Zašto naš srpski narod voli da se bratimi sa drugim narodima?

Zašto naš srpski narod voli da se bratimi sa drugim narodima?

  • Usamljenost

    glasova: 3 13,0%
  • "Široka slovenska duša"

    glasova: 6 26,1%
  • Želja za dopadanjem

    glasova: 7 30,4%
  • Osećaj ugroženosti

    glasova: 3 13,0%
  • Nešto drugo

    glasova: 4 17,4%

  • Ukupno glasova
    23
]Руси су се ослободили азијског деспотизма тек доласком Романових, а то је рани 17. век. Тада почиње њихово уздизање.

Cim su sa zakasnjenjem usli u igru, znaci da organski, autohtono ne pripadaju evropskoj/zapadnoj (isti djavo) civilizaciji.
Isto i Srbi, Grci, Rumuni, Bugari.

Uostalom, zapad vidi sve te navedene narode kao strano telo i time je sve receno.

Срби нису били ту у време док се одигравао тај период.

Kad nisu bili? U kom periodu? :confused::confused:

Можеш ти мислити шта хоћеш, али су Срби и Руси део европске цивилизације, свиђало се то теби или не.

Nisu. Uzgred, ''evropska civilizacija'' i ''zapadna civilizacija'' su sinonimi, samo sto se prvi izraz koristi u Anglosferi, a drugi u kontinentalnoj Evropi.
 
Poslednja izmena:
Suština je u tome da prihvatiš li sve te izmjene, možeš tvrditi da je to isti jezik. Jezik je živa tvar i ona se mijenja. Pod utjecajem jugoslavenske ideje, hrvatski i srpski jezikoslovci su radili na umjetnom približavanju dvaju jezika. Švedski i norveški jezik su jednako slični kao hrvatski i srpski pa ih nitko ne smatra istim jezicima. To je činjenica.
Не знам, нисам стручњак за Скандинавију, ал' знам људе од тамо, приупитаћу око овога.

А ми говоримо истим језиком и ту нема ништа уметно или присилно.

Мада, мени је боље овако, могу ставити у ЦВ да се служим српским, босанским и хрватским на нивоу матерњег језика.

Само што ће вероватно неко да се упиша од смеха када то види.
 
Srbi su definicija evropske civilizacije.
Pogresno zlonamerno nazvana zapadno evropska civilizacija (s ciljem da iskljuci Srbe i sve slovene) je evropska civilizacija starih Srba Lepenski Vir Starcevo Vinca Varna Tripilian.
"Rimljani Slovenstvujuci." Pavle Solaric
Pravi naziv pogresno nazvanih etruraca je Rashani (Rasciani), njihovi gradovi Kosa, Volci, Rasina.
Genetski Srbima (ex YU narodi su Srbi) su najblizi Rumuni, Madjari, Austrijanci, istocni Nemci, Cesi, Slovaci, Bugari.
Hrvati govore srpski jezik, jer naucnici jezika najveci lingvisticari tvrde da mora da postoji bar minimalna razlika jezika od 15% da bi bio drugi jezik, a srodnost jezika se racuna po svim parametrima leksika, gramatika.

Rusko-Srpski Mars.

 
Pogresno zlonamerno nazvana zapadno evropska civilizacija

Nije pogresno nazvana. Sama rec ''Evropa'' potice od asirske reci ''ereb'' sto znaci ''zapad''. Pametnom dovoljno.

(s ciljem da iskljuci Srbe i sve slovene)

Ne iskljucuje sve slovene. Poljaci, Cesi, Slovaci, Hrvati i Slovenci jesu deo evropske/zapadne civilizacije. Ostali nisu.

Srbi su definicija evropske civilizacije.

Ako Spamtelic tako kaze.:mrgreen::mrgreen:
 
Evropa ne znaci zapad. Grci su lesinarski pokrali staru srpsku civilizaciju.
Slovacima su najblizi genetski Srbi i jezicki medju najblizim, Hrvati su srpski odrodi.
Ne postoji ni jedna jezicka familija toliko srodna kao slovenska i po genetici svi sloveni su ekstra bliski, jedna rasa i podrasa.
Najveci izumi svih vremena su pismo (stari srpski izum vinca), metalurgija, poticu iz Vince koja je osnova evropske civilizacije...
Dokazano je da su Veneti, Rashani (etrurci), Minojci na svaki nacin (genetski, jezicki, kulturno, arheoloski...) stari evropljani Srbi sloveni.
Lajbnic (Ljubic) je germizovan Srbin koji je govorio maternji jezik Sorbian, Martin Luther (Ljutic) je germanizovan Srbin koji je govorio maternji Sorbian i bio I2a-din y-haplogrupa sto je autohtona i najtipicnija srpska genetika.
Od starih Srba iz Vince potice vedsko znanje koje je preneto migracijama.
Evo ti posto se lozis na zapad sta su najveci umovi govorili o vedama, kad su pristupili vedskom (vinanskom srpskom) znanju otkrili su vise nego sto su mogli da sanjaju da ce otkriti.





https://www.youtube.com/playlist?list=PLlmK4YHNufZofdIRFmOfwwk7z8Qg9fv5l
 
Jos je ovaj lik sto je pravio video citate o vedama zaboravio stotinu zapadnih naucnika koji su govorili o vedama. Ajnstajn kome je zena bila Mileva Maric (srpkinja) je ucio od veda i govorio o vedama.
Najznacajniji izum svih vremena i osnov civilizacije pismo, Vinca stari Srbi.
Ti smaras svojim zlonamernim anti-srpskim i anti-slovenskim trolovanjem. Srbi su definicija evrope.

https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.293.html:199867-Ode-pismo-iz-Srbije

https://www.srpskadijaspora.info/vincansko-pismo-i-znaci-vremena-civilizacije-i-deo/

http://www.koreni.rs/vincansko-pismo-je-samo-za-pismene/
 
Jos nesto (za onog Vasilija Zajceva):

Oktobarska revolucija nije bila samo plod stranih faktora, vec i svojevrstan bunt i pobuna obicnog ruskog coveka iz obicnog naroda protiv nametanja jedne njemu strane i tudjinske civilizacije (evropske/zapadne), nametane od strane careva i plemstva. Tako da uopste nije cudan uspeh oktobarske revolucije kao i lakoca kojom je ona izvedena.
 
Ne verujem ja derticu niti sam dereticevac. Nauka je utvrdila pravo poreklo Srba starih prvih evropljana, evropljana par ekselans.
Treba biti dalabu prve klase pa prve najstarije originalne evropljane kromanjonce Srbe proglasiti za anti-evropljane.
Samo neko ispranog mozga kao grdobans i hrvatski trolovi koji komentarisu moze da lupa takve gluposti.

http://www.korenine.si/zborniki/zbornik03/ambr_tomez_este.html

https://bialczynski.pl/2016/11/23/p...arly-slavic-presence-in-minoan-crete-czeeng/#

http://www.korenine.si/zborniki/zbornik09/seraf_ht13.pdf

"despite the various suggestions about the ethnicity of the creators of linear a writing system, e.g. luwians, Phoenicians, greeks, etc, the peculiar aspects of the Minoan culture show strongest connection with the cultures of the oldest inhabitants of the Balkans, the Thraco-Pelasgians. This is supported by the amazing similarities between the early Cretan scripts, pottery and toponyms with corresponding scripts, pottery and toponyms of ancient Thrace. The Thracians were identified as Slavs in later times. The Slavic character of the Minoan words documented in hT 13 is unmistakable, because all they have clear Slavic etymology. The likelihood of the Slavic character is also supported by the recent genetic research."
 
Većina srpskog naroda (ne svi, ali jedno 80%) ima nekakvu potrebu da se bratimi sa drugim narodima, čak i da ulazi u kojekakve saveze i unije (ne mislim samo na EU i EAU, već i na tzv. "pravoslavnu uniju", panslavizam, "white unity" itd.) .

Ne samo da nazivaju braćom Ruse i Beloruse, već i Grke, Slovake, Poljake , Čehe , ..... Kineze, Korejce, a oni nacional-boljševici , nesvrstani i antiglobalisti čak i one egzotične narode iz Azije, Afrike i Lat. Amerike. Čak su neki prozvali braćom i sve Velšane i Škote nakon što su neki njihovi fudbalski navijači dobrovoljno dali krv nekim partizanovcima. Ne zameram , njihova stvar, samo me zanima odakle ta potreba za braćakanjem.

Šta vi mislite?

Bosanski Srbi se druže sa Bosanskim Hrvatima i Bosanskim muslimanima u BOSCH-u
Ne pričaju sa Srbima iz Srbije takodje u BOSCH-u

Jer ih iebe savest pa zaziru
 
Evo ovi tvoji iskompleksirani čobani izBosne tebi dozvolili ovu temu, meni bi tvoji zemljaci odmah obrisali kada bih pokrenuo:
"Zašto Srbi uvek pokupe samo najgore od drugih naroda"

A znaš zašto?
Ne zato što su čobani iz zatucanih krajeva nego pokupili pa misle da ćemo o njima...

Isplivava da su na ovom forumu kuravele sa budžeta, nikakve kvalifikacije a radna mesta preko lizanja glansa...
 
Zato sto mali ili nebitni narodi imaju komplekse nize vrednosti i imaju potrebu da se povezu sa vecim ili "uspesnijim" narodima. Tako se na Balkanu Srbi kace za Ruse pod izgovorom slovenskog bratstva a jedino vole njihovu vojnu moc i Putinovu anti zapadnu politiku. Hrvati tvrde da su Centralni Evropljani da bi ih stavili u isti kos sa njihovom bracom Madjarima i Austrijancima jer su oni kao bili deo civilizovane Austro-Ugarske i "svetliji" su od juznih komsija, Grci i Albanci tvrde da imaju 100% juznjacku kulturu da bi se povezali sa svojom bracom Italijanima i ogradili od Balkanskih Slovena itd.
Inace Srbi nemaju nikakvu bracu. Vecina Rusa ni ne zna gde je Srbija a oni koji znaju smatraju nas fejk Slovenima jer nemamo nordijsko-balticki izgled poput njih koji po njima krasi prave Slovene i tvrde da su nam pomagali jedino iz koristi da bi imali "puppet state" na jugu Evrope.
Zapadni Sloveni nas ne smatraju slovenskom bracom vec balkanskim smecem. Licno mi je to rekao jedan Slovak.
Rumuni kvazi prijatelji koji su prvom prilikom 1999 sami nudili vazdusni prostor NATOu za bombardovanje Srbije iako tada nisu bili deo njega itd.
Srbi bi vise trebali jedni druge da smatraju bracom i da se ne kolju po spanskim letovalistima niti ubijaju medjusobno u Bratislavi zbog parceta pice vec da se svuda drze zajedno a bratstvo sa drugim narodima je bilo i ostalo fejk.
 
Amerika (sjedinjene zionisticke drzave) sigurno ne pripada evropskoj zapadno-evropskoj civilizaciji, svuda imaju obeliske, na grbu amerike jevrejsku zvezdu.
Cela istocna Nemacka je do pre 200 godina bila sva u srpskim i slovenskim toponimima. Originalni naziv za Berlin je Brljin (cist srpski naziv).
Nisu postojali Nemci do pre relativno skoro, vec su se zvali Srbi i PRusi.
Genocid i asimilacija Srba i slovena u evropi stalno traje, danas ima od 60-100 hiljada Srba (luzickih) u Nemackoj. Nemci se umnogome sastoje od germanizovanih Srba.
Ako vec ne znas za staru evropu i proslo doba, gde su Srbi zapoceli evropsku civilizaciju.
Ono sto definise evropljane u skorijoj istoriji Srbe i sve ostale Rumune, Ruse i Nemce... je borba protiv otomanske okupacije, a Srbi su tu posebno bitni.
Srbi su stvorili prve vampirske price, danasnji moderni gotik se zasniva na vampirskoj literaturi i filmovima.
 
Ко су они ?

Kako bre ne znas? :mrgreen::mrgreen: To su oni likovi koji malo furaju Drazu, a malo i Tita. Sve po potrebi. ;) Lenjin i Trocki su im degeni, ali im je Staljin ono full. :D Na levoj sisi imaju istetoviranog Ce Gevaru, a na desnoj Isusa . Obozavaju Venecuelu, Sev. Koreju, a o Rusiji i Belorusiji pogotovo da ne pricam. Glupim skinjarama iz desnog sektora pridaju znacaj koji ni sami nemaju. Itd itd.
 
Kako bre ne znas? :mrgreen::mrgreen: To su oni likovi koji malo furaju Drazu, a malo i Tita. Sve po potrebi. ;) Lenjin i Trocki su im degeni, ali im je Staljin ono full. :D Na levoj sisi imaju istetoviranog Ce Gevaru, a na desnoj Isusa . Obozavaju Venecuelu, Sev. Koreju, a o Rusiji i Belorusiji pogotovo da ne pricam. Glupim skinjarama iz desnog sektora pridaju znacaj koji ni sami nemaju. Itd itd.

...

I Jezus i Ce su bili ustanici...

Borba protiv potclacivanja...

Imas problema sa tim ???
 

Back
Top