gost 186559
Veoma poznat
- Poruka
- 11.627
ovo kad cujem, dodje mi da se pojedem od muke.
![]()
Drugarice,otkud vi u ovim krajevima?

Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
ovo kad cujem, dodje mi da se pojedem od muke.
![]()
Nash narod josh nije zreo za demokratiju,mi smo jos za diktaturu.
Nash narod josh nije zreo za demokratiju,mi smo jos za diktaturu.
otkud znam? slucajno mi doslo
a ovo da ne verujes dok ne vidis svojim ocima si pogodio u sred srede.
ne verujemo jedni drugima, i to sa pravom!
covek je yebeno otudjen i usamljen i trazi paznju gomile sa kojom je jedan po prirodi ali nasilno odvojen, i trazi paznju na razne nacine od kojih je jedan da izmislja i lupeta. i tako imamo svet pun senzacionalista, proroka, chudaka i ludaka. uopste, u zescoj smo mentalnoj krizi i sta ko ima tu kome da veruje?
totalno se slazem, pa ja ne verujem ni doktoru, ni advokatu pa ni onom sto mi prodaje cigare, uopste malo kome verujem.
ta mentalna kriza, kriza u nasoj svesti o tome ko smo, sta smo, gde smo, sta je to oko nas, koja je nasa uloga, sta je ovo nebo iznad nas je toliko vristeca da ce sledeca revolucija biti u nasim glavama.
pa kad se desi - da dodjes kod mene na moje pivo i obavezno donesi neko ljubicasto mache za moje klince.
Ako bi bili u pravu onda bi to samo potvrdilo nalaz naucnika da svakom populacijom vlada nesto manje od5% njenih pripadnika,a da su ostali samo obicna masa kojom se vlada.Duboko ste zašli u filozofiju, čini mi se...
Ne tako davno, raspravljao sam sa nekim ovde o demokratiji...pa ću ponoviti ono što sam tada pisao. Zašto su Aristotel i Platon demokratiju smatrali lošom vladavinom, a oni su imali neposredan uvid u nešto što je najbliže pojmu "demokratija" u polisima i javnim raspravama na agorama? Masa ljudi može biti zavedena rečima jednog demagoga, jer masa razmišlja prosečno, tj. kad se sve svede, masu čine "samo" prosečni pojedinci. Odatle se rađa država mediokriteta ili diktatura demagoga...stoga sam uvek za "aristokratiju" u tom aristotelovskom značenju. Ovakva posredna demokratija je pokazala sve svoje mane...
Ako bi bili u pravu onda bi to samo potvrdilo nalaz naucnika da svakom populacijom vlada nesto manje od5% njenih pripadnika,a da su ostali samo obicna masa kojom se vlada.
Ako bi bili u pravu onda bi to samo potvrdilo nalaz naucnika da svakom populacijom vlada nesto manje od5% njenih pripadnika,a da su ostali samo obicna masa kojom se vlada.
Kroz sve svoje radove nastojao sam da pobegnem od filozofiranja,pa sam zato predlagao ostvariva i korisna resenja radi izgradnje Nove civilizacije.Sada covecanstvo zivi na -belom hlebu- kao osudjenik na smrt.
Ne razumem ljude koji brane diktaturu.To ne znaci da sam rekao da srpsko drustvo nije ogrezlo u lopovluku.Sta je Herodot rekao za Tribale?Kradu mnogi...
zanima me vase misljenje o sledecem....ako je u demokratiji jedan covek = 1 glas....kako recimo komentarisati jedan doktor nauka bude nadglasan od dvojice ljudi koji cak ne znaju ni da pisu ni citaju...banalno ali ---razumeli ste....da li je to ono sto vodi u progres ?????
Ja sam jedan od onih koji nije za - demokratiju.
Smatram da je demokratija mnogo veca ILUZIJA nego socijalizam.
Smatram takodje da je demokrtaija NEZDRAVIJA za ljudski rod od diktature.
Mislim da je velika greska nametati nekim narodima demokrtiju koji nemaju za to bas velikih istorijsko-genetskih predispozicija.
Smatram da je diktatura mnogo PRIRODNIJA od demokratije...
Naravno da ne mislim da brutalne diktature africkih i juznoamerickih dikataora iz proslosti, vec mislim na neku vrstu dikature light, nesto sto se zove prosveceni apsolutizam.
Nesto gde se zna zakon i red. I sta je prirodno, a sta nije.
I "ko togu nosi, a ko cvetic u kosi."
Smatram da buducnost sveta NE MOZE BITI ni u americkom stilu demokrtaije koja se UTERUJE celom svetu na silu, a ni u propalom sovjetskom modelu diktature.
Svet treba neki treci ideoloski pravac.
Mogli bi ga nazvati socijalizam 21. veka.
zanima me vase misljenje o sledecem....ako je u demokratiji jedan covek = 1 glas....kako recimo komentarisati jedan doktor nauka bude nadglasan od dvojice ljudi koji cak ne znaju ni da pisu ni citaju...banalno ali ---razumeli ste....da li je to ono sto vodi u progres ?????
koja je to diktatura bila elitistichka?![]()
Drugarice,otkud vi u ovim krajevima?![]()
Демократија је миран начин смене власти. То је само метод да она група која има највећи утицај, највише људи и најбоље идеје (или симбиозу свега) дође мирним путем до власти.
Да 5 октобра демократе су баш мирним путем дошле на власт.
У питању је био недемократски начин владавине коме је такав крај био неминован као што рекох. Како дођеш, тако ћеш бити смењен.
QUOTE]
Тачно и зато се зна како ће демократе са власти отићи
mozda je demokratija dobra...ali ne predstavljena na ovaj nacin...ovako organizovana ima previse mana...nije logicno da bude da ljudi imaju svi isto pravo glasa i da uticu na drustvene tokove jer ni svi nisu podjednako doprineli razvoju te drzave....nisu svi mentalno isti -nisu svi podjednako obrazovani-ne placaju svi isti porez i raznorazne doprinose drzavi...i mnogo je drugih razlicitosti a samo je jedna jednakost a to je jedan covek = jedan glas.....
zato mozda u demokratiji kakva je kod nas najbogatiji uzimaju sebi za pravo da potkupljivanjem politicara na vlasti upravljaju drzavom....i tako je opet demokratija devalvirala....kako god obrnes u svim sistemima oligarsi upravljaju drzavama....
Bravo cange preporucujem knjigu Bukvar demokratije...Srbi misle da znaju sta je demokratija,a ja im demon antisrpski porucujem da je nikada okusili nisu,a bogami i tesko da ce....
ДА САМО БОГ ДА ДА ТАКО И ОСТАНЕ. ДОСТА НАМ ЈЕ И ОВО ШТО НИСМО ОСЕТИЛИ.
Slobodarski drzavotvorni herojski narod je cutao 500 godina.Herojski je trpeo....
ПА ТУРЦИ СУ НАМ УЗИМАЛИ ДЕСЕТАК А ОВИ ДАНАС
НАМ ОСТАВЉАЈУ ДЕСЕТАК![]()