Zašto mi ovde ne slavimo Dan pobede nego moramo za to da idemo u Rusiju?

Pojedinačnih slučajeva je bilo,al to se ne može uspoređivat s ustašama i njihovim genocidom.
Ne može ali i ustaše i partizani su borci za granicu na Drini a ako je granica na Drini onda zapadno od Drine nema mesta za Srbe.
Hrvati su se pobrinuli da na svaku stranu u tom globalnom sukobu kakav je bio DSR imaju svog predstavnika.Za Hitlera Pavelića,za VB i SAD Mačeka odnosno njegove pomoćnike a za Staljina Josipa Broza.Svi su oni velikohrvati.Samo sa različitim oznakama.
Zato je i moguće i sasvim tačno ono što je Mesić rekao "Mi smo dva puta pobjedili".

Ništa.
Sad si zvanično postao Četnik kao i Simo Dubajić pod stare dane, kad je stavio kokardu na čelo..

Screenshot-20220717-122621-2.png

:)

..
Promjeniću sliku u ovu obećavam.Sviđa mi se. :mrgreen:

Ne može ali i ustaše i partizani su borci za granicu na Drini a ako je granica na Drini onda zapadno od Drine nema mesta za Srbe.
Hrvati su se pobrinuli da na svaku stranu u tom globalnom sukobu kakav je bio DSR imaju svog predstavnika.Za Hitlera Pavelića,za VB i SAD Mačeka odnosno njegove pomoćnike a za Staljina Josipa Broza.Svi su oni velikohrvati.Samo sa različitim oznakama.
Zato je i moguće i sasvim tačno ono što je Mesić rekao "Mi smo dva puta pobjedili".
Pa normalno da su pobjedili 2 puta,kad su se okretali kako vijetar piri.
Nisu se Srbi partizani borili za granicu na Drini, komunisti su crtali granice.

Dobro,evo ne priznajem ni ja okupaciju RSK.
I šta to mjenja činjenicu da RSK više nema i da je više neće bit ?
Ње нема због пораза у ДСР-у а ти изгледа и даље не схваташ мамац црвених усташа у виду конститутивности приглупих Срба.
Док се у Србији праве две аутономне покрајине, крајишки Срби се поносе својом коснтитутивношћу и доприносом стварњу СР Хрватске.
Не постоји инструмент баждарен да измери српску глупост. Најгоре је што сам дошао до закључка да је она вечна, непромењива константа, аксиом.

Ње нема због пораза у ДСР-у а ти изгледа и даље не схваташ мамац црвених усташа у виду конститутивности приглупих Срба.
Док се у Србији праве две аутономне покрајине, крајишки Срби се поносе својом коснтитутивношћу и доприносом стварњу СР Хрватске.
Не постоји инструмент баждарен да измери српску глупост. Најгоре је што сам дошао до закључка да је она вечна, непромењива константа, аксиом.
da, hrvati pocinili najveci genocid na balkanu svih vremena u drugom svetskom ratu nad Srbima , i nagradjeni, dobili teritorijalno prosirenje...
preostali srbi ne dobise ni pokrajinu, ni oblast ,nista....

Nisu Srbi prečani išli u partizane iz ubjeđenja i dosade,nego zbog ustaškog genocida i zločina.

Gledam sad onu gore temu s karikaturama pa sam video sliku koju je neki forumaš postavio u ovoj poruci:

https://forum.krstarica.com/threads...tira-memovi-2-0.915446/page-577#post-50942065

Pogledajte prilog 1725706

E sad, hajde da zanemarimo donji deo slike, nego u vezi gornjeg, tadašnjem predsedniku nije padalo na pamet da ide na proslavu u Moskvu nego se slavilo ovde. Stvarno - ovaj narod bilo da pričamo o Jugoslaviji ili Srbiji itekako se ima čime ponositi, a imali smo i ogromne žrtve u tom ratu, među najvećima u Evropi.
Zašto mi ovde i sada ne obeležavamo svečano Dan pobede? Zašto moramo ići u Moskvu za to?
Газде са Запада сматрају да вам је геј парада довољна.

A šta bi trebalo da se slavi u Srbiji? Jugoslaviju su Nemci pregazili za 7 dana, pa zatim ohrabrivali pokolj među raznim nacijama u njoj, dok su sve to boljševici iskoristili za svoju revoluciju. Jugoslaviju su u najvećoj meri "oslobodili" saveznici, Crvena Armija i Britanci svojim tepih bombardovanjima gde god i čega god su stigli.
Boljševizam je jedna od većih tragedija koje su zadesile već tragičan Balkan, tako da niko normalan ne vidi šta tu ima da se slavi.
. . . . . . , malo ima normalnih, zato se i slavi okupacija.!?

Da poznato je da su svi Srbi prečani živjeli na Dedinju.
pa kad ne razumete geopolitiku ko onu stvar.... hrvatska je ostala cela jer su granicni gradovi bili veci i puni hrvata.
ni mi nebismo izgubili kosovo da su pec, djakovica, prizren bili puni srba ali naprotiv...siptari- bili su kompaktni i uz spoljnu granicu.
srbi su trebali da se nabiju u baranju istocnu slavoniju ,osjek i dubrovnik , kupe stanove ,traze pokrajine , pa bi potpuno drugacije bilo.

Kakve veze imaju obični Srbi partizani s tom poslijeratnom nebrigom ? Nisu oni bili na funkcijama.
Нису на функцијама али су могли имати виђеније, паметније и национално свесније људе да их партизани нису побили.
Хрвати су знали да врх партије прича будалаштине и да је све привремено а Срби су чврсто веровали у сваку изговорену глупост.
Тако су поверовали да СР Хрватска припада њима колико и Хрватима. Сетили се деведесетих да праве аутономију.
Срби су као деца, лако их је преумити након што побијеш политички одрасле.

Back