Zašto Mojsije nije toliko poštovan koliko Sv. Ilija u pravoslavlju?

pa eto ni ti ni apostoli ni hrist nisu spojili troičnog boga sa monadom.
ili za svaki slučaj "da se sedi na dve stolice" možda isus nije mesija?
mislis mozda nije Bog?
najpametnije je da se to ni ne pitas, nego da razmotris samo Njegovu nauku, jel do Njega je bilo
jaci tlaci - dok se ne poubijamo
oko za oko - dok ne povadimo oci svako svakome
itd

a onda On donosi novost, novu nauku, koja na prvi pogled izgleda izokrenuta, ali samo na prvi pogled, a u stvari su stvari na zemlji izopacene
tako i sveto Trojstvo: imas odnos OTAC-SIN, i imas Medijuma, samo je svet otrovan ovozemaljskim medijima, i feminizam, manjine, i ostalo se protezira, da se ispravi istorijska nepravda, ali to ti je isto oko za oko, i opet jaci tlaci

mislis mozda nije Bog?
najpametnije je da se to ni ne pitas, nego da razmotris samo Njegovu nauku, jel do Njega je bilo
jaci tlaci - dok se ne poubijamo
oko za oko - dok ne povadimo oci svako svakome
itd

a onda On donosi novost, novu nauku, koja na prvi pogled izleda izokrenuta, ali samo na prvi pogled, a u stvari su stvari na zemlji izopacene
tako i sveto Trojstvo: imas odnos OTAC-SIN, i imas Medijuma, samo je svet otrovan ovozemaljskim medijima, i feminizam, manjine, i ostalo se protezira, da se ispravi istorijska nepravda, ali to ti je isto oko za oko
uopšte te to nisam pitao. otkud judaizam u hrišćanstvo kad je doneo novu nauku

uopšte te to nisam pitao. otkud judaizam u hrišćanstvo kad je doneo novu nauku
pa, uveo nas je u hriscanstvo preko svojih starozavetnih proroka, a imamo i zakon generalno da vidimo kako smo to mi iznad njega, da se uporedimo

isto me pitaju, pa otkud lazno otkrivenje u bibliji? pa da se uporedimo, mozda nije ova paralela BAS na mestu, ali probaj da shvatis

A sta mi ne prigovaras na ono sto sam naveo ...?
Za jednog tako dobro nacitanog to uopste ne bi trebalo biti problema...
Izneo sam kratko i jasno a pre svega argumentovano zasto ti ne stoje tvoji citati i komentari a ti sve vreme ignorises navode...
Dakle ???
nisi opet čitao, a tamo su ti svi odgovori koji muče sekte.

šta ti imaš od toga?
i sigurno da sam načitaniji od tebe jer meni nije gadljivo ni sektašku literaturu da pročitsm, a ti reče da si samo bibliju pročitao. a trebao si napamet da je naučiš ko muslimani kuran :D
Јел стварно неко вјерује да он није читао Елену Вајт?

Иначе кад год крене мантрати само му налијепити ову његову изјаву:
Vec sam ti rekao da nema eksplicitnog stiha ali da je to jedini logicki i argumentovani zakljucak.
На све што каже само треба одговарати да је то логични закључак иако нема експлицитног стиха. Ако се крене бунити испашће лицемјер.

На све што каже само треба одговарати да је то логични закључак иако нема експлицитног стиха. Ако се крене бунити испашће лицемјер.
ma odavno sam digao ruke da sa njim može nešto ozbiljno. te fore nisam adventista a ceo vokabular adventistički, isto kad bi ti rekao nisam pravoslavac a 100% se slažeš sa pravoslavljem :D
najgore je što on tripuje da nije providan.

ma odavno sam digao ruke da sa njim može nešto ozbiljno. te fore nisam adventista a ceo vokabular adventistički, isto kad bi ti rekao nisam pravoslavac a 100% se slažeš sa pravoslavljem :D
najgore je što on tripuje da nije providan.
...nego,sta bi sa onim komentarima nacitani,jel ces bar pokusati da odbranis "verskog obraza"ili ti to nekako slabo ide "danas"...!? :D

sve u rok službe :D

...a propustio si deo recenice kada kazem a sad evo i dopreciziram - da to treba biti logicki zakljucak koji proizlazi od jasnog Biblijskog teksta ili realnosti koja se provlaci kroz citavo Sveto Pismo ???
Eto,kad mi zalepis ovo na neku moju "mantru"onda lepo navedi o kojoj se to realnosti ili tekstu radi i gotova je stvar jer sam ja tako uvek radio !!! :kafa:

šta ti imaš od toga?
Zadovoljstvo koje proizlazi od kvalitetno vodjene teoloske rasprave i svakako blam koji ce zablistati kao oreol na tvojoj "glavi"a sto ce biti potvrda da sam zapazio princioa diskusije koji proizlazi iz Price 26.5. :kafa:
i sigurno da sam načitaniji od tebe jer meni nije gadljivo ni sektašku literaturu da pročitsm, a ti reče da si samo bibliju pročitao. a trebao si napamet da je naučiš ko muslimani kuran :D
Seper,zato sam te i prozvao da nam to prakticno pokazes.

jedino da te odvedem u crkvu i da te krste, drukčije praktično ne mogu :D
Ma ja bio vec tamo,secam se da me je pop drzao u rukama i kvasio me nekom "vodicom",pa nesto se drao dubokim glasom i meni se taj stil pevanja uopste nije dopao a mislim da sam bio i gladan i nervozan i rekao im lepo da me ostave na miru pa kad su me nekoliko puta ignorisali - brznuo sam u histerican plac...
.
Nazalost i to mi nije pomoglo i eto,postao ja "clan pravoslavne vz-ce silom prilika..." :D

Ma ja bio vec tamo,secam se da me je pop drzao u rukama i kvasio me nekom "vodicom",pa nesto se drao dubokim glasom i meni se taj stil pevanja uopste nije dopao a mislim da sam bio i gladan i nervozan i rekao im lepo da me ostave na miru pa kad su me nekoliko puta ignorisali - brznuo sam u histerican plac...
.
Nazalost i to mi nije pomoglo i eto,postao ja "clan pravoslavne vz-ce silom prilika..." :D
trebali su onda prvo egzorcizam

...a propustio si deo recenice kada kazem a sad evo i dopreciziram - da to treba biti logicki zakljucak koji proizlazi od jasnog Biblijskog teksta ili realnosti koja se provlaci kroz citavo Sveto Pismo ???
Eto,kad mi zalepis ovo na neku moju "mantru"onda lepo navedi o kojoj se to realnosti ili tekstu radi i gotova je stvar jer sam ja tako uvek radio !!! :kafa:
Још имаш образа нешто говорити након јасног показивања свог лицемјерја да ти тражиш од других експлицитно све али кад ти нешто говориш онда се може и логички закључивати. Ево ја сам логички закључио да сте ви јеретици.

Још имаш образа нешто говорити након јасног показивања свог лицемјерја да ти тражиш од других експлицитно све али кад ти нешто говориш онда се може и логички закључивати. Ево ја сам логички закључио да сте ви јеретици.
Sta je Maki,zar i dalje mislis da ljudi ne vide koji si ti prevarant ?
Srecom ovo je forum pa su sve nase prepiske i dalje dostupne svakom ko ih zeli pogledati...
Inace,vec sam ti odavna pojasnio i sada doprecizirao kada se i kako yraze doslovni citati a kada se neki zakljucak zasniva na generalnu nit koja se provlaci kroz Biblijom.

Inače si puno jači u diskusijama. Oslabio si. Šta bilo?
Pa evo razocarao se totalno u sagovornika - postavio mu nekoliko jasnih i preciznih pitanja a on nece pa nece da mi odgovori a ja mu odgovorio sve sto me pitao...
...osecam se prevarenim,porasli mi rogovi ( ili sam ih odavna imao ali sam ih sada primetio :mrgreen: ) ...:D
...mozda sam imao suvise velika ocekivanja od njega ali eto, to je to pa mi nije lako..

Back