r4in
Zainteresovan član
- Poruka
- 370
To i ja radim,hranio sam jednog pauka sa svim komarcima/muvama sto su me mucile preko leta. Samo ih malo udarim lopaticom da ih osamutim,otkinem jedno krilce da ne mogu da beze i bacim u mrezu.
Fora je u tome sto pauk nece da jede mrtve insekte,samo zive.
Zato što se hrane njihovim sokovima.. Kad ti žestoko opališ muvu muvopičem pa se ona raspadne onako, ti sokovi se skore i tu nema ništa za pauka. Kad je ošamućena to je druga priča, ja sam imala običaj da ih poklopim plastičnom čašu i ostavim ih da se muče...
Da, ali u vecini slucajeva je jedini moguci, jer ljudi koji su zavisnici od teskih droga kad postanu svjesni da imaju problem sa drogom cesto to bude suvise kasno.
@Reck ako su tzv. teške droge u pitanju onda dane aj svaki tinejdzer da izigrava psihologa i lekara ti mislis to je zaebancija![]()
@georgejune Pa ne, ne izigravam psihologa samo znam po sebi. Nisam nikada isprobavala drogu ali to je u životu sve povezano. Koliko puta ti se desilo da radiš nešto, i toliko budeš siguran da to ne može da ti naškodi, prijatelji te savetuju ali ti ih odjebbeš, i posle kada shvatiš da si pogrešio budeš sasvim sam? Kakav je osećaj biti sasvim sam?
Treba kopati, tražiti način da se toj osobi pomogne, dozvoli mu da te ponizi onoliko puta koliko je potrebno, da bi shvatio da greši, jer to je ipak za njegovo/njeno dobro. Ja u rl-u nemam mnogo pravih prijatelja, ali za te koje imam mogu da kažem da su mi zaista pravi prijatelji, koliko sam samo puta prošla kroz slične stvari sa svakim od njih.
Zavisnost je zavisnost, ne može se zapostaviti, na svaku se mora delovati, samo različitim metodama. Najgora metoda je da ostaviš osobu samu, shvatiće ali će kasnije biti mnogo večih posledica.

i ne treba svako preuzimati tudju ulogu i traziti pravi nacin