Zasto narod voli autokrate i diktatore?

Zasto narod voli ljude kao sto su Putin, Vucic, Tramp, Orban, Caves, Kastro, Erdogan?

To su ljudi koji su sigurno sociopate, a verovatno i psihipate.

Pa opet, imaju veliku popularnost u narodu.

Zasto je to tako?

Ja mislim da ima neke veze sa mommy/daddu issues.
Verovatno. Definitivno nije normalno da voliš nekog ko će da te maltretira.

images

Većina ljudi je povodljiva. Ako neki lider ima sposobnost slatkorečive manipulacije, onda mu građani brzo poveruju. Takva je psihologija ljudi, više će da cene prijatnu laž nego gorku istinu. I onda ako je lider vešt da to iskoristi, vrlo lako može da dođe na vlast. Naravno, ne možeš da lažeš i mažeš u nedogled, ali dok se narod osvesti, on već ukinuo institucije, slobodne medije i slobodne izbore pa više ne možeš da ga smeniš sve i da hoćeš. Klasičan balkanski scenario.

Nazalost i to. Cak se i u jednoj veoma obrazovanoj i sredjenoj Nemackoj zapatio onaj brkati degenerik.

Jeste, ali autokrate populisti se uvek obraćaju onom prostom delu publike koji je ujedno i brojniji i lako se manipuliše. Ako je pogledati ko je prosečan glasač Trampa, sve bude jasno. I onda kad imaš situaciju da ti polu-svet bude toliko dominantan, onda oni izaberu i predsednika po svojoj meri.

Seljober koji bi i Balkan postideo.

Voli to balkan. Ovde se demokratija nikada nije primila. Građani su uvek tražili političare koji će da ih jašu. Mi smo nastran narod. Zato je na ovim prostorima Tramp toliko i popularan, jer ljudi vide taj tip političara. Tramp je isto što i Vučić. Elon Musk je isto što i Željko Mitrović. Grenel je isto što i Vulin.

Zasto narod voli ljude kao sto su Putin, Vucic, Tramp, Orban, Caves, Kastro, Erdogan?

Zasto je to tako?

Ja mislim da ima neke veze sa mommy/daddy issues.

Srbi su vjekovima voljeli i Sultana

To je srpsko nasljedje, feudalni mentalitet

Najlakse je zivjeti bez licne odgovornosti - imati lidera koji se sve pita

Zasto je to tako?

Ja mislim da ima neke veze sa mommy/daddy issues.

Odsustvo licne odgovornosti uz zelju da ti nesto pripada bez postenog nadmetanja.

Mnogo je lakse da se ne trudis a da budes povlascen zato sto si bele rase ili si bogat, ili pripadas odredjenoj kasti, od situacije da te pretekne neko ko je vispreniji.

I to nije problem. Problem je sto dolazi na naplatu bez greske.

Ovaj tred dosta objašnjava ali samo ljude koji su zaista pristalice, što je između 10 i 20 posto. Ostali uglavnom kratkovido gledaju najneposrednije probleme, najčešće džepove

Jeste, Aristotel je uzdizao ambiciju.

To ljudi cesto zaboravljaju. Svako treba da neguje ambiciju/zelju da napravi nesto od svog zivota i da bude svestan cene od malih nogu.

Medjutim, americke kamiondzije to ne zele.
Njima je dovoljno sto su beli i sto imaju poster gologuzog zeca u kamionu.
I takve ugrozavaju pismeni Indijci...kako da ne.

Jeste, Aristotel je uzdizao ambiciju.

To ljudi cesto zaboravljaju. Svako treba da neguje ambiciju/zelju da napravi nesto od svog zivota i da bude svestan cene od malih nogu.

Medjutim, americke kamiondzije to ne zele.
Njima je dovoljno sto su beli i sto imaju poster gologuzog zeca u kamionu.
I takve ugrozavaju pismeni Indijci...kako da ne.
Ali Tramp nije mogao da pobedi samo zahvaljujući MAGAma. Njemu su pobedu doneli neopredeljeni u swing states, a to su ljudi koji su gledali kako žive od kad traje rat u Ukrajini, a kako su živeli 2019. Kratkovido, ali tako je. Odlučujući broj ljudi donosi odluku za koga da glasa na dan glasanja, često i na glasačkom mestu.

Srbi su vjekovima voljeli i Sultana

To je srpsko nasljedje, feudalni mentalitet

Najlakse je zivjeti bez licne odgovornosti - imati lidera koji se sve pita
Mi Srbi smo ginuli za slobodu, dizali bune i ustanke, ratovali protiv desetostruko nadmoćijeg opresora, i sad meni neki ijekavičar (čiji je pradeda bio poktovičar austrougarskih konjeva) kaže da mi imamo feudalni mentalitet.

Poslednja izmena od moderatora:
Voli to balkan. Ovde se demokratija nikada nije primila. Građani su uvek tražili političare koji će da ih jašu. Mi smo nastran narod. Zato je na ovim prostorima Tramp toliko i popularan, jer ljudi vide taj tip političara. Tramp je isto što i Vučić. Elon Musk je isto što i Željko Mitrović. Grenel je isto što i Vulin.
Obice im se o glavu. Glupost jednom mora da se plati.

Mi Srbi smo ginuli za slobodu, dizali bune i ustanke, ratovali protiv desetostruko nadmoćijeg opresora, i sad meni neki ijekavičar (čiji je pradeda bio poktovičar austrougarskih konjeva) kaže da mi imamo feudalni mentalitet.

Ne pricaj nebuloze koji ti cujes na Pink, molim te :hahaha:

Poslednja izmena od moderatora:

Back