jer imaju najveci procenat koji moze da se dobije, a znam da ponekad popizde kad im radim code review, jer sam i ja cepidlaka ponekad.

Do sada je samo jedan zaposleni dao otkaz, i to zato sto se preselio u Kanadu, a ne zato sto je nesto bio nezadovoljan.

Pogledajte prilog 1635092

Na mnogim temama na ovom potforumu, ali i na drugim potforumima dosta se razgovara o odnosu šef-zaposleni.

Mnogo forumaša se žali na probleme koje imaju sa šefovima.

Zašto je to tako? Zašto ne volimo šefove? Kako biste opisali svog šefa?

Molim vas da pišete u skladu sa temom.

Foto: Pixabay com.
Имао сам једним шефом мало проблема, ништа претерано, када сам почињао да радим.
Имао сам касније, последњих година, проблеме са власницима фирми али то су специфични проблеми и друге врсте.

Ja nemam nikave emocije prema shefici
a ni prema direktoru koji je svima shef.
Na poslu se bavim svojim zadacima a ne tudjim...
takodje me liccni odnosi ne znaimaju jer tamo zaradjuem platu.
Mnogi su postavljeni jer su podobni ali ne tangira me visse.
Borba sa vetrenjacama mozze skupo da me kossta...
stoga gledam svoja posla i gazim dalje svojom stazom.
Ово. :mrgreen:

Већи дио шефова нијесу превише способни а многи су уз то и гов. као људи. Сад, овим првима могу увијек опростити а овој другој комбинацији никад.
Идијоти су велики проблем свуда.

Дакле, ја за шефове имам два питања. Да ли има позитиван однос према послу и ономе што се ради (макар и да не зна) и да ли је вољан заједено са радником наћи рјешење.
За остало ме боли к.
Сад доста пута то "остало" је главно а не посао и радници.

Back