ZAŠTO NAJČEŠĆE NE OBRAĆAMO PAŽNJU NA INTUICIJU

ex-muskakrk

Domaćin
Poruka
4.715
Često puta u životu mi je nešto govorilo da neke stvari ne napravim npr,od običnog parkiranja na sumnjivom mjestu, a meni se žuri i to ignoriram i onda mi za pola sata jave da mi je pauk odvezao auto ili redar naplatio kaznu. Većinom pokušavam poslušati kad tako nešto osjetim ali i često iz razno raznih razloga ne pa se poslije pokajem.
Isto tako pomoću intuicije bih mogla predvidjeti šta će mi se dogoditi, ne baš u detalje, ali barem da li će biti dobro ili loše. Obično je ovo drugo.
Prošle godine sam dva puta u kratkom razmaku sanjala smak svijeta (ono kao u filmu kad zemlja izleti iz svoje osi i sve se okrene naglavačke). Da stvar bude čudnija i kćerka mi se pažalila da je sanjala strašan san, skoro identični ko moj samo u njenom snu tata nije bio s nama.
Usto sam u nekim trenucima najčešće prije spavanja počela osjećati neki čudan miris oko mene, teško prepoznatljiv, nešto kao mješavina kave, lavande i još nečeg. Prvo nisam baš obraćala pažnju, a onda kad se to počelo događati sve češće, počela sam tražiti poveznicu, onda ju još nisam našla.
U isto vrijeme svidjela mi se pjesma neke mlade pjevačice čije su riječi govorile o kraju neke ljubavi i ja sam ju svaki dan stalno slušala od jutra do sutra.
Bilo je još nekih znakova na koje nisam obraćala pažnju, ali sam ih se kasnije itekako sjetila.
Nakon nekoliko mjeseci brak mi se iznenada raspao, to je za mene bio na svoj način smak mog svijeta, riječi one pjesme su opisivale točno način događanja, a miris je bio vjerojatno miris kraja uživanja i opuštenosti.(taj miris neću sigurno zaboraviti)!:sad2:

Da li da sam prepoznala što mi neko želi reći mogla to spriječiti, vjerojatno ne, ali sam sebe barem mogla pripremiti za tako nešto!:think:

Da li da sam prepoznala što mi neko želi reći mogla to spriječiti, vjerojatno ne, ali sam sebe barem mogla pripremiti za tako nešto!:think:

U tome jeste stvar, pripremila si sebe za to i ne da nisi prepoznala, nisi želela da prepoznaš.
Volim da kažem kako je život autoput sa sve oznakama kraj istog. Dešava se da nam nekad nešto skrene pažnju, promašimo ograničenje brzine i šta sledi nakon toga? Pa kazna, naravno :lol: Komparacija možda nije sjajna, ali kad se bolje promisli, sve na ovom (i van :)) svetu funkcioniše po istom principu. Obrazac je jedan, zakon akcije i reakcije i ostale mudrosti :)
Po tvojoj priči, ti si znala šta će se desiti sa tvojim brakom, svi mi koji smo razvedeni znamo, ali nerado priznajemo. Ipak, zarad samoočuvanja si odlučila da odgurneš svet i zaposliš podsvest ... veruj mi, to je apsolutno uobičajeno i razumljivo.

ja mogu da se pohvalim izuzetnim "sestim culom" :)

Samo za POSTAVLJACICU TOPIKA, uz jutarnju kafu:

THE LAST NIGHT OF THE WORLD - Poslednja noc sveta (Ray Bradbury )

"Šta bi ti radila kad bi saznala da je ovo poslednja noc sveta?"
"Šta bih radila? Ozbiljno misliš?"
"Da, ozbiljno."
"Ne znam. Nisam razmišljala."
On sipa malo kafe. U pozadini, dve devojcice su se igrale koskama na cilimu u salonu na svetlosti uraganskih svetiljki. U vecernjem vazduhu osecao se lak, cist miris skuvane kafe.
"Pa, bolje pocni da misliš o tome", rece on.
"Valjda ne misliš stvarno!"
On klimnu glavom.
"Rat?"
On odmahnu glavom.
"Nije valjda hidrogenska ili atomska bomba?"
"Ne."
"Ili bakteriološki rat?"
"Ništa od toga", rece on, polako mešajuci kafu.
"Vec prosto, recimo, zatvara se knjiga"
"Mislim da ne razumem."
"Ne, a ne razumem ni ja, stvarno; to je samo osecaj. Ponekad me prepadne, ponekad uopšte nisam uplašen, vec miran." Baci pogled na devojcice i njihove plave kose koje su se presijavale pod svetiljkama. "Nisam ti ništarekao. To mi se prvi put dogodilo pre oko cetri noci."
"Šta?"
"Jedan san koji sam sanjao. Sanjao sam da ce se sve svršiti, i jedan glas kako kaže da je gotovo; ne neki glas da bih mogao daga se setim, nego tako, glas, i kaže kako ce ovde na Zemlji sve da stane. Sutradan nisam mnogo razmišljao o tome, ali kad sam otišao u kancelariju vidim Stena Vilisa zagledao se kroz prozor, onako u sred dana, kažem ja njemu da se kladimo da znam šta misliš, Stene. a on kaže sanjao sam nešto nocas, i još pre nego što mi je ispricao san, ja sam znao šta je. Mogao sam ja njemu da kažem, ali on isprica meni, a ja slušam."
"To je bio isti san?"
"Isti. Kažem Stenu da sam ga i ja sanjao. Nije izgledao iznenaden. Laknulo mi je, u stvari. Onda prodemo kroz kancelarije. To nije bilo planirano. Nismo rekli:, Hajde da prošetamo okolo'. Prosto idemo za svoj groš, i svuda vidimo ljude kako gledaju u svoje stolove, ili u ruke, ili kroz prozore. Razgovarao sam sa nekolicinom. A i Sten."
"I svi su sanjali?"
"Svi. Isti san, bez razlike."
"Veruješ li ti u to?"
"Da. Nikada nisam bio sigurniji."
"I kada ce biti kraj? Sveta, mislim?"
"Negde tokom noci za nas, a onda kako se noc dalje pomera oko sveta, ima i to da ide dalje. Za dvadeset cetiri sata sve ce da bude gotovo."
Sedeli su neko vreme ne pipnuvši kafu. Onda je polako podigoše i ispiše, gledajuci jedno u drugo.
"Jesmo li mi to zaslužili?" rece ona.
"Nije stvar u tome da li smo zaslužili; jednostavno nije uspelo. Vidim da se cak nisi ni raspravljala oko toga. Zašto nisi?"
"Valjda nemam razloga", rece ona.
"Onaj isti razlog koji su imali svi u kancelariji?"
Ona polako klimnu glavom. "Nisam želela ništa da kažem. Desilo se nocas. I žene iz bloka su pricale medu sobom o tome, danas. Sanjale su. Mislila sam da se to samo slucajno poklopilo." Podiže vecernje novine. "Nema ništa u novinama o tome."
"Svi znaju, tako da nema potrebe."
On se zavali u stolici, posmatrajuci je. "Bojiš li se?"
"Ne. Uvek sam mislila da cu se plašiti, ali se ne plašim."
"Gde li je onaj duh nazvan samoocuvanje o kojem toliko govore?"
"Ne znam. ne uzbuduješ se i suviše kada osetiš da su stvari logicne. Ovo je logicno.Kako smo živeli, drugo se ništa nije moglo desiti."
"Nismo bili baš mnogo loši, zar ne?"
"Ne, a ni grdno dobri. Pretpostavljam da je to nevolja - nismo bili Bog zna šta ni u kom pogledu osim što smo bili, dok se veliki deo sveta upinjao da bude mnogo šta drugo."
Devojcice su se smejale u salonu.
"Uvek sam mislio da ce ljudi u ovakvom jednom trenutku da vrište po ulicama."
"Mislim da nece. Ne vrišti se zbog prave stvari."
"Znaš, ništa mi nece nedostajati osim tebe i devojcica. Nikada nisam voleo gradove, niti svoj posao, niti išta osim vas tri. Ništa mi nece nedostajati osim možda promena vremena, i caša hladne vode kada je vruce, i možda bi mi nedostajalo spavanje. Kako možemo da sedimo tu i tako pricamo?"
"Zato što nam ništa drugo ne preostaje."
"To je, naravno; kad bi bilo neceg drugog, mi bismo to cinili. Rekao bih da je ovo valjda prvi put u istoriji sveta da svako zna tacno šta ce raditi sledece noci."
"Pitam se šta ce svi ostali sada da rade, veceras, sledecih nekoliko sati.""Ici ce na neku predstavu, slušati radio, gledati televiziju, igrati karte, stavljati decu u krevet, i sami odlaziti na spavanje kao i uvek."
"U neku ruku time se možemo ponositi - kao i uvek."
Još malo su sedeli, onda on sipa sebi još jednu šolju kafe. "Zašto pretpostavljaš da ce to biti veceras?"
"Tako."
"Zašto to ne bi bila neka druga noc u prošlom veku, ili pre pet vekova, ili pre deset?"
"Možda zato što nikada pre u istoriji nije bio 20. septembar 2002, nikad pre u istoriji, a sada jeste, i to ti je; zato što ovaj datum znaci više nego što je i jedan drugi ikada znacio; zato što je to godina kada su stvari takve kakve su u celom svetu, i zato je kraj."
"Nocas, preko okeana u oba pravca prelaze po zadatku bombarderi koji nikada nece ugladati kopno."
"To je jedan od razloga."
"Pa," rece on ustajuci, "šta cemo mi? Da operemo sudove?"
Opravši sudove i posebno uredno ih složiše. U osam i trideset stavili su devojcice u krevet i poljubili ih, upalili male svetiljke kraj njihovih kreveta i ostavili mi otšrkinuta vrata.
"Mislim se", rece muž dolazeci iz spavace sobe i osvrcuci se, zastavši trenutak sa lulom u ruci.
"Šta?"
"Da li da vrata budu zatvorena, ili da ostanu samo malo otškrinuta tako da ulazi svetlost."
"Mislim se da li deca znaju."
"Ne, naravno da ne znaju."
Sedeli su i citali novine i razgovarali, slušali neku muziku na radiju, pa onda sedeli kraj kamina i gledali u žeravicu dok je sat odbijao deset i trideset, pa jedanaest, pa jedanaest i trideset. Mislili su na sve druge ljude na svetu koji provode to vece, svaki na svoj sopstveni nacin.
"E pa", rece on najzad.
Dugo je ljubio svoju ženu.
"Bili smo dobri jedno drugome, u svakom slucaju."
"Hoceš da zaplaceš?" zapita on.
"Mislim da necu."
Prodoše kroz kucu, pogasiše sva svetla i odoše u spavacu sobu. Stajali su u prohladnoj nocnoj tami, i svlacili se, sklanjajuci prekrivace. "Caršavi su tako cisti i lepi."
"Umorna sam."
"SVI smo umorni."
"Trenutak", rece ona.
Cuo je kako ustaje iz kreveta i odlazi u kuhinju. Vrati se trenutak kasnije.
"Ostavila sam vodu da tece u lavabo", rece ona.
Nešto je u tome bilo toliko smešno da je morao da se nasmeje.
Ona se smejala sa njim, znajuci šta je toliko smešno u tome što je ucinila. Najzad prestadoše da se smeju, i tako su ležali u postelji u svežoj noci držeci se za ruke, sa priljubljenim glavama.
"Laku noc", rece on posle kratkog vremena.
"Laku noc", rece ona.

Pozdrav predivnom otoku

Često puta u životu mi je nešto govorilo da neke stvari ne napravim npr,od običnog parkiranja na sumnjivom mjestu, a meni se žuri i to ignoriram i onda mi za pola sata jave da mi je pauk odvezao auto ili redar naplatio kaznu. Većinom pokušavam poslušati kad tako nešto osjetim ali i često iz razno raznih razloga ne pa se poslije pokajem.

To je dar prirode, u zamenu za razne stvari koje osoba, obično ženska trpi u ovom nesimetričnom društvu, obično muškom. Sad, na tebi je da ga koristiš ili izbegavaš. Sreća, pa ne može potpuno da nestane od nekorišćenja, nestaje od zloupotrebe, što još veća sreća.

Isto tako pomoću intuicije bih mogla predvidjeti šta će mi se dogoditi, ne baš u detalje, ali barem da li će biti dobro ili loše.
To teško da bi mogla.
Intuiciju neki krivo doživljavaju kao dar proricanja,
To je najčešća samoprevara, pogađa ljude koji naprasno postanu svesni svoje intuitivnosti, a nisu dovoljno uravnoteženi. To ide, obično kroz neki bljesak proviđenju nalik, pa onda misle da mogu da proriču budućnost. Uvežbana inuicija daje čoveku jedan širok pogled na okoliš. Tu se računaju i stvari koje se očima ne mogu videti, mogu se uvideti, rekli bismo. Tu se ipak ne računaju stvari ispred ovog vremena, jer njih jednostavno još nema. Kad intuitivna osoba ima jedan takav uvid , ne treba joj neka velika pamet da pretpostavi šta će se najverovatnije desiti, jer u ovoj našoj realnosti, ipak se najčešće dešavaju najverovatnije stvari, zato imamo nauku tehniku i logiku uopšte.
Ali imamo i intuiciju, jer se ne može samo pomoću logike uvek uvideti šta je najverovatnije.
Intuicija i logika su leva i desna ruka, ali već sam podosta davio na tu temu.

Obično je ovo drugo.

Za to postoje dobri razlozi i baš i samo iz tih razloga treba da poradiš da ne bude:
>>>>Obično je ovo drugo.<<
Osim ako to nije tvoj izbor.
Prošle godine sam dva puta u kratkom razmaku sanjala smak svijeta (ono kao u filmu kad zemlja izleti iz svoje osi i sve se okrene naglavačke). Da stvar bude čudnija i kćerka mi se pažalila da je sanjala strašan san, skoro identični ko moj samo u njenom snu tata nije bio s nama.
Usto sam u nekim trenucima najčešće prije spavanja počela osjećati neki čudan miris oko mene, teško prepoznatljiv, nešto kao mješavina kave, lavande i još nečeg. Prvo nisam baš obraćala pažnju, a onda kad se to počelo događati sve češće, počela sam tražiti poveznicu, onda ju još nisam našla.
U isto vrijeme svidjela mi se pjesma neke mlade pjevačice čije su riječi govorile o kraju neke ljubavi i ja sam ju svaki dan stalno slušala od jutra do sutra.

„Ugasnut će jednom ljubav naša,
negdje drugdje gnjezda ćemo sviti.
Uspomene odnjet će vreme
u albumu ni slike neće biti... „

Oprosti, zaneo sam se nekim sličnim davnim iskustvima.
To se dešava, htedoh kasti, moramo da učimo, a kada ne ide drukčije uči se na greškama,
i to boli
Bilo je još nekih znakova na koje nisam obraćala pažnju, ali sam ih se kasnije itekako sjetila.
Nakon nekoliko mjeseci brak mi se iznenada raspao, to je za mene bio na svoj način smak mog svijeta, riječi one pjesme su opisivale točno način događanja, a miris je bio vjerojatno miris kraja uživanja i opuštenosti.(taj miris neću sigurno zaboraviti)!:sad2:
ali se pamti.

Takva smo sorta. Ako je tačno da svako ima nekog svog čuvara tamo negde, pomisli koliko ta stvorad imaju muka sa nama nakon vaskolikih gluposti koje uglavnom ostaju za nama na ovom svetu.

Ej neko, se upeo k'o magarac, ali tvoja volja je tvoja svetinja i šta vredi da ti pomaže, sve gazeć je? Ipak ćitajući kako pišeš o svemu čini me se da se brodica ipak polako otiskuje dalje.

Pozdravi mi Malinsku, iz nekog razloga sam utripovao da si sa Krka.

Rekao bih da uživaš u tome?? ;)

Ma da, pogledaj joj samo izraz lica: :mrgreen:

orgasmo-20.jpg

Znakovi su svuda oko nas. Ja volim da kažem da slučajnosti ne postoje :).
Ali da se nadovežem na pitanje koje si prvo postavila u temi - zašto ljudi ne obraćaju pažnju na intuiciju?
Nisu navikli. Nije "u modi" da se čovek povodi za suptilnim osećanjima.

Tacno. Nismo nauceni da pratimo i tumacimo intuiciju, kao ni znakove koji su stvarno svuda oko nas. Ima tu i simbolike, ali kada bi samo znali da pratimo - sve se samo kaze.

Intuicija, šta je to?
Da li su njome podarene samo žene?
Može li se ona iskoristiti za proricanje?
Intuicija pre svega nije nikakvo šesto čulo niti umeće predvidjanja budućnosti. Intuicija je prosledjivanje informacija od strane Duše - ono što mi suštinski jesmo - onih koje je dobila od Sveprisutnog, Sveznajućeg i Svemogućeg Svetoga Duha svom niže svesnom ili nižem ja kako bi se pripremili za promenu koja dolazi ili kako bi preduzeli nešto da izbegnemo nepotrebne neprijatnosti ili pak možda sačuvamo svoj život.
Slobodno možemo reći da je intuicija govor Svetoga Duha nama Dušama kako bismo u ovom sveti činili one korake koji bi učinili da najbrže duhovno sazrevamo i najbrže se krećemo ka realizaciji svog životnog cilja.
Snovi, ili veći deo njih, naročito kod osoba koje prihvate da svesno budu podučavane od strane Svetog Duha u pravcu svoje duhovne realizacije, jesu besplatna pouka u pravcu ekspanzije svesti i realizacije pune duhovne slobode te dosezanje onih duhovnih visina o kojima govore sve religije sveta.
Da bi intuicija bila čistija a snovi jasniji neophodno je izvoditi duhovnu vežbu (za one koji nisu lenji).
Muškarac i žena se u doba puberteta znaju usmeriti ka odvojenim putevima gde društvo nametne mladoj devojci shvatanje da zanemari kreativnost i inicijativu te da se pripremi za dopadanje nekome - pasivna strana života. Mladić se okreće kreativnoj ali pomalo i gruboćom začinjenoj strani života gde zanemaruje intuitivnost.
Oboje u tom periodu načine grešku i izgube neophodnu celinu za ispravan duhovni razvitak.
Jedinka ako želi ispravno da se razvija neophodno je da prihvata kvalitete oba pola. Od toga će i društvo u celini imati koristi i to će biti početak novog preusmerenja čoveka ka izbalansiranijem, duhovno ali i ekonomski bogatijem životu.
Intuiciju mnogi mešaju sa nižim energetskim tokovima ili vidovnjaštvom kao i sa podsticajim (impulsima) uma a sve zbog nedovoljnog raspoznavanja i razlikovanja istih.
Blago onom ko se prihvati svoju intuiciju i svoje snove jer taj može još u ovom životu dosegnuti izuzetno duboko razumevanje života.

Da, mnoga druženja i brakovi započnu ali nisu zamišljeni da traju celog života. U duhovnom smislu dve osobe daju jedna drugoj maksimalno a onda idu svojim putem da bi nastavili duhovnu nadogradnju. Treba umeti drugoj osobi dati slobodu.

Često ljudi osete miris sandalovine, ruže ili drugih prijatnih mirisa (kada u okolini nema nikakvih izvora mirisa) što je samo znak da je u njihovoj blizini neko od sveprisutnih, sveznajućih i svemogućih duhovnih velikana koji su pravi agenti Boga. (Takva osoba može biti u prepunom autobusu da oseti miris ali da oko nje niko više ne oseća nikakav miris takve prijatnosti.) Tu su da dotičnoj Duši daju duhovni podstrek. Velika je privilegija imati ih u svojoj blizini i prihvatiti njihova učenja.

Intuicija, snovi, Svetlost i Zvuk, slučajne podudarnosti (budni snovi)...jesu način kako nam se duhovno pomaže i podučava....

Rado bih preporučio nešto od literature ali će neko doći i zbrisati ovaj post.

Poslednja izmena:
Intuicija, šta je to?
Da li su njome podarene samo žene?
Može li se ona iskoristiti za proricanje?
Intuicija pre svega nije nikakvo šesto čulo niti umeće predvidjanja budućnosti. Intuicija je prosledjivanje informacija od strane Duše - ono što mi suštinski jesmo - onih koje je dobila od Sveprisutnog, Sveznajućeg i Svemogućeg Svetoga Duha svom niže svesnom ili nižem ja kako bi se pripremili za promenu koja dolazi ili kako bi preduzeli nešto da izbegnemo nepotrebne neprijatnosti ili pak možda sačuvamo svoj život.
Slobodno možemo reći da je intuicija govor Svetoga Duha nama Dušama kako bismo u ovom sveti činili one korake koji bi učinili da najbrže duhovno sazrevamo i najbrže se krećemo ka realizaciji svog životnog cilja.
Snovi, ili veći deo njih, naročito kod osoba koje prihvate da svesno budu podučavane od strane Svetog Duha u pravcu svoje duhovne realizacije, jesu besplatna pouka u pravcu ekspanzije svesti i realizacije pune duhovne slobode te dosezanje onih duhovnih visina o kojima govore sve religije sveta.
Da bi intuicija bila čistija a snovi jasniji neophodno je izvoditi duhovnu vežbu (za one koji nisu lenji).
Muškarac i žena se u doba puberteta znaju usmeriti ka odvojenim putevima gde društvo nametne mladoj devojci shvatanje da zanemari kreativnost i inicijativu te da se pripremi za dopadanje nekome - pasivna strana života. Mladić se okreće kreativnoj ali pomalo i gruboćom začinjenoj strani života gde zanemaruje intuitivnost.
Oboje u tom periodu načine grešku i izgube neophodnu celinu za ispravan duhovni razvitak.
Jedinka ako želi ispravno da se razvija neophodno je da prihvata kvalitete oba pola. Od toga će i društvo u celini imati koristi i to će biti početak novog preusmerenja čoveka ka izbalansiranijem, duhovno ali i ekonomski bogatijem životu.
Intuiciju mnogi mešaju sa nižim energetskim tokovima ili vidovnjaštvom kao i sa podsticajim (impulsima) uma a sve zbog nedovoljnog raspoznavanja i razlikovanja istih.
Blago onom ko se prihvati svoju intuiciju i svoje snove jer taj može još u ovom životu dosegnuti izuzetno duboko razumevanje života.

Da, mnoga druženja i brakovi započnu ali nisu zamišljeni da traju celog života. U duhovnom smislu dve osobe daju jedna drugoj maksimalno a onda idu svojim putem da bi nastavili duhovnu nadogradnju. Treba umeti drugoj osobi dati slobodu.

Često ljudi osete miris sandalovine, ruže ili drugih prijatnih mirisa (kada u okolini nema nikakvih izvora mirisa) što je samo znak da je u njihovoj blizini neko od sveprisutnih, sveznajućih i svemogućih duhovnih velikana koji su pravi agenti Boga. (Takva osoba može biti u prepunom autobusu da oseti miris ali da oko nje niko više ne oseća nikakav miris takve prijatnosti.) Tu su da dotičnoj Duši daju duhovni podstrek. Velika je privilegija imati ih u svojoj blizini i prihvatiti njihova učenja.

Intuicija, snovi, Svetlost i Zvuk, slučajne podudarnosti (budni snovi)...jesu način kako nam se duhovno pomaže i podučava....

Rado bih preporučio nešto od literature ali će neko doći i zbrisati ovaj post.

Zašto, pa zato sam i postavila temu da čujem različita mišljenja i iskustva o tome! Evo ovo sa mirisima naprimjer nisam znala objasniti! Svako mislim da ima pravo izreći svoje mišljenje a ko se slaže ok, a ko ne neka iznese svoje!

Pozdrav predivnom otoku

To je dar prirode, u zamenu za razne stvari koje osoba, obično ženska trpi u ovom nesimetričnom društvu, obično muškom. Sad, na tebi je da ga koristiš ili izbegavaš. Sreća, pa ne može potpuno da nestane od nekorišćenja, nestaje od zloupotrebe, što još veća sreća.

To teško da bi mogla.
Intuiciju neki krivo doživljavaju kao dar proricanja,
To je najčešća samoprevara, pogađa ljude koji naprasno postanu svesni svoje intuitivnosti, a nisu dovoljno uravnoteženi. To ide, obično kroz neki bljesak proviđenju nalik, pa onda misle da mogu da proriču budućnost. Uvežbana inuicija daje čoveku jedan širok pogled na okoliš. Tu se računaju i stvari koje se očima ne mogu videti, mogu se uvideti, rekli bismo. Tu se ipak ne računaju stvari ispred ovog vremena, jer njih jednostavno još nema. Kad intuitivna osoba ima jedan takav uvid , ne treba joj neka velika pamet da pretpostavi šta će se najverovatnije desiti, jer u ovoj našoj realnosti, ipak se najčešće dešavaju najverovatnije stvari, zato imamo nauku tehniku i logiku uopšte.
Ali imamo i intuiciju, jer se ne može samo pomoću logike uvek uvideti šta je najverovatnije.
Intuicija i logika su leva i desna ruka, ali već sam podosta davio na tu temu.

Za to postoje dobri razlozi i baš i samo iz tih razloga treba da poradiš da ne bude:
>>>>Obično je ovo drugo.<<
Osim ako to nije tvoj izbor.

„Ugasnut će jednom ljubav naša,
negdje drugdje gnjezda ćemo sviti.
Uspomene odnjet će vreme
u albumu ni slike neće biti... „

Oprosti, zaneo sam se nekim sličnim davnim iskustvima.
To se dešava, htedoh kasti, moramo da učimo, a kada ne ide drukčije uči se na greškama,
i to boli

ali se pamti.

Takva smo sorta. Ako je tačno da svako ima nekog svog čuvara tamo negde, pomisli koliko ta stvorad imaju muka sa nama nakon vaskolikih gluposti koje uglavnom ostaju za nama na ovom svetu.

Ej neko, se upeo k'o magarac, ali tvoja volja je tvoja svetinja i šta vredi da ti pomaže, sve gazeć je? Ipak ćitajući kako pišeš o svemu čini me se da se brodica ipak polako otiskuje dalje.

Pozdravi mi Malinsku, iz nekog razloga sam utripovao da si sa Krka.

Da, ja sam si izabrala anđela Mihaela, ko čuvara, u to isto vrijeme, stvarno bez nekog posebnog razloga, jer baš nisam ni posebno religiozna. I to mi je sad čudno. Ma svašta sam ja nekad čitala o tim stvarima, ali nisam tom baš pridavala neku pažnju. Sad kad vratim film u natrag puno stvari ima smisla!
Pa Malinsku poznam ko svoj džep, ali ne živim tamo, tamo sam po ljeti!
Ove godine je čak par puta bila pod snijegom, možda je i sad! Kad dođu ljepši dani prenjeću pozdrave!:bye:

Da, ja sam si izabrala anđela Mihaela, ko čuvara, u to isto vrijeme, stvarno bez nekog posebnog razloga, jer baš nisam ni posebno religiozna. I to mi je sad čudno. Ma svašta sam ja nekad čitala o tim stvarima, ali nisam tom baš pridavala neku pažnju. Sad kad vratim film u natrag puno stvari ima smisla!
Pa Malinsku poznam ko svoj džep, ali ne živim tamo, tamo sam po ljeti!
Ove godine je čak par puta bila pod snijegom, možda je i sad! Kad dođu ljepši dani prenjeću pozdrave!:bye:

The! "slučanostima" nikad kraja
;)

Zašto, pa zato sam i postavila temu da čujem različita mišljenja i iskustva o tome! Evo ovo sa mirisima naprimjer nisam znala objasniti! Svako mislim da ima pravo izreći svoje mišljenje a ko se slaže ok, a ko ne neka iznese svoje!
Ne, nisam iznosio svoje mišljenje već rezultate svojih dugogodišnjih istraživanja i saznanja.
Svako ima prava verovati i u bukvu ako mu odgovara.

Biranje amdjela čuvara ima sličnosti sa shvatanjima ljudi u Kanadi da je za andjela čuvara dobro imati nekog od Indijanaca. I jedno i drugo verovanje nema zdravu pozadinu, budući da oni koji su po mnogim religijama prihvatani za svece i andjele jesu Duše koje su i dalje u procesu reinkarnacije pa su mnogi od njih baš sada u nekom od tela.
Ako neko i ima pomoć sa duhovne strane onda su tu duhovni velikani iz Vairagi Reda koji su direktno Bogu odgovorni i koji se staraju da svaka Duša, kada zaradi pravo, dobije direktna duhovna učenja i bude spojena sa dvojnim aspektima Svetoga Duha - Svetlošću i Zvukom. Svi drugi u toj hierarhiji pomažu samo da čovek (Duša) dodje dotle da zaradi mogućnost susreta sa živim učenjima Svetoga Duha čiji su distributeri upravo pripadnici Vairagi Reda.

Na intuiciju se ne obraća pažnja do odredjene tačke duhovnog sazrevanja. Medjutim, kada ljubav prema životu i Bogu u srcu osobe naraste toliko jako onda takva osoba potpuno "saradjuje" sa intuicijom jer ta komunikacija postaje toliko prirodna da osoba bez intelektualnog debatovanja donosi odluke u skladu sa njom.

Poslednja izmena:
da, bez obzira na to sto blajbi kaze (navikla sam blajbi :lol: ).
elem, nepogresiva sam pri procenama osoba koje po prvi put u zivotu srecem. tacno imam taj osecaj kome mogu a kome ne da verujem. sto se tice poslova, ma svega, taj neki osecaj mi je nepogresiv. i jesam, srecna sam zbog toga. :)

Da li misliš da je taj osjećaj jači na netu jer je oslobođen fizičkih utjecaja koji mogu odvući pažnju?:think:

da, bez obzira na to sto blajbi kaze (navikla sam blajbi :lol: ).
elem, nepogresiva sam pri procenama osoba koje po prvi put u zivotu srecem. tacno imam taj osecaj kome mogu a kome ne da verujem. sto se tice poslova, ma svega, taj neki osecaj mi je nepogresiv. i jesam, srecna sam zbog toga. :)
Na pravdi Majke koristi to na dobro svih.

Nekad su tvoje koleginice zbog toga gorele na gomili suvog pruća uz molitve na latinskom, ako ni zbog čega drugog, a ono zbog toga što toga više nema valja nam slaviti, čisto da se ne zaboravi.
Za Beltane ću da založim veliku vatru, ma gde bio imam neka sveta mesta u idejama.

Da znaš da tvoje objašnjenje ima i razuma i logike i realnog i svašta nešto još :)
E sad, ne odbacujemo svi, ali istina je da često ne razumemo, ili pogrešno protumačimo.

Ja verujem da ljudi jos nisu svesni mogucnosti svoga uma.Da kada bi, npr, dosli do tog stadijuma da razumemo silu koja prozima univerzum, da bi onda intuicija psotala nesto drugo, ne neka neosnovana i zanemarljiva pojava, vec nesto ozbiljno i sto se moze primeniti. :D
Takodje, verujem da izreka "Um caruje, snaga klade valja", ima mnogo dublje znacenje. :D

Back