Zasto ne moliti za pokojne?

Знаш ваљда Господњу реч на Тајној вечери "ово чините за Мој помен"...

Помен (помињање) за упокојене је Бог сам Собом установио пре Своје Смрти и Васкрсења, тако да боље узмеш Његове речи као мерило молитве и спомена за умрле људе, а не људска безвредна филозофска мишљења која негирају Речи Божије...

Људска мишљења су јефтина и самообмањива...

jesu,ako su se odvojili od tvorca,a sto je svezano na zemlji,bice i na nebu
И одвојени од Творца су у живи у паклу... али у најгорим мукама, које ће тек да постану максималне кад васкрсну са телима, да и телима приме плату за грехе, а не само душом ко сад...

Исто важи и за живе у Господу који су у рају, живи су у и рају - који их превазилази Рајским животом, и тек ће максимални живот у светости (пуноћи) да добију, кад са телима буду примили духовно тело и ум који превазилази садашња поимања...

Дакле, у паклу имаш празноћу живота бесмртне душе + казне, док у рају пуноћу бесмртне душе + награде...

Душа је бесмртна, јер је створена Духом Светим, а испражњава је од живота или пуни животом близина Богу

Zasto se ne treba moliti za pokojne. Video nije dugacak

2 Tim 1,16-18: Neka Gospodin milosrđem podari Oneziforov dom jer me često osvježivao i nije se stidio mojih okova, nego kad je bio u Rimu, brižljivo me potražio i našao. Dao mu Gospodin naći milosrđe u Gospodina u onaj Dan! A koliko je usluga u Efezu iskazao, to ti najbolje znaš.

2 Tim 4,19: Pozdravi Prisku i Akvilu i Oneziforov dom!

Pogledajte, Pavao pored Priske i Akvile pozdravlja Oneziforov dom. Ne pozdravlja Onezifora, zašto? Da je Onezifor živ, Pavao bi, kao što to uobičava u svojim poslanicama, uputio pozdrav i Oneziforu i njegovu domu, ovako pozdravlja njegov dom, a za umrlog Onezifora moli se Bogu.

Poslednja izmena od moderatora:
ne pise
izmisljas da ne kazem da iznosis lazi
U Bibliji to nigde ne pise
a Novi Zavet je zakon za nas
Друга књига о Макавејима 12:
44 Јер да није веровао у васкрсење палих војника, било би сувишно и сумануто молити се за мртве.
45 Такође је имао на уму да оне који побожно спавају чека веома велика награда. Света и побожна мисао! Зато је принео жртву умилостивљења за мртве да би се ослободили свог греха.

Друга књига о Макавејима 12:
44 Јер да није веровао у васкрсење палих војника, било би сувишно и сумануто молити се за мртве.
45 Такође је имао на уму да оне који побожно спавају чека веома велика награда. Света и побожна мисао! Зато је принео жртву умилостивљења за мртве да би се ослободили свог греха.
Makavejima nije deo kanona - Biblije
to ti je apokrifna knjiga

dakle izmisljas

Back