Зашто не верујете? Лакше је тако?

Ната Ли

самоникла
VIP
Poruka
50.494
До прошле године већина ( па и ја) није веровала да је могуће ишта променити, посебно да је могућ овако масовни и свеобухватни протест.
Да млади имају вољу да се укључе у политички живот Србије.
И ето, десило се.
Десило се у далеко већем, чистијем, разумнијем и праведнијем облику.

Свако ко је бар једном провео бар пола сата на протестима зна какав је осећај и о чему говорим.

Питање је зашто сад не верујете у потпуну победу правде и изградњу једног нормалног друштва?

Очекујте неочекивано, ништа више није немогуће па чак ни да србину буде жао кад комшији цркне крава, још му и понуди помоћ.

До прошле године већина ( па и ја) није веровала да је могуће ишта променити, посебно да је могућ овако масовни и свеобухватни протест.
И ето, десило се.

Свако ко је бар једном провео бар пола сата на протестима зна какав је осећај и о чему говорим.

Питање је зашто сад не верујете у потпуну победу правде и изградњу једног нормалног друштва?

Очекујте неочекивано, ништа више није немогуће па чак ни да србину буде жао кад комшији цркне крава, још му и понуди помоћ.
Iskra promena je zapaljena, više je ništa ne može ugasiti.

И ето, десило се.

Владалац је дао изјаву између редова.

Ако сам га разумео (ко што рекох између редова) креће у обрачун са професорима који су све ово покренули око протеста, мислим да је ту и Проглас на мети и Српски глас.

Kako nije kad je Djilas zamalo uzeo Beograd? Sve na krilima borbe protiv nasilja koja je bila identicna ovoj.

И ето, десило се.

Posle Novog Sada i Kragujevca ja duboko verujem u ove mlade pametne ljude artikulisanih misli
ljude koji poseduju strpljenje Isusa i šire ideju o nenasilju time što podmeću i drugi obraz dok ih državna mafija gazi i razbija im vilice.

Ако су те дресери већ у све то убедили зар није једини излаз из ове ситуације - ИЗБОРИ? Зашто се бојите Срба у Србији? Није правда, пријатељи, ако се неко неправдом бори само за своје право! Зашто се о томе ћути? Зар добри студенти и добри професори немају право да несметано уче и предају? Које право је јаче од Устава Р. Србије?
Е јбг бановаше те док ја попих кафу са комшиницом :andjeo:

Владалац је дао изјаву између редова.

Ако сам га разумео (ко што рекох између редова) креће у обрачун са професорима који су све ово покренули око протеста, мислим да је ту и Проглас на мети и Српски глас.
Никакви професори нису ово покренули.
Пуца у погрешну мету покушавајући да помери тежиште протеста, но..хвала Богу на паметној младости, неће му проћи.
Неће јер су сад већ сасвим достигли ниво одраслих, зрелих људи потпуно способних да препознају провокацију, не одреагују на њу и наставе истрајно ка свом циљу.
Сваки његов корак је сад све погрешнији и мобилише све више подршке студентима.

ja sam izribala žicom i šerpu od rostfaja za svaki slučaj
Мени даире звецкају нестрпљиво у комоди :kiki:
Морам да провежбам, застава у левој руци, даире у десној и пиштаљка у устима.

Никакви професори нису ово покренули.
Пуца у погрешну мету покушавајући да помери тежиште протеста, но..хвала Богу на паметној младости, неће му проћи.
Неће јер су сад већ сасвим достигли ниво одраслих, зрелих људи потпуно способних да препознају провокацију, не одреагују на њу и наставе истрајно ка свом циљу.
Сваки његов корак је сад све погрешнији и мобилише све више подршке студентима.
Ne ide narodu to u glavu, jer su navikli na pimk "omladinu" glorifikovanu medijski do beskraja...

Ne ide narodu to u glavu, jer su navikli na pimk "omladinu" glorifikovanu medijski do beskraja...
Разумем ја ове маторе, донекле...па моја мајка још увек примењује као аргумент : Ко је кога родио? :zcepanje:

Али наша генерација је (већински) другачије одгајала децу. Наша деца имају право на мишљење, зато умемо да им верујемо сад.

И ето, десило се.

I nije moguće ništa promeniti iz dva razloga.

1. Promene moraju da dodju od većine naroda, na izborima.

2. Izbori nisu izmedju Al Kaponea, Majke Tereze i Gandija vec izmedju Al Kaponea, Laki Lućiana i Toto Rine.

Посебно су ми слатки она архигунђала којима је увек и све сметало, стално се жале на све и свашта и сад када би било логично да подрже или учествују у напорима за промену на боље, они укључили сумњичарење.
Ваљда се плаше да неће имати на шта да гунђају, па ће се оголити њихова одговорност за сопствени живот.

Могуће је и промениће се. :D

Мењај ник, осим ако ниси пешачио са студентима 70, 130, 150 километара...

:kiki:

Ponavljanje želje 1000 puta naglas, ne ostvaruje tu želju, Treće Oko laže.
Pre ovih su bili oni drugi, i ništa nisu bili bolji. Studenti nisu samo oni koji studiraju i jesu na ulicama već i oni koji studiraju i odbijaju biti na ulicama.
Ovi se mogu skinuti samo na izborima. Šanse vam nisu dobre.

Ponavljanje želje 1000 puta naglas, ne ostvaruje tu želju, Treće Oko laže.
Pre ovih su bili oni drugi, i ništa nisu bili bolji. Studenti nisu samo oni koji studiraju i jesu na ulicama već i oni koji studiraju i odbijaju biti na ulicama.
Ovi se mogu skinuti samo na izborima. Šanse vam nisu dobre.
Био си на протестима? Бар једном за три месеца?

Back