Dobro situirani gospodin
Elita
- Poruka
- 15.414
Jel to po ocu jevrejin?И Исус је Јеврејин... Плус је пријатељски причао са Мојсијем ма Тавору
Ти ко да си дипломиро за лупање глупих закључака, кад ти Исусов пророк Мојсије био издајица...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel to po ocu jevrejin?И Исус је Јеврејин... Плус је пријатељски причао са Мојсијем ма Тавору
Ти ко да си дипломиро за лупање глупих закључака, кад ти Исусов пророк Мојсије био издајица...
По оцу је Бог... Нема он физичког оца, родила га ДевицаJel to po ocu jevrejin?
Лажу суботари. Не могу објаснити како се Мојсије могао појавити као мртав човјек и причати са Христом на Тавору ако мртви послије смрти спавају па су измислили да је Мојсије васкрснут. Толико о њиховој сола скриптури.Tu dokaza nikakvog nema niti se bilo šta jasno vidi, nego opet praviš
pretpostavke na osnovu nekih svojih predubeđenja.
У храму у мом мјесту има икона Мојсија. Само исправка. Не постоји јудеохришћанство на начин који се данас говори. Јудеохришћани су секта из 1. вијека која је осуђена од стране Православне Цркве на апостолском сабору у Јерусалиму а и касније након апостолског доба. Постоји само хришћанство као истински наставак старозавјетне израиљске религије и јудаизам који је настао отпадањем јеврејских вјерских вођа.čovek koji je celog života pričao sa bogom i udario temelje judeohrišćanstva.
pored Hrista i Bogorodice trebala bi stajati njegova ikona u svakom pravoslavnom hramu.
Не пише ни да се слиједе америчке преваранткиње и плагијаторке које се богате на рачун својих сљедбеника па не видим да је то спријечило вас суботаре.Sa ovim se ne slazem jer nam Sveto Paaismo ne daje za prava da bio kog coveka pa ni Gospoda Isusa Hrista postujemo kroz njihove slike/ikone....
Medjutim ako vec pravimo uporedbe vidimo da je na onoj gori Isus pricao i sa Mojsijem i sa Ilijom stoga je logican zakljucak ili da je Isus podjednako tretirao/respektirao ta dva lika ili da su oba lika imali odredjenu ulogu u tu fazu Njegove zemaljske misije sto je sasvim dovoljan parametar na osnovu kojeg zakljucujemo da su obva lika i te kako relevantna za hriscanstvo ..
E sad zasto pravoslavni nece da slede Gospoda i po tom osnovu to neka kazu njihovi verski lideri a narocito oni koji ih poddrzavaju.
ima u crkvi i ikone svetitelja za kog niko nije čuo uopšte. nije u tome pitanje. recimo crkve posvećene sv. ilije ima, a crkve mojsiju nisam čuo da ima. kad bi bio iskren ni ti ne bi znao kada se pada mojsije u kalendaru. a zašto su neki datumi crveni ili boldovani ili obični pitaj sveštenika da ti objasni pa nam prenesi.Код мене има, има ли код тебе у цркви ?
Црвена слова у календару нису мерило да ли је неко велики или мали светитељ. Јеванђелисти су и то велики број обележени подебљаним словима у календару. Шта да ти причам даље.
druže promašio si temuSa ovim se ne slazem jer nam Sveto Paaismo ne daje za prava da bio kog coveka pa ni Gospoda Isusa Hrista postujemo kroz njihove slike/ikone....
Medjutim ako vec pravimo uporedbe vidimo da je na onoj gori Isus pricao i sa Mojsijem i sa Ilijom stoga je logican zakljucak ili da je Isus podjednako tretirao/respektirao ta dva lika ili da su oba lika imali odredjenu ulogu u tu fazu Njegove zemaljske misije sto je sasvim dovoljan parametar na osnovu kojeg zakljucujemo da su obva lika i te kako relevantna za hriscanstvo ..
E sad zasto pravoslavni nece da slede Gospoda i po tom osnovu to neka kazu njihovi verski lideri a narocito oni koji ih poddrzavaju.
Pretpostavke ?Tu dokaza nikakvog nema niti se bilo šta jasno vidi, nego opet praviš
pretpostavke na osnovu nekih svojih predubeđenja.
ne mora da znači jer pravoslavlje je toliko obimno da ni neki sveštenici ne znaju.To je nepoznavanje svoje vere, nema sta da te cudi u vezi tih likova sto ti to rekli.
ovo je uobičajeno mišljenje kod običnih vernika, zato se postavlja pitanje zašto je takvo mišljenje ko nije čitao bibliju i ne zna da je ilija iz sz.Da, Ilija nas covek Srbin iz Starog Zaveta![]()
Evo recimo da ja lazem onda je red da nam objasnis kako je moguce da su se i Mojsije,koji je umro i Ilija,koji je ziv uzet na nebu - javili u istom oblicju u slavi pred Isusom...!!!??????????????Лажу суботари. Не могу објаснити како се Мојсије могао појавити као мртав човјек и причати са Христом на Тавору ако мртви послије смрти спавају па су измислили да је Мојсије васкрснут. Толико о њиховој сола скриптури.
Tako je ne pise, i ko to radi ne valja jer je suprotno Bibliji.Не пише ни да се слиједе америчке преваранткиње и плагијаторке које се богате на рачун својих сљедбеника па не видим да је то спријечило вас суботаре.
@RIA77 se tako deklariše.Јудеохришћани су секта из 1. вијека
Имаш ли цитат из Св. Писма гдје пише да је Мојсије васкрснут?Evo recimo da ja lazem onda je red da nam objasnis kako je moguce da su se i Mojsije,koji je umro i Ilija,koji je ziv uzet na nebu - javili u istom oblicju u slavi pred Isusom...!!!??????????????
И још поготово ако те позове да даш 10% својих прихода и да купујеш његове књиге како би се та особа обогатила.Ali ako te neko, cak i sa ovog foruma,pozove da sluzis Bogu onako kako jasno pise u Svetom Pismu postrujucu Njegove zapovesti koje su tamo zapisane,onda ne samo da je dobro nego i veoma korisno da takvog poslusas i svoj zivot uskladis sa Bozjom voljom !
isusu navinu, onaj što je izvršio genocid.Mojsije je nešto zabrljao. Sahranjen je tako da mu se gorb ne zna i nije ušao
u obećanu zemlju. Sam je odstupio i prepustio svoje mesto nekom drugom.
A jel imas ti citat da je Bog stvorio konkretno limuna i tresnje...!???Имаш ли цитат из Св. Писма гдје пише да је Мојсије васкрснут?
Pa ako to radis onako bezrezervno,bez da ukljucis razum i savest onda si u pravu,to bi zaista bio veliki problem a bogacenje te osobe bi za tebe bio najmanji problem...И још поготово ако те позове да даш 10% својих прихода и да купујеш његове књиге како би се та особа обогатила.
...sta je sad,da me nisi mozda shvatio da sam pisao o leptirima i lastama koje se spremaju za odlazak na jug ?druže promašio si temu
Ma znam. Al hvala ti na objašnjenju, svakako.Лажу суботари. Не могу објаснити како се Мојсије могао појавити као мртав човјек и причати са Христом на Тавору ако мртви послије смрти спавају па су измислили да је Мојсије васкрснут. Толико о њиховој сола скриптури.
generalno o tome i pišeš. niti čitaš naslov teme niti uvodni post. sad se vrati na uvodni post i na naziv teme i ako se razumeš u pravoslavlje obrazloži....sta je sad,da me nisi mozda shvatio da sam pisao o leptirima i lastama koje se spremaju za odlazak na jug ?![]()
U pravu si za ovog koji ne sklanja ruke s mog vrata ali za ono drugo mislim da sam ti dao neke smernice za razmisljanje.a bre vas dvojica, na svaku temu se vatate za gušu i neobazirete se dal nekog to interesuje.
odgovor nisam dobio sem neka štura objašnjenja "pa i mozes je poštovan", jeste ali nije kao ilija a mene interesuje zašto nije i više poštovan i što ga nismo uvrstili u veće praznike poput ilije.
Verujes mu na rec a ne trazis da ti da objsnjenje i dokaze ?Ma znam. Al hvala ti na objašnjenju, svakako.
Ako ti je namera zadrzati se samo na ikone onda odustajem mada smatram da se tema moze razradjivati iz vise aspekata...generalno o tome i pišeš. niti čitaš naslov teme niti uvodni post. sad se vrati na uvodni post i na naziv teme i ako se razumeš u pravoslavlje obrazloži.
mene ne zanima broj postova na temi već odgovor koji tražim.
Rekla sam ''ma znam'' zato što sam i sama to videla, a ne zato što samVerujes mu na rec a ne trazis da ti da objsnjenje i dokaze ?
Ovo se zove slepa poslusnost i ubitacna solidarnost koja ti definitivno ne nosi nikakav benifit,samo stetu...
...ali kako hoces,ja ti lepo objasnio.
u pravoslavlju, pa ako se razumeš izvoli. zašto se ilija više poštuje u pravoslavlju nego mojsije bogovidacJa sam je recimo shvatio zasto se vise ceni Ilija od Mojsija pa sam imao nameru uporedbeno analizirati sve aspekte...
Pa u tom sam smeru i krenuo i to sto pisem vazi ne samo za pravoslavlje nego uopste za citavog deklarativnog hriscanstva.u pravoslavlju, pa ako se razumeš izvoli. zašto se ilija više poštuje u pravoslavlju nego mojsije bogovidac
samo pravoslavljePa u tom sam smeru i krenuo i to sto pisem vazi ne samo za pravoslavlje nego uopste za citavog deklarativnog hriscanstva.
U redu,dakle i ti si me optuzila da sam lazov i sad je red da nam to dokazes.Rekla sam ''ma znam'' zato što sam i sama to videla,
Ponavljam,to sto vazi za pravoslavlje vazi i za sve ostale stoga nema potrebe da u svakom postu naglasavam da je napisano relevantno za pravoslavne.samo pravoslavlje