Zasto mladi pocinju da se drogiraju

To i ja radim,hranio sam jednog pauka sa svim komarcima/muvama sto su me mucile preko leta. Samo ih malo udarim lopaticom da ih osamutim,otkinem jedno krilce da ne mogu da beze i bacim u mrezu.
Fora je u tome sto pauk nece da jede mrtve insekte,samo zive.

Zato što se hrane njihovim sokovima.. Kad ti žestoko opališ muvu muvopičem pa se ona raspadne onako, ti sokovi se skore i tu nema ništa za pauka. Kad je ošamućena to je druga priča, ja sam imala običaj da ih poklopim plastičnom čašu i ostavim ih da se muče... :D

Da, ali u vecini slucajeva je jedini moguci, jer ljudi koji su zavisnici od teskih droga kad postanu svjesni da imaju problem sa drogom cesto to bude suvise kasno.

ne aj svaki tinejdzer da izigrava psihologa i lekara ti mislis to je zaebancija:lol:
@Reck ako su tzv. teške droge u pitanju onda da
@georgejune Pa ne, ne izigravam psihologa samo znam po sebi. Nisam nikada isprobavala drogu ali to je u životu sve povezano. Koliko puta ti se desilo da radiš nešto, i toliko budeš siguran da to ne može da ti naškodi, prijatelji te savetuju ali ti ih odjebbeš, i posle kada shvatiš da si pogrešio budeš sasvim sam? Kakav je osećaj biti sasvim sam?
Treba kopati, tražiti način da se toj osobi pomogne, dozvoli mu da te ponizi onoliko puta koliko je potrebno, da bi shvatio da greši, jer to je ipak za njegovo/njeno dobro. Ja u rl-u nemam mnogo pravih prijatelja, ali za te koje imam mogu da kažem da su mi zaista pravi prijatelji, koliko sam samo puta prošla kroz slične stvari sa svakim od njih.
Zavisnost je zavisnost, ne može se zapostaviti, na svaku se mora delovati, samo različitim metodama. Najgora metoda je da ostaviš osobu samu, shvatiće ali će kasnije biti mnogo večih posledica.

@Reck ako su tzv. teške droge u pitanju onda da
@georgejune Pa ne, ne izigravam psihologa samo znam po sebi. Nisam nikada isprobavala drogu ali to je u životu sve povezano. Koliko puta ti se desilo da radiš nešto, i toliko budeš siguran da to ne može da ti naškodi, prijatelji te savetuju ali ti ih odjebbeš, i posle kada shvatiš da si pogrešio budeš sasvim sam? Kakav je osećaj biti sasvim sam?
Treba kopati, tražiti način da se toj osobi pomogne, dozvoli mu da te ponizi onoliko puta koliko je potrebno, da bi shvatio da greši, jer to je ipak za njegovo/njeno dobro. Ja u rl-u nemam mnogo pravih prijatelja, ali za te koje imam mogu da kažem da su mi zaista pravi prijatelji, koliko sam samo puta prošla kroz slične stvari sa svakim od njih.
Zavisnost je zavisnost, ne može se zapostaviti, na svaku se mora delovati, samo različitim metodama. Najgora metoda je da ostaviš osobu samu, shvatiće ali će kasnije biti mnogo večih posledica.

evo ti kazes da treba pomoci a gore neko rece da smara moralisanje..vecina u tim godinama ce reci da svako popovanje smara..pa sta onda treba da se boris za nekog ko se za sebe ne bori?izgubljena bitka za neuke..najgore sto se za mnogo manje stvari ''spasioc'' doceka na noz..samo da predoci istinu o nekom banalnom komplexu koji neko poseduje..to treba prepustiti roditeljima koji su zapostavili dete i nekom strucnijem

o.O
prvo reci ti nama u kom trenutnku u zadnjih 1000 godina se mladi nisu drogirali ? xD
odakle im zelja ? xD
boze gluposti li
zasto npr ne bi probao marihuanu kad nema apsolutno nikakvih losih posledica na coveka ?

Znaci ispade na kraju da je trava manej stetna od cigara...auu, koliki pomak za covecanstvo, prvo su pricali da je losija, zatim da je losa koliko i cigare, sad kazete da je manje losa, a uskoro cete je preporucivati zato sto je dobra za zdravlje...

Dobro Abell, a što ljudi piju koka-kolu, jedu slatko, nose raznobojno prstenje ili čačkaju nos?
Pa vole to, uživaju u tome i šta oćeš više
mogu li bez toga? naravno, nije im neophodno da prežive
ali ebemu mater, nismo životinje pa da samo gledamo kako da preživimo

Ljudi ne mogu bez slatkisa i ostalih stvari koje svakodnevno jede...mislim, mozes, ali ne funkcionises normalno, non stop ti se traze slatkisi...nije ti navucenost samo kad krenes da drhtis i brises pod buljom, postoje razni nacini... :p

evo ti kazes da treba pomoci a gore neko rece da smara moralisanje..vecina u tim godinama ce reci da svako popovanje smara..pa sta onda treba da se boris za nekog ko se za sebe ne bori?izgubljena bitka za neuke..najgore sto se za mnogo manje stvari ''spasioc'' doceka na noz..samo da predoci istinu o nekom banalnom komplexu koji neko poseduje..to treba prepustiti roditeljima koji su zapostavili dete i nekom strucnijem
Slažem se da roditelji igraju veoma važnu ulogu. Ja znam da popovanje smara ali kad vidim koliko mi roditelji nekad popuju na kraju shvatim da su u pravu.. Samo im treba pomoći da shvate da nisu u pravu što pre.

:mrgreen:

402837_144818605632229_100003122721645_196230_277056721_n.jpg

:eek:
....ako se možeš zaustaviti i ne probati opet! A kobne posljedice itekako postoje, kod redovnih korisnika..

ja varim jednom mesecno u proseku
nikad nisam imao potrebu za tim sranjem niti imam sada
kad god sam pusio ,pusio sam zato sto je neko drugi kupio ,pa ja ucipio cisto 100,200 kinti ,ako i toliko cisto ono.... xD
a,retko kome je prvi put nesto mnogo dobar ,pa da sad mora da uzme opet(ja sam pusio vec dosta puta i ako ne budem osetio taj buljutav ukus vise nikad, nece mi smetati)
ali ,ja pricam sad konkretno o marihuani ,koja kao i cigare ne stvara fizicku(fiziolosku) zavisnost niti ima stetne posledice po organizam(cigare imaju xD ali,idalje manje nego alkohol ,a vrlo slicne stetnim posledicama kofeina)
a,taj ko uzme da proba heroin ili kokain ili tako neko sranje je totalno druga prica ,tu "ozbiljniju" vrstu narkotika uzima vrlo odredjena grupa ljudi ,koji ako ne dobiju sansu da se predoziraju u javnom wcu ,sletece sa mosta u brzini od 200 na sat cisto da vide kako je to....oni treba da lece neizivljenost i traume iz detinjstva i rane mladosti ,a ne zavisnost
smatram da ozbiljnim zavisnicima treba pomoci ,ali isto tako smatram da ne treba dizati toliku pompu oko marihuane ,cigara ,vutre ,alkohola (taj ko uspe na to da se navuce sam moze da se i skine ,ako ne moze ,ko mu **** mater nesposobnu )

Znaci ispade na kraju da je trava manej stetna od cigara...auu, koliki pomak za covecanstvo, prvo su pricali da je losija, zatim da je losa koliko i cigare, sad kazete da je manje losa, a uskoro cete je preporucivati zato sto je dobra za zdravlje...
marihuana se od skoro i u Srbiji prodaje teskim bolesnicima, najcesce obolelim od raka kako bi se olaksali efekti hemoterapije
prodaje se sa fiskalnim racunom ,uz recept
a,samim tim sto je marihuana prirodan prozivod ,a cigarete koje mi pusimo cista hemija ,marihuana je zdravija

marihuana se od skoro i u Srbiji prodaje teskim bolesnicima, najcesce obolelim od raka kako bi se olaksali efekti hemoterapije
prodaje se sa fiskalnim racunom ,uz recept
a,samim tim sto je marihuana prirodan prozivod ,a cigarete koje mi pusimo cista hemija ,marihuana je zdravija

Znao sam da ce neko ovo da kaze... :lol:
Mnoge droge se koriste u medicinske svrhe, recimo metadon, morfijum, metamfetamin itd...je l' i to sve zdravo? :lol:

I eto, stigosmo do toga da je trava zdrava...stvarno ne znam kako nekome uopste i pada na pamet da travu naziva drogom i to losom... :ok:
Ali pazi ovo sad:
"Upotreba marihuane prouzrokuje:

Probleme sa pamcenjem i ucenjem; zaboravljanje; gubitak koordinacije; dezorijentisanost; iskrivljenu percepciju; ubrzani rad srca; anksioznost i napade panike; napade paranoje, straha i smeha; napetost; zakrvavljene oci; povecan apetit;

Posledice koriscenja marihuane:

Ostecenje mozga i centralnog nervnog sistema, poremecaji u reproduktivnim organima i radu srca, povecanje krvnog pritiska, rak.
"
http://www.mirijevo.co.rs/narkomanija/Vrste_narkotika/Marihuana/body_marihuana.html
Mislim, koliko glup neko mora biti da misli da svi oni tripovi koje dobija od vutre nece ostaviti neke posledice? Kapiram ja da je vama lepo duvati povremeno, ali iskreno mene bi bilo sramota da idem redom po forumu i hvalisem vutru kao da je nesto najzdravije na svetu...i ja sam je probao, ali svakako ne bih nekome preporucivao to kao sto rade pojedini na ovom forumu...takodje ni cigare, a ni alkohol ne preporucujem, naravno...

Mnoge droge se koriste u medicinske svrhe, recimo metadon, morfijum, metamfetamin itd...je l' i to sve zdravo? :lol:

I eto, stigosmo do toga da je trava zdrava...stvarno ne znam kako nekome uopste i pada na pamet da travu naziva drogom i to losom... :ok:
Ali pazi ovo sad:

Probleme sa pamcenjem i ucenjem; zaboravljanje; gubitak koordinacije; dezorijentisanost; iskrivljenu percepciju; ubrzani rad srca; anksioznost i napade panike; napade paranoje, straha i smeha; napetost; zakrvavljene oci; povecan apetit;

Ostecenje mozga i centralnog nervnog sistema, poremecaji u reproduktivnim organima i radu srca, povecanje krvnog pritiska, rak.
"
http://www.mirijevo.co.rs/narkomanija/Vrste_narkotika/Marihuana/body_marihuana.html
Mislim, koliko glup neko mora biti da misli da svi oni tripovi koje dobija od vutre nece ostaviti neke posledice? Kapiram ja da je vama lepo duvati povremeno, ali iskreno mene bi bilo sramota da idem redom po forumu i hvalisem vutru kao da je nesto najzdravije na svetu...i ja sam je probao, ali svakako ne bih nekome preporucivao to kao sto rade pojedini na ovom forumu...takodje ni cigare, a ni alkohol ne preporucujem, naravno...

Kazem ti, ljudi idu iz krajnosti u krajnost. Ja sam prvi za to da se vutra legalizuje, ali da je zdrava...mislim sta reci.

Ali pazi ovo sad:

"
aj,sad i ti **** mu mater ,uzo da uporedjujes marihuanu sa anestezijom xD
dobro je da i valijum nisi naveo
ja ne reklamiram marihuanu ,ne smetaju mi tripovi ,ne smeta mi ni osecaj posle
ali,mi zelucu ne lezi ukus trave ,tako da polako prestajem sa konzumiranjem tog sranja da mi se vise zeludac ne maltretira
Ali,kazem idalje ,ako nekom to odgovara neka pusi jednom nedeljno ,jeftinije je od cigara ,a zdravije je nego zivot u Beogradu ,koji se nalazi na 20 km od vince gde ce od leta da uzmu da taloze nuklerni otpad
Pitacu te care ,za 10 godina ,kad budes imao 4 ruke i 8 ociju da li ce ti smetati gubitak koordinacije na tih 2,3 sata koliko vec efekat traje

aj,sad i ti **** mu mater ,uzo da uporedjujes marihuanu sa anestezijom xD
dobro je da i valijum nisi naveo
ja ne reklamiram marihuanu ,ne smetaju mi tripovi ,ne smeta mi ni osecaj posle
ali,mi zelucu ne lezi ukus trave ,tako da polako prestajem sa konzumiranjem tog sranja da mi se vise zeludac ne maltretira
Ali,kazem idalje ,ako nekom to odgovara neka pusi jednom nedeljno ,jeftinije je od cigara ,a zdravije je nego zivot u Beogradu ,koji se nalazi na 20 km od vince gde ce od leta da uzmu da taloze nuklerni otpad
Pitacu te care ,za 10 godina ,kad budes imao 4 ruke i 8 ociju da li ce ti smetati gubitak koordinacije na tih 2,3 sata koliko vec efekat traje

droza je droza
Valijum ide u ono "itd" :mrgreen:
Pa brate, nece tebe vutra da izleci od tog mutiranja, a i sta ce ti vutra da bi tripovao kad je dovoljno da se pogledas u ogledalo i kad vidis 8 nogu i 4 ruke shvatis da si uradjen do besvesti...

droza je droza
Valijum ide u ono "itd" :mrgreen:
Pa brate, nece tebe vutra da izleci od tog mutiranja, a i sta ce ti vutra da bi tripovao kad je dovoljno da se pogledas u ogledalo i kad vidis 8 nogu i 4 ruke shvatis da si uradjen do besvesti...

hahahahhahha xD
razumeo si sta sam hteo da kazem :PPP
bottomline je da ,alkohol i cigare(koje meni pocinju da prave problem polako ,al resicu ja to) cine mnogo vecu stetu za organizam nego marihuana ,tako da nek pusi ko oce ,kako oce ,pa nek mu je sa srecom.
kad smo kod lekova ,uzmi procitaj sta pise na onim morning after tabletama
*** ,na onom listicu citam posledice i samo cekam da procitam , moguce je da dodje i do smrti korisnika :/ pa ,ti onda nateraj devojku da popije to xD

hahahahhahha xD
razumeo si sta sam hteo da kazem :PPP
bottomline je da ,alkohol i cigare(koje meni pocinju da prave problem polako ,al resicu ja to) cine mnogo vecu stetu za organizam nego marihuana ,tako da nek pusi ko oce ,kako oce ,pa nek mu je sa srecom.
kad smo kod lekova ,uzmi procitaj sta pise na onim morning after tabletama
*** ,na onom listicu citam posledice i samo cekam da procitam , moguce je da dodje i do smrti korisnika :/ pa ,ti onda nateraj devojku da popije to xD

Ma nisu gore cigarete, to su lupetanja cista...to je lako provaliti prvobitno zbog toga sto tako pricaju samo duvandzije, ni jednog doktora nisam cuo da tako prica o vutri...sve pise na onom linku sto sam postavio, ne mogu opet da citiram text... :P
Brate, ima da popije pa makar je ubilo... xD salim se...jesu rizicne tabletice...

Ma nisu gore cigarete, to su lupetanja cista...to je lako provaliti prvobitno zbog toga sto tako pricaju samo duvandzije, ni jednog doktora nisam cuo da tako prica o vutri...sve pise na onom linku sto sam postavio, ne mogu opet da citiram text... :P
Brate, ima da popije pa makar je ubilo... xD salim se...jesu rizicne tabletice...

ahhahahah xD obozavam te care :D
jesi ti nekad pusio cigarete ?

Probao i cigarete i alkohol i vutru...nastavio samo sa alkoholom, ostalo je sviranje kuvcu... Jesi ti nekad pusio?

ja sam na cigaretama vec neko vreme ,ali sam poceo da preterujem zadnjih nekoliko meseci
pa,prestajem cim krenu temperature 16,17+ stepeni
i to sto sam poceo ,je jedno od najgorih sranja koje sam ikad napravio ...
a,alkohol mi je dosadio ,pa sad pijem samo pivo,vino i dzin ,sve ostalo mi je bzvz xD
i ponekad uzmem ruma malo uz pivo ,zato sto sam gusar ^_^

Poslednja izmena:

Back