Zašto narod protesno šeta petkom?

Обилић

Veoma poznat
Poruka
10.777
Malo me nervira zamena teza (naš omiljeni sport), kad opozicioni prvaci kažu da 80% naroda šeta protiv zla koje se uvuklo u decu, a onda skreću tu energiju pokušavajući da je upotrebe protiv vlasti.

Slušam Sinišu Kovačevića, Ćutu, Ponoša ... Svi isto pričaju.
Pa čekajmo malo braćo, ako ćemo da uplašimo monstruma koji je počeo da se razvija u našoj deci, onda hajde to kvalitetno da odradimo, da razvijemo takav strah, da se ni kroz 200 godina ne ponovi Ribnikar.

Ako to dobro uradimo, ni 100 Zadruga i najstrašnijih video igrica neće moći jedno dete da navedu na nepočinstva.

Kao što je vaspitno A-bomba uticala na Japance, pa evo 70 godina od rata još uvek sade ljubičice i propovedaju mir.

Sledećeg petka će i Naprednjaci pokušati da se namršte monstrumu koji se uvukao u našu decu, možete li da zamislite kolika bi se energija straha proizvela kad bi zajedno sa građanima i onih 20% opozicije svi zajedno grmnuli na satanu ?!

ako uplašiš klince nije nikakva garancija da će oni biti fini, ako misliš njih nešto da plašiš. kao rulja plaši klince. a sigurno ima 13godišnjaka koji su ušli već u kriminal i pucaju samo ne rade ovako nešto, e sad pitati se zašto. nego gde je ovde bezbednosni sistem zakazao i da li je uopšte rešivo, da li su hakovani možda? ribnikar je imao posebni neki nadzor

Narod šeta jer "nema" preča posla. Povodi se za svim i svačim, ima slobodan dan na konto svog učešća u nekom događaju, na konto pripadnosti stranci, i sl...
Ne vidim razlog i potencijal da šeta neko ko ima planove i obaveze za svaki svoj dan.
Šetam livadom, šetam brdom... a da šetam za nečije krive Drine, pa... ne, neka je to i opozicija, neka je to i AV! Šetati ne mogu, ne želim i neću.
I da zapnem da šetam mimo toga što nemam slobodan dan, i mimo toga što bih slobodan dan koji nemam u petak rado koristila drugačije, jedino što mogu da očekujem da mi se dobro desi je da se onesvestim u masi.

ako uplašiš klince nije nikakva garancija da će oni biti fini, ako misliš njih nešto da plašiš. kao rulja plaši klince. a sigurno ima 13godišnjaka koji su ušli već u kriminal i pucaju samo ne rade ovako nešto, e sad pitati se zašto. nego gde je ovde bezbednosni sistem zakazao i da li je uopšte rešivo, da li su hakovani možda? ribnikar je imao posebni neki nadzor

Ovde se ne radi o kriminalu, Kostin postupak je nešto drugo. Gospodo, kucate na pogrešna vrata, ovaj događaj nije u nadleštvu policije, ni Gašića, ni države uopšte.

Ne radi se o tome da uplašimo decu batinama, neee ! Treba da ih uplašimo haosom, da osete odgovornost - to je jedini način. A to će osetiti tek kad vide koliko smo mi stariji nemoćni.

Jesi li čitao "Godpodar muva" ?

Narod šeta jer "nema" preča posla. Povodi se za svim i svačim, ima slobodan dan na konto svog učešća u nekom događaju, na konto pripadnosti stranci, i sl...
Ne vidim razlog i potencijal da šeta neko ko ima planove i obaveze za svaki svoj dan.
Šetam livadom, šetam brdom... a da šetam za nečije krive Drine, pa... ne, neka je to i opozicija, neka je to i AV! Šetati ne mogu, ne želim i neću.
I da zapnem da šetam mimo toga što nemam slobodan dan, i mimo toga što bih slobodan dan koji nemam u petak rado koristila drugačije, jedino što mogu da očekujem da mi se dobro desi je da se onesvestim u masi.

Treba da reagujemo, deo društva (deca) je upao u probleme. Problem je naravno vrlo složen i naravno da oni to ne vide kao problem.

Ti osećaš da ne treba da šetaš ? To je potpuno ok. i ja sam takav.
Ko zna za šta nas Bog čuva, ja evo ovako reagujem na događaj, bar nešto ...

Treba da reagujemo, deo društva (deca) je upao u probleme. Problem je naravno vrlo složen i naravno da oni to ne vide kao problem.

Ti osećaš da ne treba da šetaš ? To je potpuno ok. i ja sam takav.
Ko zna za šta nas Bog čuva, ja evo ovako reagujem na događaj, bar nešto ...
Iz svoje pozicije, iz koje radim dugo sa decom, njima sam okrenuta i posvećena, iz koje sam i kao mala motrila na mlađe, smirivala kavgice i vodila vazda nekog za ruku da bi se znalo da je "posebno" zaštićen, mogu samo ličnim primerom da se bavim tom decom, i sutra svojom. Deca su na udaru nas samih, najpre. Ne vidim kako masovno okupljanje može da se bori za našu decu. Masovna okupljanja se bore za priklanjanje nečijoj ideji... Pa, ja nisam idiot koji ne može i svoje ideje da ima, nego da se borim za tuđe, da tamo budem glava više, glas više... da me hvataju u kolo.

Osećam da nisam šetač po pozivu, i neću nikad šetati u tim masama. Hvata me nesvestica u masi, i da odem, moraće da zovu vozilo hitne pomoći samo za mene! Nisam masa. Ne vidim sebe u tom i takvom prilasku stvarima.
Osećam, osećam, osećam. Život mi je u osećajima, ne u znanjima.

Poslednja izmena:
Iz svoje pozicije, iz koje radim dugo sa decom, njima sam okrenuta i posvećena, iz koje sam i kao mala motrila na mlađe, smirivala kavgice i vodila vazda nekog za ruku da bi se znalo da je "posebno" zaštićen, mogu samo ličnim primerom da se bavim tom decom, i sutra svojom. Deca su na udaru nas samih, najpre. Ne vidim kako masovno okupljanje može da se bori za našu decu. Masovna okupljanja se bore za priklanjanje nečijoj ideji... Pa, ja nisam idiot koji ne može i svoje ideje da ima, nego da se borim za tuđe, da tamo budem glava više, glas više... da me hvataju u kolo.

Osećam da nisam šetač po pozivu. Ne vidim sebe u tom i takvom prilasku stvarima.

Kad nastupe problemi, kažu Kinezi, budale se deru.

Neka ih, bar su nekako reagovali, ako već nisu u mogućnosti konkretnije da se suprotstave zlu.

Sad je međutim bitno da njihovu ljutnju i želju za redom, utkamo u lekciju mladima i da ne dozvolimo da tu energiju karijeristi upotrebe za svoje lične ciljeve.

Eno Ponoš tvrdi da je razoružavanje naroda potpuno glup potez koji ne služi ničemu i da će kriminalci uvek biti naoružani.

On baš ništa nije shvatio, a zabalavio od ukazane šanse da on postane Vučić umesto Vučića ...

Ako je vecina ljudi koji trenutno zive u Srbiji nezadovoljna stanjem onda treba nesto i da menjaju, a da li se seta zbog masovnih ubistava, da budemo iskreni, ne seta se. Opozicija je iskoristila prvobitno ogorcenje i zapanjenost pa je to opet prezula u svoje ruke (seca li se ko protesta"krvavih kosulja"?) a posto je to skup krajnje nesposobnih ljudi taj protest ce se rasplinuti za koju nedelju (upisi u skole, godisnji odmori). Sto ne znaci da se negde u septembru nece naci neki razlog za nove demonstracije. Dakle, opozicija vec deceniju pokusava nekim skarabudzenim protestima da naskodi Vucicu ali to nema nikakvog efekta sem da su svi u Srbiji poprilicno umorni od toga i poprilicno rezignirani. Za sve te godine, opozicionari se nisu skupili i napravili neki valjani opozicioni blok koji bi se obavezao da ce drasticno kaznjavati korupciju, ukinuti stranacko zaposljavanje, dovesti na rukovodece drzavne funkcije ljude koji nesto znaju, odnosno da ce raditi u interesu Srbije. Politicka naracija se svodi da to Vucic radi sve te nepravilnosi i kriminalne radnje ali jeste li culi udruzenu opoziciju da iskreno kaze da ce sve to ukinuti i da ce se drustveni/politicki/ekonomski odnosi u Srbiji resetovati na nulu i sve pokrenuti na zdravim osnovama?

U sustini kako da verujes danasnjoj opoziciji da ce to i uraditi kada su vodje poput Djilasa i Jeremica i sami bili deo masinerije koja je ucestvovala u pljackanju tog naroda? Znaci, nadjite neke nove, cestite i odgovorne ljude da vas povedu i Vucic ce biti proslost.

A decu iz Ribnikara i Mladenovca vise niko ni ne spominje, do jeseni ce biti sporadicno spominjani a ubrzo i zaboravljeni. Svako gleda svoj problem odnosno interes.

I malo zapazanje sa strane, u Srbiji je stravicna propaganda da je tu beznadje, da sve tone, da je za 2-5 godina kraj... totalni defektivizam je zavladao. I onda ukapiras da kao sto Vucic ima svoje botove koji sire pricu o uspesima na drugoj strani imas botove (opozicije, stranih obavestajnih sluzbi, susednih dzrava?) koji sire taj defektivizam, ocaj, strepnju... a ekplodiralo je sa ovim masovnim ubistvima, kao kec na deset, sto kazu u ajncu, je doslo opoziciji da pokrene ove proteste jer drugoga nacina niti vide niti umeju da nadju da bi skinuli Vucica. Gomila netalentovanih, neukih likova protiv despota. Tesko za sve koji ne pripadaju ni kod njega ni kod njih.

Malo me nervira zamena teza (naš omiljeni sport), kad opozicioni prvaci kažu da 80% naroda šeta protiv zla koje se uvuklo u decu, a onda skreću tu energiju pokušavajući da je upotrebe protiv vlasti.

Slušam Sinišu Kovačevića, Ćutu, Ponoša ... Svi isto pričaju.
Pa čekajmo malo braćo, ako ćemo da uplašimo monstruma koji je počeo da se razvija u našoj deci, onda hajde to kvalitetno da odradimo, da razvijemo takav strah, da se ni kroz 200 godina ne ponovi Ribnikar.

Ako to dobro uradimo, ni 100 Zadruga i najstrašnijih video igrica neće moći jedno dete da navedu na nepočinstva.

Kao što je vaspitno A-bomba uticala na Japance, pa evo 70 godina od rata još uvek sade ljubičice i propovedaju mir.

Sledećeg petka će i Naprednjaci pokušati da se namršte monstrumu koji se uvukao u našu decu, možete li da zamislite kolika bi se energija straha proizvela kad bi zajedno sa građanima i onih 20% opozicije svi zajedno grmnuli na satanu ?!

па власт је зло, како ти ниси схватио до сада'?

1110754780_0:37:2999:1923_1920x0_80_0_0_ba946165b1bdb58e7137dd6f62d94d09.jpg

Božjim delima.
Pozitivom, ljubavlju, humanošću, poštenjem ...

To satanu užasava i beži odande gde dobro caruje.
Narod koji seta protestuje protiv vlasti koja vec 10 godina radi sve SUPROTNO od *pozitive, ljubavi, humanosti, postenja* tj. koja kao da je ovaplocenje satane.
Zato narod seta a vlast se (i ti) kobajagi cudite zasto se to zbiva

Back