Sinoć sam loše spavao. Razmišlja sam o ovoj iz moje priče koja me obmatala oko malog prsta...
Shvatio sam ja ima već neko vrime da s njom nešto nije u redu, prvi hint mi je bio bipolarni poremećaj. Ali onako malo proučavanjem psihologije shvatio sam da to nije u pitanju, daljnim proučavanjem sam saznao za podjele poremećaja na psihoze i poremećaje ličnosti. Onda mi je sve to više počelo ličiti na poremećaj ličnosti. Kad smo ponovno uspostavili kontakt s vremenom sam joj mislio pomoći, valjda nekako oblikovati po mom nahođenju. Trebam napomenuti da sam se ja dosta promjenio, samo ja sam neurotičar, a naišao sam na podatak da neurotičari relativno lako dolaze do promjena jer su zapravo svjesni da im treba promjena u životu. S druge strane promjene kod poremećaja ličnosti su vrlo teške ako ne i nemoguće jer takve osobe smatraju da im nkakve promjene nisu potrebne. Onda sam pomalo shvatio da su promjene kod nje zapravo površne, u dubini je to još mrak i egoizam. Zapravo pitanje koliko se itko moe promjeniti? Naveo sam sam za sebe da sam se promjenio, jesam li? Stekao sam nešot samopouzdanja i sazrio ali to je zapravo nadogradnja na moju odavno formiranu ličnost.
Ima više vrsta poremećaja ličnosti kojima se simptomi često preklapaju.Pro što mi je upalo u oko proučavanjem je narcsoidni poremećaj, i zaista simptomi odgovaraju. Njena predstava o njoj samoj je toliko napuhana da se zapitam jeli to zapravo narcisoidnost ili možda psihički poremećaj jer nezaposlena i neudata ženska u drugoj polovici 30-ih nikako ne može biti uspješna osoba, ali ona sama sebe uzvisuje, ustvrdila je sama za sebe da je ona poznata osoba s čime se Google baš i ne slaže

Dalje sam naišao na pojam "Antisocijalni poremećaj", i to joj prilično odgovara. Osobine takvih osoba je nemoralno manipuliranje, laganje, agresiva i sl. Čitav taj naš odnos je zapravo manipulacija, sama mi je rekla da joj je osoba iz bliskog famijarnog kruga rekla da je manipultorica na što je pobjesnila. Sinoć ja u već spomenuti Google ubaci zajedno pojmove narcistički i antisocijalni poremećaj. Pretraga me dovela do pojma "Maligni narcizam", to je extremni oblik narcizma kombiniran s antisocijalnim i paranoičnim poremećajem. Paranoični poremećaj nisam proučavao ali sama je spominjala zavjere usmjerene protiv nje. Sad dolazimo do onoga što me uznemirilo i zbog čega nisam mogao zaspati. Navodi se da je to najteži oblik poremećaja ličnosti za kojega baš i nema pomoći.Zapravo nije me to toliko uznemirilo nego spominjane pojmova poput "Postulata zla" ili "Korijenje zla" koji se spominju u kontekstu ovog poremećaja. Nije to nešto s fejsa ili foruma nego radovi psihologa i psihijatara.
Zaista sam se uznemirio, s kime si to crni sinko imao posla!!! Mislio sam još održavati kontakt, doći do nekih objašnjena ili šta ja znam već. Sinoć su mi se otvorile oči, sinko bježi, šta je bilo je...