Zasto mora religiozno?

ako jedna od super sila, jelte nuklearnih, kaze da su odmakli u toj meri, da za njihova nova revolucionarna oruzja zakoni fizike vise ne vaze, pa naravno da ce nas odgovor da bude da lazu, i da su se vanzemaljci umesali stavivsi se na njihovu stranu! izdali su ljudski rod vanzemaljcima, i zato su od njih dobili hajper-trange-frange oruzje koje prevazilazi zakone fizike

korisnih idiota koji mantraju da je nemoguce da smo sami u kosmosu, vec ima na pretek, a upregnuti ih u narativ ce biti piece a cake

Poslednja izmena:
sta se onda desava? opozicija radi isto, izmislja svoju religiju, samo sto je po def. ona vise kult, pa imamo kult rata [sa partijom rata i vojno industrijskim kompleksom] i bolesti [kovid kult, farma mafija] npr. preko kojih se nastoji istisnuti tradicionalna religija koja je kohabitirala sa drz. uredjenjem i fakticki postala deo njega
Naravno, bilo je i tih primera. Ali kad tad se obrne ćurak i vrati korenima jer postane očito da taj smer ne vodi nikuda osim u propast ili kameno doba.

Naravno, bilo je i tih primera. Ali kad tad se obrne ćurak i vrati korenima jer postane očito da taj smer ne vodi nikuda osim u propast ili kameno doba.
nisam siguran da smo se razumeli:
ria kaze unutrasnja promena, a ti kazes, ali uticu i na vlast, podrzavaju je [nece sigurno da je ruse]

ja kazem, a gde je nasa opcija tipa demohriscana- batica? analogno nemackoj

jer mi ako se ne profilisemo, mesto popunjavaju ne neki tradicionalisti, vec kultovi - vojni ili kovid, ceo svet ulazi u diktaturu i sukob, jer ne vidi alternativu

nisam siguran da smo se razumeli:
ria kaze unutrasnja promena, a ti kazes, ali uticu i na vlast, podrzavaju je [nece sigurno da je ruse]

ja kazem, a gde je nasa opcija tipa demohriscana- batica? analogno nemackoj

jer mi ako se ne profilisemo, mesto popunjavaju ne neki tradicionalisti, vec kultovi - vojni ili kovid, ceo svet ulazi u diktaturu i sukob, jer ne vidi alternativu
Da neće da se upliću baš toliko jer je politika prljava ali implicitno je bilo uplitanja na stranu onoga što je delovalo kao manje zlo ili što kažeš, popuni vakum, da se ne bi desilo da federi diktiraju javno mnjenje i etiku.

Back