Zašto mi je muka i gorušica kad pijem čistu vodu?

Da ne bude da trolujem, svodi se na to da je stvarno moguće da piješ npr. velike količine vode odjednom ili tako nešto. Ili imaš nekih drugih problema sa želucem i/ili jednjakom koji se manifestuju kad piješ vodu.
NIšta od toga. Čistu vodu principijalno ne pijem. Hidriram se kroz druga pića, voće, povrće i hranom generalno, Ne bih mnogao da popijem pola litra vode odjednom bez ozbira koliko bio žedan, a mogu recimo pivo, iako nisam pivopija.

EDD: ALi mogu hladnu izvorsku planinsku vodu da pijem bez problema

NIšta od toga. Čistu vodu principijalno ne pijem. Hidriram se kroz druga pića, voće, povrće i hranom generalno, Ne bih mnogao da popijem pola litra vode odjednom bez ozbira koliko bio žedan, a mogu recimo pivo, iako nisam pivopija.

Kupi flaširanu.

Ima ljudi koji jednostavno ne mogu (u smislu ne vole) da piju vodu, možda si ti jedan od njih

Ne bih mnogao da popijem pola litra vode odjednom bez ozbira koliko bio žedan, a mogu recimo pivo, iako nisam pivopija.
svejedno si mrsav, mislim nemas stomak, ravan si? trebas da dobijes dijagnozu, znam jednog drugara, pa se setih, ali pazi, mozda ja lupam i citiram bezveze

GERD can cause intolerance to water when high volumes distend the stomach, or when cold/carbonated water relaxes the lower esophageal sphincter (LES), causing reflux. To manage this, sip small amounts of room-temperature water throughout the day, avoid drinking large volumes with meals, and remain upright after hydration.

znaci, nemoj da me nerviras, ne mozes ti nista kao ja i @buudala sto mozemo; dosli mi drugari da vide jel sam ziv i zdrav... i hoces burbon? necu. hoces vino od visnje, nisi ga u zivotu probao? NECU! hoces kafu? necu. ajd uzmi flasicu od po litre vode. NECU! pa jedite tu jafu keks, ... I onda se ja setim da on ima GERD, ne moze nista ujutro, sramota ga uzme flasicu vode, i ostavi posle 2 gutljaja...

znaci, ne nerviraj me, moras kod gastroenterologa, da se vidi tacno da li je gerd ili jos nesto, ne plasim te, pices omeprazol ili slicno povremeno, ali neces se muciti, ionalo si mrsavac, jedes kao vrabac, pijes kao pile, ali moras da znas na cemu si! bar nisi debeo, msm nemas stomacinu:mrgreen::mrgreen::roll::roll:

Why Water Causes GERD Distress
  • Stomach Distension: Consuming too much water at once increases gastric pressure, forcing acid up into the esophagus.
  • LES Relaxation: Cold water can cause the esophagus or sphincter to relax inappropriately, allowing reflux.
  • Water Brash: A GERD symptom where acid causes excessive saliva production, creating a sour taste, often mistaken for water intolerance, according to the Cleveland Clinic.
  • Existing Conditions: A hiatal hernia can make even moderate water intake create too much pressure.
    Cleveland Clinic
    Cleveland Clinic +4

znaci, nemoj da me nerviras, ne mozes ti nista kao ja i @buudala sto mozemo; dosli mi drugari da vide jel sam ziv i zdrav... i hoces burbon? necu. hoces vino od visnje, nisi ga u zivotu probao? NECU! hoces kafu? necu. ajd uzmi flasicu od po litre vode. NECU! pa jedite tu jafu keks, ... I onda se ja setim da on ima GERD, ne moze nista ujutro, sramota ga uzme flasicu vode, i ostavi posle 2 gutljaja...

znaci, ne nerviraj me, moras kod gastroenterologa, da se vidi tacno da li je gerd ili jos nesto, ne plasim te, pices omeprazol ili slicno povremeno, ali neces se muciti, ionalo si mrsavac, jedes kao vrabac, pijes kao pile, ali moras da znas na cemu si! bar nisi debeo, msm nemas stomacinu:mrgreen::mrgreen::roll::roll:

Why Water Causes GERD Distress
  • Stomach Distension: Consuming too much water at once increases gastric pressure, forcing acid up into the esophagus.
  • LES Relaxation: Cold water can cause the esophagus or sphincter to relax inappropriately, allowing reflux.
  • Water Brash: A GERD symptom where acid causes excessive saliva production, creating a sour taste, often mistaken for water intolerance, according to the Cleveland Clinic.
  • Existing Conditions: A hiatal hernia can make even moderate water intake create too much pressure.
    Pogledajte prilog 1887621Cleveland Clinic +4
Sve je to ok, ali ja nemam problem sa drugim pićem osim čiste vode.

Sve je to ok, ali ja nemam problem sa drugim pićem osim čiste vode.
sa gaziranim nemaju ni koji imaju gastritis, a voda im tesko padne na zeludac - sam kazes da imas problem
Hidriram se kroz druga pića, voće, povrće i hranom
ovo si otkrio ameriku, jer od nas niko nije cuo da tako moze da se hidrira, jedemo povrce umesto da pijemo vodu
moras kod gastroenterologa i kraj price

u pola litre flasici su 2 case vode, ti ako ne mozes da popijes 1 na eks, imas problem koji se ne resava na forumu
supa iz kesice pise 4 tanjira, ili 2 od po pola litre flasice, znaci 1 litra... i? nista nije ostalo, samo je bila prevruca da je sunem odjednom, a sad jedem neko testo i sos

Poslednja izmena:
Zašto mi je muka i gorušica kad pijem čistu vodu?
Naročito sobne temperature
Ako vam cesto nestaje voda,onda je do Hlora.Kod nas stalno nestaje vode preko dana,a nocu i ne pamtim od kada nemamo.Pogotovo,ako se desi negde proboj cevi,onda pojacaju kolicinu Hlora da sto pre izbistre vodu.Ja ne pijem cesmovacu od '92-ge godine.Isto sam imao povisenu kiselinu zbog toga.Mi imamo izvor mineralne vode i to pijem,ili kupovnu kiselu,sve ove godine.

Back