Mojsije nije sam otstupio nego je zavrsio svoju misiju i zemaljski zivot jer mu je Bog to izricito nalozio.
Inace iz NZ-ta vidimo da se Mojsiju nije znao grob jer je on bio vaskrsnut i uzet na nebo isto kao sto je na nebu i Ilija s tim sto je ovaj drugi bio ziv uzet,dakle nije okusio smrt...dakle Mojsijevo telo nije trebalo ostati na zemlju pa zato i lokacija njegovog groba se nije obznanila...
Evo dokaza:
Mojsije nije sam otstupio nego je zavrsio svoju misiju i zemaljski zivot jer mu je Bog to izricito nalozio....
5 Mojs.3,23-28:
"...I molih se Gospodu onda govoreći:
Gospode Bože! ti si počeo pokazivati sluzi svojemu veličinu svoju i krjepku ruku svoju, jer koji je Bog na nebu ili na zemlji koji bi tvorio djela kakva su tvoja i u koga bi sila bila kakva je tvoja?
Daj mi da prijeđem i vidim zemlju dobru koja je preko Jordana i goru dobru, Livan.
Ali Gospod bješe gnjevan na me s vas, i ne usliši me, nego mi reče: dosta; ne govori mi više za to.
Popni se na vrh ove gore, i podigavši oči svoje na zapad i na sjever i na jug i na istok, vidi očima svojima,
jer nećeš prijeći preko Jordana.Nego podaj zapovijesti Isusu, i utvrdi ga i ukrijepi ga; jer će on prijeći pred narodom tijem, i on će im razdijeliti u našljedstvo zemlju koju vidiš..."
Inace iz NZ-ta vidimo da se Mojsiju nije znao grob jer je on bio vaskrsnut i uzet na nebo isto kao sto je na nebu i Ilija s tim sto je ovaj drugi bio ziv uzet,dakle nije okusio smrt...dakle Mojsijevo telo nije trebalo ostati na zemlju pa zato i lokacija njegovog groba se nije obznanila
Luka 9,28-31:
"...A kad prođe osam dana poslije onijeh riječi, uze Petra i Jovana i Jakova i iziđe na goru da se pomoli Bogu.
I kad se moljaše postade lice njegovo drukčije, i odijelo njegovo bijelo i sjajno.
I gle, dva čovjeka govorahu s njim, koji bijahu Mojsije i Ilija.
Pokazaše se u slavi,
i govorahu o izlasku njegovu koji mu je trebalo svršiti u Jerusalimu..."
5 Mojs.34,5:
"...I
umrije ondje Mojsije sluga Gospodnji u zemlji Moavskoj po riječi Gospodnjoj..."
2 Car.2,11.12:
"...I kad iđahu dalje
razgovarajući se, gle, ognjena kola i ognjeni konji rastaviše ih,
i Ilija otide u vihoru na nebo.
A Jelisije videći to vikaše: oče moj, oče moj! kola Izrailjeva i konjici njegovi! I ne vidje ga više;..."
Iz teksta se jasno vidi da su se u jednu priliku, pre Isusom odjednom pojavili Ilija i Mojsije i to obojca su se pokazali "u slavi"
dakle u isto manifestovanom oblicju e sad posto sam vec pokazao da je jedan od njih vec umro dok je drugi bio ziv uzet na nebo
to znaci da je u neko vreme u istoriji Bog vaskrsnuo Mojsija da bi se on mnogo godina kasnije mogao pojaviti sa Ilijom u istom oblicju,dakle kako apostol kaze, u slavi i da pricaju sa Isusom o prestojecoj fazi Njegove misije.
Ovo je ujedno dokaz da je Mojsije bio takodjen ukljucen u tu "konsultantsku duznost"koju je obavljao zajedno sa Ilijom.