• Dragi prijatelji, kreiran je nov forum "Socijalna zastita" na kome ce se pricati o svim pitanjima vezanim za ovu aktuelnu temu u drustvu

Zašto nas boli glava kad pada kiša?

Nina

Srebrna tastatura
Supermoderator
Poruka
282.108
shutterstock_626243477-1000x564.jpg


Istraživanja su pokazala da veliki broj ljudi oseća poteškoće sa zdravljem tokom naglih promena vremena. Jedna od najčešćih tegoba jeste glavobolja koja se javlja iznenada, a naročito usled pada temperature i neposredno pre kiše.
Naučnici Univerziteta Jang Ming na Tajvanu otkrili su da nagle promene temeprature u atmosferi mogu biti odgovorne za petinu migrena.
Studija je ispitala 60 osoba sa migrenom koje su vodile dnevnike o svakodnevnim navikama tokom jedne godine.
Rezultati su pokazali da vremenske promene mogu izazvati migrenozne napade, uglavnom blage, a pad temperature je najveći okidač.

Saveti stručnjaka pomoću kojih možemo da sprečimo ili ublažimoi nastanak glavobolje tokom naglih promena vremena.

Pijte vodu
Promenom vremena često menjamo i prehrambene navike. Kada se usred leta pojavi nekoliko svežijih dana, skloni smo smanjenju unosa vode. Istraživanja su pokazala da je manjak unosa vode jedan od vodećih uzročnika nastanka glavobolje. Kako biste sprečili nastanak glavobolje tokom promena vremena, važno je da povećate unos vode i smanjite unos pića koja dehidriraju telo, kao što su kafa ili gazirani sokovi, piše centarzdravlja.hr.

Unosite magnezijum
Magnezijum će pospešiti opuštanje krvnih sudova. Prethodna istraživanja su pokazala da osobe, koje pate od manjka magnezijuma u telu, češće pate od glavobolja. Magnezijum možete da unosite putem ishrane ili suplemenata, ali je važno da se pre svega posavetujete s lekarom.

Nosite kvalitetne naočare za sunce
Naočare za sunce treba da štite od UVA i UVB zraka. Nezaštićeno izlaganje očiju svetlosti može da uzrokuje glavobolju, naročito ako je vreme promenljivo,
na primer sunčano i oblačno u razmaku od nekoliko sati. Polarizovana stakla naočara su naročito efikasna jer pružaju još više zaštite od sunca.

https://citymagazine.danas.rs/zdrav...-stvari-uz-pomoc-kojih-mozemo-to-da-sprecimo/
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.