- Poruka
- 26.459
Јудео једино ако се под јудео мисли само и искључиво на Израиљ Старог завјета.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ako si judeohrisćanin onda priznaješ i jednu i drugu veru. poštuješ sve mojsijeve zakone ujedno i hristove i time dolaziš do sukoba da li okrenuti drugi obraz ili mu vratiti. da li svetkovati nedelju ili subotu itd.Нису, ево шта епископ Атанасије Јевтић каже.
Pogledajte prilog 1406092
Не. Прочитај шта је јудеохришћанска култура и зашто се то не односи ни на какве секте.ako si judeohrisćanin onda priznaješ i jednu i drugu veru.
ma, koliko vas radi vikendom, nasuprot judeohriscanima? o cemu ti pricas mili i dragi? nit' 'riscanin, nit' judejac, a 'teo bi da nam propisujes?ako si judeohrisćanin onda priznaješ i jednu i drugu veru. poštuješ sve mojsijeve zakone ujedno i hristove i time dolaziš do sukoba da li okrenuti drugi obraz ili mu vratiti. da li svetkovati nedelju ili subotu itd.
judaizam nije isto što i hrišćanstvo. ako spojiš ta dva dobiješ miks. kao kad bi spojio hrišćanstvo i islam.Не. Прочитај шта је јудеохришћанска култура и зашто се то не односи ни на какве секте.
jesi li ti judaista ili hrišćanin ili i jedno i drugo?ma, koliko vas radi vikendom, nasuprot judeohriscanima? o cemu ti pricas mili i dragi? nit' 'riscanin, nit' judejac, a 'teo bi da nam propisujes?
mi VAMA propisujemo kada se ne radi, a ne vi nama, 2 dana odmora, a ne 1, i svaki dan ima da se svetkuje, nas Bog, a tvoj Perun moz' da dobijes 1 dan u godini za njega
Ниси прочитао шта значи јудеохришћанска култура и да то не означава секту.judaizam nije isto što i hrišćanstvo. ako spojiš ta dva dobiješ miks. kao kad bi spojio hrišćanstvo i islam.
ču sad svaki episkop crveno slovo.Ниси прочитао шта значи јудеохришћанска култура и да то не означава секту.
Ако ћеш да ми кажеш да Атанасије Јевтић нема појма, потребно је да употребиш мало јаче аргументе.
nit je bog isti, nit tradicija a kamoli kulture semitskih i evropskih naroda.Nakon smrti Isusa, judeohrišćansku zajednicu su vodili njegovi rođaci. Kada je hrišćanstvo počelo da se širi među nejevrejima, jevrejski hrišćani su ostali podeljeni oko obaveznosti jevrejskih zakona za nejevreje koji prime hrišćanstvo. Na prvom Saboru hrišćanske crkve u Jerusalimu, preovladao je stav Pavlove frakcije, da nije potrebno nametati obrezanje nejevrejskim preobraćenicima.
Nakon širenja hrišćanstva Grcima, judeohrišćani, koji su i dalje verovali u opštevažnost jevrejskih običaja, pogrdno su nazivani judaisti (judaizanti, judaizeri). Ovi izvorni Isusovi sledbenici su vremenom "odbačeni od jedne religije kao otpadnici, a od druge kao jeretici".
Значи твој аргумент против његовог, твој аргумент је да ти се чини да је неко секта ? По тој логици коју ти кажеш било ко може бити "чашћен" епитетом јудеохришћанин, па чак и Арије. Просто није логично јер не иде тако. Ако имаш нешто против, обори дискусију аргументима а не нападима на саговорника.ču sad svaki episkop crveno slovo.
Ал си ти отишао у погрешан правац, није срамота погрешити, не вреди да вучеш на другу страну и отвараш друге теме.vi judeohrisćani ste obrezali kožuru?
odma shvataš kao napad na tvoju ili ličnost tvog autoriteta. jednostavno tražio sam po internetu i izlaze mi nazareni. a današnji nazareni tvrde tj za sebe kažu da su judeohrišćani.Значи твој аргумент против његовог, твој аргумент је да ти се чини да су назарени јудеохришћани тј. секта ? Назарени су јудејствујући, а по тој логици коју ти кажеш било ко може бити "чашћен" епитетом јудеохришћанин, па чак и Арије. Просто није логично јер не иде тако. Ако имаш нешто против, обори дискусију аргументима а не нападима на саговорника.
Ал си ти отишао у погрешан правац, није срамота погрешити, не вреди да вучеш на другу страну и отвараш друге теме.
Умеш ти и боље од argumentum ad hominem.
Питао сам те да даш аргумент, ниси дао аргумент. Просто и једноставно. То што је Атанасије Јефтић имао заблуде и лоше изјаве у свом животу везано за теологију, не чини га лошим теологом, чак напротив, учинио је и написао довољно што неки не би за два живота. Али га то не чини неоспоривим, нити непогрешивим. Нити сам ја рекао да је он непогрешив.odma shvataš kao napad na tvoju ili ličnost tvog autoriteta.
Одакле смо дошли до семтиске културе ?nit je bog isti, nit tradicija a kamoli kulture semitskih i evropskih naroda.
Argumentum ad hominem.vi judeohrisćani ste obrezali kožuru?
o bože, sad svaku izjavu nekog popa da osporavam. ospori ti ceo internetПитао сам те да даш аргумент, ниси дао аргумент. Просто и једноставно. То што је Атанасије Јефтић имао заблуде и лоше изјаве у свом животу везано за теологију, не чини га лошим теологом, чак напротив, учинио је и написао довољно што неки не би за два живота. Али га то не чини неоспоривим, нити непогрешивим. Нити сам ја рекао да је он непогрешив.
Ако је погрешио, докажи.
Одакле смо дошли до семтиске културе ?
Argumentum ad hominem.
nije poenta da li ti se sviđa naziv već u veri, kao što jehovini svedoci ne mogu po veri biti hrišćani tako ni judejci.Idalje mi je nedrag izraz ma koliko poštovao blaženopočivšeg vladiku Atanasija.
Nipošto...čovek koji je celog života pričao sa bogom i udario temelje judeohrišćanstva.
pored Hrista i Bogorodice trebala bi stajati njegova ikona u svakom pravoslavnom hramu.
simbol pranja nogu ima u crkvi.To je najbolje Isus pokazao ličnim primerom.
Apostoli Pavle je molio ljude da ne rade to kada su ljudi pali na kolena pred njim...Zašto?
Kako se ne klanja i ne služi kada ljubi ikonu?simbol pranja nogu ima u crkvi.
čovek je na sliku boga. niko niti služi niti se u crkvu klanja čoveku već božijem liku tj bogu. za boga i za crkvu su svi živi. ikone izobrazuju carstvo božije.
prvo se informiši pa piši da li je to pogrešno.
zašto selektivno čitaš bibliju?Kako se ne klanja i ne služi kada ljubi ikonu?
Običnog čoveka, našeg brata....koji kada bi ustao i video šta se radi, zgranuo se do neba...
Evo ja sve procitao i zakljucio ovo:zašto selektivno čitaš bibliju?
zašto se ne informišeš već napamet pričaš šta ti je rečeno?
da ti ja ne bi objašnjavao evo ti ovde (al sve pročitaj)
https://svetosavlje.org/klanjanje-andjelima-ikonama-svecima/
Eto,velike oci i usi pa ostale nepokrivene...tebi sam postavio sve što ti nije jasno i to odavno a ti si samo okrenuo glavu i nije te zanimalo. zato ćuti i pokri se ušima.
Hristos i apostoli su spojili, pa valjda oni bolje znaju, svi su iz judaizma, pa, logicno postali judeohriscani, a mi ne mozemo, kako pitas bezvezedao sam ti logičke zaključke zašto je nespojivo
pusti ti subotare koji biraju sta ce od zakona da drze, a ne cuju sta im apostol Pavle kaze... a i da ne kaze, zdrav razum je tojesi li ti judaista ili hrišćanin ili i jedno i drugo?
https://forum.krstarica.com/threads...crkva-iz-biblije.672535/page-10#post-27282027Eto,velike oci i usi pa ostale nepokrivene...
Oces i dalje glavom u pesak ili ces odgovoriti na ono sto sam ti ukazao ?
pa eto ni ti ni apostoli ni hrist nisu spojili troičnog boga sa monadom.Hristos i apostoli su spojili, pa valjda oni bolje znaju, svi su iz judaizma, pa, logicno postali judeohriscan