Zašto Mojsije nije toliko poštovan koliko Sv. Ilija u pravoslavlju?

da sam ja video nije nikad rekao da je adventista. samo otvorenije zastupa adventizam od tebe.
Jel mi mozes ovo pojasniti ?

mnogo su vam slični ako ne i isti narativi.
Donekle se slazem,cini se da i on bezrezervno veruje Svetom Pismu a ja nikada nisam tvrdio da jedino ja imam nekog ekskluzivnog prava da verujem Bibliji onako kako tamo zaista pise.

to izgleda samo ti ne vidiš da mi vidimo da si adventista i uporan si u to gledište. ili to ili te sram. to samo ti znaš
Ma vidi me ti kako hoces,meni to ne smeta samo mi ne trazi potvrdu ili demanta.

da sam ja video nije nikad rekao da je adventista. samo otvorenije zastupa adventizam od tebe. mnogo su vam slični ako ne i isti narativi. to izgleda samo ti ne vidiš da mi vidimo da si adventista i uporan si u to gledište. ili to ili te sram. to samo ti znaš
mozes misliti kada ja necu da se petljam sa njim?
robi ti je najprevejaniji diskut koga sam ja sreo, a forumasim decenijama - bez' od njega, ako mene pitas

Poslednja izmena:
Sigurno...svi lažu samo si ti u pravu.
ne lazu svi, samo se ti lepis za lazove, pa posle kazes niko nije bezgresan, a stvar je u tome da nije trebao ni da racuna drugi dolazak Hipolit, isto kao ni sekte; sto se tice Zlatoustog sam si dao ceo tekst, omiliju na Efezanima 6... ali ti si tuta, uhvatis se jedne reci, sta ima da citas ceo tekst, ili celu recenicu, i shvatas kontekst, treba ukljuciti mozak, a tebe to mrzi, odbijas

Jeli bato,jesi li prosetao u zadnje vreme pored voznog parka vase eparhije da malo "oplaknes oci"...!?
Hocemo limalo u ovom stilu,ako hoces/insistiraj - hajdemo se oprobati i na ovu temu pa da vidmo sta nam kazu argumenti...
Bato, crkva je to sticala vekovima. Poklanjali su joj i carevi i kraljevi to što ima.

A vi ste šuše skorojevićke, od preključe pa ipak imate i korporacije a kola su vam za jednokratnu upotrebu . Sa tvojih leđa i iz tvoje gluposti bato.

Donekle se slazem,cini se da i on bezrezervno veruje Svetom Pismu a ja nikada nisam tvrdio da jedino ja imam nekog ekskluzivnog prava da verujem Bibliji onako kako tamo zaista pise.
Šta donekle? Zar nisi izjavio da je za tebe Elena Vajt "božja vesnica" i predlagao neku njenu knjigu kao odlično štivo? Ti ovde samo loše glumataš prikrivenog subotara. Đaba ti pokazivali na kursu.

pitam jer sam čisto iz radoznalosti pitao prijatelje kad se pada sv ilija, ko iz topa 2 avgust, zatim ih pitam a kad se pada sveti prorok mojsije, oni me gledaju i pitaju jel to onaj što je razdvojio more, reko da.
pa kakve ima on veze sa nama? pitaju mene. reko nikakve isto kao i ilija. oni meni ne huli ilija naš čovek. reko nije, jevrej je ko i mojsije.
ma ne seri, oni će meni, to je bre naš svetac. i zaključim iz toga da mi ni nemamo pojma ko je mojsije sem da smo čuli da je razdvajao more. ok to me i ne čudi ali me čudi što ga ni crkva baš nešto ne zarezuje. a realno po bibliji je on značajna figura za hrišćanstvo odma iza hrista i bogorodice.
to su tipicni srpski vernici

oni nekako stvarno i misle da srbin ilija baca munje

ne lazu svi, samo se ti lepis za lazove, pa posle kazes niko nije bezgresan, a stvar je u tome da nije trebao ni da racuna drugi dolazak Hipolit, isto kao ni sekte; sto se tice Zlatoustog sam si dao ceo tekst, omiliju na Efezanima 6... ali ti si tuta, uhvatis se jedne reci, sta ima da citas ceo tekst, ili celu recenicu, i shvatas kontekst, treba ukljuciti mozak, a tebe to mrzi, odbijas
U pravu si ako se bavio prorokovanjem. S druge strane svetac je za crkvu svako ko je život proživeo na hrišćanski način i/ili pretrpeo patnju zbog vere pa može da posluži kao egzemplar nama grešnima. Još nisam čuo da je to neko zbog mađijanja postao još manje da je nazivan "Božjim glasnikom" kao što američke sekte vole.

U pravu si ako se bavio prorokovanjem. S druge strane svetac je za crkvu svako ko je život proživeo na hrišćanski način i/ili pretrpeo patnju zbog vere pa može da posluži kao egzemplar nama grešnima. Još nisam čuo da je to neko zbog mađijanja postao još manje da je nazivan "Božjim glasnikom" kao što američke sekte vole.
Ti ovde samo loše glumataš prikrivenog subotara.

samo se ti zafrkavaj sa robijem, i arijanom, a ne vidis sta peko i glasnik propovedaju adventno, evo ti ih tebi malo https://forum.krstarica.com/threads/veruje-li-hriscani-u-besmrtnost-duse.980651/page-5 ... a ovde si uskocio izmedju mene i makija, a nisi u toku da bi mogao da rasudis

S druge strane svetac je za crkvu svako ko je život proživeo na hrišćanski način
Tako je ali to ne vazi samo za mrtve nego jos vise za zive ljude,utoliko vise sto su oni promenjliva kategorija,mogu se popravljati u skladu sa Bozjim zakonom ( ali nazalost i otpadati).
i/ili pretrpeo patnju zbog vere pa može da posluži kao egzemplar nama grešnima.
E sad si pomesao babe i zabe - svi su ljudi gresni ,bio neko svet ili ne, razlika je u tome sto se sveti generalno uves sete da su pogresili i traze odmah od Boga oprostaj kajuci se za ono sto su ucinili s namerom da to vise ne ponove.
Jel primecujes razliku ?
Još nisam čuo da je to neko zbog mađijanja
Kakvo bre madjijanje,okus pokus,veter u magli,piromanija,ljubljhenje ikona,ovo ono su pravoslavnbi fah,odkud ti sad ovo ?
postao još manje da je nazivan "Božjim glasnikom" kao što američke sekte vole.
Bozji je glasnik svako ko iznosi Bozji poziv za duhovnu reformu stoga to mozes i ti biti danas na forumu ako te Bozji duh pozove na pokanje i otvori ti oci da shvatis sta sve trebas promeniti pa da nakon toga to isto preporucis drugima.

Šta donekle? Zar nisi izjavio da je za tebe Elena Vajt "božja vesnica"
Ma ne samo ona nego svako ko iznosi Bozju rec i poziva ljude na reformu..to mozes i ti biti ako radis iskreno u sili Bozjeg duha.
i predlagao neku njenu knjigu kao odlično štivo?
A sto da ne kad sam sve vreme cutao i gledao Makija sta sve pljuje na njene knjige pa sam ga onda upitao dali je on licno procitao bar jednu pa reko mi da nij a nakon toga sam ja predlozio da se bar nesto procita kako bi imali konstruktivnu diskusiju.
E sad sto se njenih knjiga tice preporucio sam jednu i nakon toga se svi ocuteli osim jednog forumasa koji je rekao da mu se dopao prvi utisak dok je Maki produzio da pljuje.On je bio taj koji nas je bomardovao njenim citatima sto ce reci on nas je pozivao da je citao pa sto njega ne optuzis ? :kafa:
Stvarno ne razumem u cemu je ovde problem,mi nismo pricali o Tolstoju pa da preporucujem njegove knjige...!?
Ti ovde samo loše glumataš prikrivenog subotara. Đaba ti pokazivali na kursu.
Ja nisam prikriven subotar vec javno kazem da postujem Bozji zakon ukljucujuci i 4-tu zapovest o svetkovanju subote stoga se trudim da sve to praktikujem kako treba...a mesto za popravak na tom planu definitivno uvek ima...
...da nisi mozda opet pomesao nesto jer sto se terminologuije tice koju ste vi promovisali imamo dve kategorije ljudi - nedeljari i subotari. ..!?

Ja nisam prikriven subotar vec javno kazem da postujem Bozji zakon ukljucujuci i 4-tu zapovest o svetkovanju subote
nisi ti tek neka subotarska sija, ti si tvrdovrati adventista 7. dana, sabbath keeper, ima vas ihahaj List of Sabbath-keeping churches

The Churches of God (Seventh-Day) movement is composed of a number of sabbath-keeping churches and represents a line of Sabbatarian Adventists that rejected the visions and teachings of Ellen G. White before the formation of the Seventh-day Adventist Church in 1863.

ajde reci: si se odrekao jelene vajt?

Poslednja izmena:
nisi ti tek neka subotarska sija, ti si tvrdovrati adventista 7. dana, sabbath keeper
U redu,ako ti tako kazes...
Kao sto sam puno puta do sada govorio -meni ne smeta kako god me budes gledao il nazivao s tim sto nit poricem a nit potvrdjujem, licna principijelna odluka i to je to...
Dakle ako imas nesto na moje licne verske stavove ili tvrdnje koje ovde iznosim izvoli,mozemo pricati.

Tako je ali to ne vazi samo za mrtve nego jos vise za zive ljude,utoliko vise sto su oni promenjliva kategorija,mogu se popravljati u skladu sa Bozjim zakonom ( ali nazalost i otpadati).

E sad si pomesao babe i zabe - svi su ljudi gresni ,bio neko svet ili ne, razlika je u tome sto se sveti generalno uves sete da su pogresili i traze odmah od Boga oprostaj kajuci se za ono sto su ucinili s namerom da to vise ne ponove.
Jel primecujes razliku ?

Kakvo bre madjijanje,okus pokus,veter u magli,piromanija,ljubljhenje ikona,ovo ono su pravoslavnbi fah,odkud ti sad ovo ?

Bozji je glasnik svako ko iznosi Bozji poziv za duhovnu reformu stoga to mozes i ti biti danas na forumu ako te Bozji duh pozove na pokanje i otvori ti oci da shvatis sta sve trebas promeniti pa da nakon toga to isto preporucis drugima.
Bato, izgleda si se malo zbunio. Ovo nije bilo upućeno tebi. A pošto si pripadnik indijanskog kulta a ne deo svete saborne i apostolske crkve, onda ti ni komentari nisu relevantni. Šta više, sve si iskrivio a poslednji pasus, do neprepoznatljivosti... ko zna kakva je lula juče kružila između indijanaca 6.dana?

Dakle ako imas nesto na moje licne verske stavove ili tvrdnje koje ovde iznosim izvoli,mozemo pricati.
ti me licno ne zanimas, a ni elen vajt koju preporucujes, jer sam prezauzet sa laznim prorocima iz ranijih vekova
Maki je samo objasnio ko je i šta je Elena Vajt kako bi Antihejter stekao pravi utisak. Nisi mu @robivek slučajno preporučio njenu knjigu.
pa, eto, za njih je elen vajt autoritet, za js rasel, a za tebe ipolit, koja je razlika u racunanju drugog dolaska osim u godinima, svako je sracunao u neko dogledno vreme za svoju ili narednu generaciju kada ce biti Drugi Dolazak, ako je hteo da izbegne da ga za zivota nazivaju laznim prorokom?

kako im objasniti da to ti lazni proroci nisu trebali ni da rade, da ne racunaju uopste Drugi Dolazak, kako, ako isto to odobravamo u nas, ti se ne odrices "svetog" Hipolita Rimskog koji je sracunao da ce Hristos da dodje tacno na 500-tu godinu? to se zove licemerje, i ti kao takav nemas sansi da otrgnes ni 1 dusu iz ralji sekti

Moja strategija je, pak, drugacija: ugazim glavnog laznog proroka, na koga su se svi kasniji samo nadovezivali, i problem resen.

Poslednja izmena:

Back