Zasto navijate za diktatore, a ne za tajkune?

38imak

Buduća legenda
Banovan
Poruka
25.335
Hodorkovski i Berezovski nisu nikada imali toliku moc u Rusiji kao Putin kasnije. Bukvalno ni u promilima.

Miskovic, Beko, Cepter, Karic; sve ljudi koji su imali 1/100 deo moci koji su imali Sloba i Vucic.

To bukvalno vazi za sve drzave na Planeti ikada; svi njihovi diktatori imaju nekoliko stotina puta vecu moc od bilo kog tajkuna.

Zasto onda narod ne voli tajkune, a voli diktatore?

Pa ako bi navijali za tajkune, svi bi rekli da je samo zbog para, a za diktatore se navija, zna se, na dobrovoljnoj bazi, iskreno. Zar misliš da bi ovoliki narod lagao?

1772110172949.png

Dolar, evro, franak i funta se vole. :mrgreen:
Ma znaš kako, voledu Srbi i rublju i juan, ono, niko nije gadljiv na pare, koje god da su, nego jedino što taj pusti zapad nekako od Srpčića napravi Srbende. Isteše ih nekako, isprofiliše. Moram priznati, koliko god mi zadnjih par godina ovaj pusti istok postao simpatičniji, nema tu moć da probudi naša patriotska osećanja. Valjda kad te nešto mnogo podseća na sebe samog, kad se vidiš ko u ogledalu, ne ističeš u prvi plan svoje loše osobine. A Srbende sa zapada, kad se vrnu kući, pokažu to svoje velikosrpstvo, pokažu kako im zapadna valuta mrska i počnu da gađaju pevaljku istom.

Ma znaš kako, voledu Srbi i rublju i juan, ono, niko nije gadljiv na pare, koje god da su, nego jedino što taj pusti zapad nekako od Srpčića napravi Srbende. Isteše ih nekako, isprofiliše. Moram priznati, koliko god mi zadnjih par godina ovaj pusti istok postao simpatičniji, nema tu moć da probudi naša patriotska osećanja. Valjda kad te nešto mnogo podseća na sebe samog, kad se vidiš ko u ogledalu, ne ističeš u prvi plan svoje loše osobine. A Srbende sa zapada, kad se vrnu kući, pokažu to svoje velikosrpstvo, pokažu kako im zapadna valuta mrska i počnu da gađaju pevaljku istom.

Vole se valute koje imaju vrednost. Da rublja ima vrednost stekale bi se kao evro i dolar. Srbi su praktican narod.

Vole se valute koje imaju vrednost. Da rublja ima vrednost stekale bi se kao evro i dolar. Srbi su praktican narod.
Ima štednje u rubljama, verovao ili ne. Jedino što samo jako mali broj banaka kod nas nudi tu opciju, ali mislim da je i taj broj sasvim dovoljan za ljude kojima to odgovara. A odgovara npr onima koji rade i žive u Rusiji i imaju neku veću sumu rubalja koju ne bi da konvertuju u drugu valutu, a kamata u srpskim bankama bolja nego u ruskim. Znam da je kamata na rublje kod nas pre 2-3 godine bila ista ko za evro, sad ne znam.

Srpsko udbasko shvatanje ideje Drzave je sramno.

Oni misle da drzavna vlast treba da ima apsolutnu moc.

Onda se onako podmuklo i pokvareno smeju kada drzavne vlasti silom krse individualna prava gradjana.

Slugerajski mentalitet koji se poklanja svojim vladarima i diktatorima, to je osnova srpskog udbastva.

Onda, dalje ne znaju sta je Ustav demokratske drzave. Misle da neko ko dobije izbore (hajde da hipoteticki uzmemo da diktatori suprotno ustavima svojih drzava, ne placaju i ne namestaju izbore), ima pravo da totalitarno vlada.

Sramno neznanje.

Potpuno fasisticko shvatanje ideje Drzave.

Па зато што диктатори воледу своју државу много више од тајкуна.

Наиме, тајкуни (па чак и ови наши понеки) толико воле новац, да би могли да га направе и у другим државама.

А диктатори могу да буду диктатори само у својој држави. Ако не окупирају друге.

Народ цени ту љубав.

Back