Зашто народ пије?

Uopšte ne volim alkohol i ne pijem ništa.
I mene zanima zašto se u svim situacijama nekih proslava, slava, svadbi...itd... podrazumeva konzumiranje alkohola
i to u velikim količinama.
Ako nema alkohola, neki smatraju da nije bilo provoda !!! :eek:

žene obožavaju momke koje mirišu na rakiju...

Da li je moguće da neko zaista razmišlja ovako ???

O grofe,otmeno,kvalitetno,bogato...
Nego,muče li te još vetrovi kad se našljokaš brlje od šljiva?

Nikad nisam pio brlju, moj Ljubota !
I kvalitetnije rakije. kao što su viljamovka, žuta osa ili kajsijevača, pio sam vrlo retko.
Na poslu, jer se "čuju", a onda mi prešlo u naviku.
Voleo sam kvalitetnu votku, najčešće u krajevima gde je uvreda odbiti.
Viski nikad voleo nisam, ali i to se moralo, kad nije bilo "Rubina" sa sedam zvezdica....!

Ma, ja bih ti puno prič'o, ali kakav si brljiv, raspričaćeš se....

zavisi na koju kolicinu opijanja mislis,al cenim da misliss na najgoru,a njen najcesci razlog je tuga izazvana:usamljenoscu,nedostatkom ljubavi,besparicom,imas i one sa parama koji opet lece neke dr muke...u svakom slucaju je to pogresan nacin resavanja problema...

To je boemika, depresija, al' sta cemo sa onima po slavama i slavljima, gde se pricalo koliko je taj i taj popio.
Ne znam, mislim da mi imamo taj mentalitet pica, kad se slavi, da se bre i dobro pije, kao neka tradicija ili sta vec.

Ili to, ili je ovaj narod po klubovima jako jako deprimiran i nesrecan. Ko zna, mozda im i to jeste bekstvo od stvarnosti, litar i po vina i Stoja da ti zavija na playback, da zaboravis egizstencijalne probleme.

U picu traze beg,utehu,i opravdanje za ponasanje.. Standardno "nisam znao/la pijan/a sam.."
E s godinama udje u krv..
Nikad necu zaboraviti jedan 18ti rodjendan...alkohola tona, klinci ko pusteni s lanca, relacija 15-22god.. dolazi lik 22god pije celu noc sta stigne.. rakija,vinjak,pelin,pivo,..sok.. i prilazi meni i kaze "Majo, sta nisam pio veceras?" Ja njemu 'ladno "vodu!"
Kasnije dolazi hitna..decko otkinuo lavabo u wc-u pokusavajuci da pije vodu.. Usput su ga ispirali.. I stvarno mi nije jasno sta ljudi vide u picu.

U picu traze beg,utehu,i opravdanje za ponasanje.. Standardno "nisam znao/la pijan/a sam.."
E s godinama udje u krv..
Nikad necu zaboraviti jedan 18ti rodjendan...alkohola tona, klinci ko pusteni s lanca, relacija 15-22god.. dolazi lik 22god pije celu noc sta stigne.. rakija,vinjak,pelin,pivo,..sok.. i prilazi meni i kaze "Majo, sta nisam pio veceras?" Ja njemu 'ladno "vodu!"
Kasnije dolazi hitna..decko otkinuo lavabo u wc-u pokusavajuci da pije vodu.. Usput su ga ispirali.. I stvarno mi nije jasno sta ljudi vide u picu.

Meni je to "svinjski", ko hoce da se vec napije, neka popje litar-dva vina ili sta vec i mirna glava.
Ovo da pijes sta stignes, da ne znas sta si pio ni gde si bio....zaista van svake mere.

Uopšte ne volim alkohol i ne pijem ništa.
I mene zanima zašto se u svim situacijama nekih proslava, slava, svadbi...itd... podrazumeva konzumiranje alkohola
i to u velikim količinama.
Ako nema alkohola, neki smatraju da nije bilo provoda !!! :eek:

2042402-oh_you_re_masturbational_motivationals_re_dear_blank_s447x335_180525.jpg

jedino gore od notornih alkoholičara

su decidirani antialkoholičari

uopšte nije teško shvatiti zašto ljudi piju
alkohol izaziva prijatnost i to je prvi instinkt
e sad ako samo težiž prijatnosti i dolivaš misleći da će se efekat produžiti i pojačati
stvaraš kontraefekat
da ne dužim, treba znati piti, tj. korstiti alkohol
tako da radi za tebe, a ne protiv tebe

Back