Zašto na forumu jedni druge nazivamo kolege i koleginice?

Primetila sam da se na forumu mnogi oslovljavaju sa kolega ili koleginica. Zašto?

Forum nije radno mesto. Ovde smo da saznamo ponešto što nismo znali, da razmenimo mišljenja i da se opustimo.

Zašto se jedni drugima ne obraćamo po niku, ali bez nepotrebnog tagovanja?
Не размишљам о тое много.
Пријатељи нисмо, родбина још мање
познаници не, па ни другари...
Колега је некако службено и знам да се користи углавном на послу.
Ја никога не ословљавам никако...
одговорим на питање...често и без цитирања.
Што се тиче таговања, коме смета нека то каже...
мени је безвезе кад људи тагују било кога за сваку глупост
али не рагујем јер то доводи до беспотребних расправа...

Džudi, mislim da ti nedostaje dosluha sa kolokvijalnim i blago ironičnim govorom koji se sa društvenih sfera preliva i u digitalne medije...;):cool: :lol:
To je neformalno oslovljavanje, namereno da istakne neobaveznost razgovora na forumu, a opet da podcrta čudnu i mučnu naviku "višenja" na Krstarici,
skoro potpuno produktivnu kao i na zvaničnom poslu... 😬 🤪 :lol: :mrgreen:

Dva forumaša me često taguju i to nema veze sa ovim "kolega, koleginica".

Nikada nisam ni pomislila ni poželela da pravim psihološke profile. To rade stručna lica i profesionalno ne mogu da otkrivaju javnosti podatke o licima kojima su, na osnovu testova napravili psihološki profil.

Samo sam pitala zašto smo ovde kolege kada ovo nije radno mesto.

Primetila sam da se na forumu mnogi oslovljavaju sa kolega ili koleginica. Zašto?

Forum nije radno mesto. Ovde smo da saznamo ponešto što nismo znali, da razmenimo mišljenja i da se opustimo.

Zašto se jedni drugima ne obraćamo po niku, ali bez nepotrebnog tagovanja?
Da se ne odrodimo previše :lol: :mrgreen: a opet sačuvamo zdravu distancu :kafaz:

Znam ljude koji u reali poznanike drugima predstavljaju kao kolege, iz prostog razloga što imaju znak = za prijatelje, poznanike i kolege, iz neznanja ili nemara.

Što se tagovanja tiče, ne tagujem osim u izuzetnim situacijama kada treba reagovati na napisano, niti volim kada mene taguju.
A ja volim da tako dozivam ljude :D .
Zašto ne voliš?
Tako dodje dodje neko nenadano i bude zanimljivo ….

:think:

Back