Zašto Milorad Dodik ima toliko poltronski i uvlakački odnos prema Vučiću?

PlaninskiKauboj

Zainteresovan član
Poruka
382
Ljudi se u našoj zemlji čude zašto se patrijarh Porfirije nije uopšte oglasio protiv rudarenja Rio Tinta, a ne čude se zašto Dodik ćuti i ništa se ne oglašava po tom pitanju.
Prosto mi nije jasno zašto Dodik ima toliko poltronski odnos prema Vučiću a ovamo ga garant ne voli. Da li će ijednom doći momenat kada će se on po nekom pitanju ograditi od naše vlasti? Čisto sumnjam u to.
A mislim kad bi se on sad izjasnio da je protivnik rudarenja i Rio Tinta u Srbiji to bi sigurno koliko toliko poljuljalo Vučića u političkom smislu.

Poslednja izmena:
Ljudi se u našoj zemlji čude zašto se patrijarh Porfirije nije uopšte oglasio protiv rudarenja Rio Tinta, a ne čude se zašto Dodik ćuti i ništa se ne oglašava po tom pitanju.
Prosto mi nije jasno zašto Dodik ima toliko poltronski odnos prema Vučiću a ovamo ga garant ne voli. Da li će ijednom doći momenat kada će se on po nekom pitanju ograditi od naše vlasti? Čisto sumnjam u to.
A mislim da je se sad izjasnio da je protivnik rudarenja i Rio Tinta u Srbiji to bi sigurno koliko toliko poljuljalo Vučića u političkom smislu.
Slabo ti pratiš politiku.

Dodik podržao istraživanje i eksploataciju minerala u Srbiji, posebno litijuma​

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik podržao je danas Srbiju u istraživanju i eksploataciji minerala, posebno litijuma i istakao da institucije Srpske sa svojim stručnjacima već dugo rade na istraživanju ležišta mineralnih sirovina i sigurno je da će sve aktivnosti u vezi sa tim biti koordinisane sa Srbijom.

https://rtv.rs/sr_lat/region/dodik-...nerala-u-srbiji-posebno-litijuma_1555288.html

Zato što kada su Dodik i RS pod pritiscima, kada mu sude i oduzimaju nadležnosti RS onda ostaje samo oslonac na Srbiju i Rusiju.
Србија је гарант Дејтона. И није то никакав полтронски однос, већ однос заснован на Братској Љубави, Сарадњи и Слози Срба са обе стране Дрине!!

A mislim kad bi se on sad izjasnio da je protivnik rudarenja i Rio Tinta u Srbiji to bi sigurno koliko toliko poljuljalo Vučića u političkom smislu.
Dodik živi u drugoj državi tako da ne mora da se izjašnjava, dok bi Porfirije svakako trebao.

I Dodik ima namjeru da rudari u Republici Srpskoj. To valjda slabo znaju ljudi u Srbiji.

Dodik je stalno bio uz Tadića kad je on bio predsjednik Srbije. Gostovao mu na mitinzima i tako to. Čim je Vučić postao predsjednik slizao se sa njim. Da sutra neko drugi postane predsjednik zaboravio bi Vučića. Goli interes je u pitanju.

Dodik mora da bude dobar sa bilo kim ko je predsednik Srbije jer opstanak Srpske zavisi i od stava i uticaja i politike Srbije. Mislim da bi lično više voleo da su na vlasti u Srbiji Nestorović i Pavić koji imaju sličnije poglede na odnos prema zapadu i prema BRICSu, evrointegracije i saradnju sa Rusijom, ali šta je tu je on mora da radi sa onim ko je na vlasti.

Back