Umri_muski
Stara legenda
- Poruka
- 75.498
Podrzavam zene u pravljenju betona.
Cak I kad ispuca pa ponovo prave.
Naucice dobro da mesaju.
Cak I kad ispuca pa ponovo prave.
Naucice dobro da mesaju.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
armatura 0 ofkorsDa napomenem
Išla sam na 1:3
Dakle na jednu lopatu cementa -3 lopate šljunka.
I voda , ofkors.
.
Ofkors.armatura 0 ofkors
neka ti neko polupa tu plocu,zensko si sarmiraj.Komade betona baci u novi beton i dovoljno je da pobacas otpade armature,nisi luda da kupujes mrezu ofkorsOfkors.
Zavisi kako izgledaju pukotine. Ako je puklo u smislu da se prelomilo, to je do meke podloge. Ako su sitne pukotinice, to moze biti do cementa. Moze biti i do mrznjenja, pa da ce poceti i da se kruni. Ove sitne pukotinice mozes malo izgrebati i zagletovati.Naime , to je deo koji sam betonirala u dvorištu , letos..
I sve je bilo u redu , fino je sve izgledalo , nikakvih problema nije bilo .
I sada vidim..Puca..Ima naprsline .
Da li sam ja nešto pogrešno uradila ili je jednostavno vreme krivo (klima).ne znam.
Samo znam da mi je došlo da ga celog izlomim...
Šta je .tu je.
Nije sada ni bitno zašto je on popucao ,nego -
Ima li neko ideju , savet , caku ..Kako to mogu da popravim?
Razmišljam...Ili da ga razbijam ,ili da stavljam pločice preko njega..Videću.Zavisi kako izgledaju pukotine. Ako je puklo u smislu da se prelomilo, to je do meke podloge. Ako su sitne pukotinice, to moze biti do cementa. Moze biti i do mrznjenja, pa da ce poceti i da se kruni. Ove sitne pukotinice mozes malo izgrebati i zagletovati.
Hoces stavljati nesto preko tog betona?

ama stavi neku sliku, znas da vredi vise od hiljadu reciRazmišljam...Ili da ga razbijam ,ili da stavljam pločice preko njega..Videću.
Tama do proleca da vidis da li ce ta pukotina da se siri,ili ce ostati tako,ako ostane isto,samo uradi ravnajuci sloj preko.Bitno je da nije zemljiste u pitanju.Sada ima ovih lepaka na bazi cementa za fasadu.1cm tog lepka,pa plasticna mrezica,pa opet 2-3 cm tog lepka preko i to ce biti super.Razmišljam...Ili da ga razbijam ,ili da stavljam pločice preko njega..Videću.
Кад правиш бетонску стазу- мораш на сваки метар да прекинеш бетон /да има простор да "дише", да се шири;Ja sam sama ,nisu mi majstori radili ..
Znači , treba armatura i za mali plato..
Mora armatura za svaku betonsku povrsinu.Ranije su ljudi u nedostatku armature,koristili belutak kamen,koji je vrsio isti posao kao danas armatura.Кад правиш бетонску стазу- мораш на сваки метар да прекинеш бетон /да има простор да "дише", да се шири;
ако изливаш у кулу- мора да се хлади водом неколико пута дневно, 20-ак дана, док се не стегне у потпуности; још ако ниси ставила неку "мрежу"...
Ако се пукотине прошире- "залиј" их ретким новим цементним млеком, само цемент и вода; мање ће се примећивати...
to je zabranjeno,na navodu zenu na tamnu stranu sileTama do proleca da vidis da li ce ta pukotina da se siri,ili ce ostati tako,ako ostane isto,samo uradi ravnajuci sloj preko.Bitno je da nije zemljiste u pitanju.Sada ima ovih lepaka na bazi cementa za fasadu.1cm tog lepka,pa plasticna mrezica,pa opet 2-3 cm tog lepka preko i to ce biti super.

samo lepi plocice,pa ces da zavrsis u ortopdeskom sa prvim mrazem ili snegom.To je staza,kisne,..ali tvoj kuk tvoja stvarEvo ,0vako izgleda pukotina..
Pogledajte prilog 1114435
Tako da ..Mislila sam ili razbiti pa koristiti stare cigle ili komade lomljenog betona.
To sam radila i jednostavno je ..(I ne odu leđa i nema upale mišića)
Ovako ..Ovo je deo staze..(volim tako pomalo divlje)
Pogledajte prilog 1114436
Ili zalepiti pločice preko betona ..Imam dosta lomljenih , baš za spoljnu upotrebu ..Recimo u jednoj ili dve boje ..
Ovako ...(ovo sam radila u hodniku ..
Pogledajte prilog 1114442
Ali to će biti pokriveno..Kao paviljon , terasa...samo lepi plocice,pa ces da zavrsis u ortopdeskom sa prvim mrazem ili snegom.To je staza,kisne,..ali tvoj kuk tvoja stvar

zimska basta ?Ali to će biti pokriveno..Kao paviljon , terasa...
A i neću sedeti tamo zimi.![]()

Pa ne baš..Više letnja bašta, haha..zimska basta ?![]()
u tom slucaju mozaik koji si postavila bolje "lezi" od betona jer je laksi za odrzavanje.Sta god da dodje preko betona izuzev drveta imaces riziki od pojave pucanjaPa ne baš..Više letnja bašta, haha..
Mora...Ne mora armatura koji ste više zapeli za istu.