Zašto mačke mrze zatvorena vrata?

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
355.010
688z387_adorable-colourful-cat-coming-out-house.jpg

Mačke su po prirodi radoznala stvorenja i vole da paze i posmatraju na sve što se dešava na njihovoj teritoriji, uključujući i kuću njihovog vlasnika.
Mačke vole da kontrolišu pristup prostoru, kretanje po teritoriji ali i da se osećaju bezbedno u svom okruženju

Zatvorena vrata su sve ono što mačke ne vole: mrze da nemaju izbora, mrze da nemaju kontrolu i mrze promene. Iako mačke ne žele nužno da budu uključene u ono što se dešava iza vrata, one žele da znaju šta se dešava. Mačke takođe uživaju u pažnji svojih vlasnika - što zatvorena vrata onemogućavaju, a studija iz 2017. sugeriše da većina mačaka preferira ljudsku interakciju od drugih stimulansa, uključujući hranu i igračke.

Moji nisu voleli zatvorene prozore, pošto ih na prizemlju kao male treniram da tako izlaze i ulaze.
Srce me boli jer sam se nervirala poslednjih puta kada je Leo skakao na svaki prozor i gledao u mene uznemireno.
Kako me spazi sa kojeg prozora, oči široko otvorene, kao da bi mi rekao nešto veliko. Nije izgledalo da ga nešto boli ili muči, ali sam počela da tripujem i da šizim-šta mu je.
Onda je samo prestao da dolazi. :sad2:

Moji nisu voleli zatvorene prozore, pošto ih na prizemlju kao male treniram da tako izlaze i ulaze.
Srce me boli jer sam se nervirala poslednjih puta kada je Leo skakao na svaki prozor i gledao u mene uznemireno.
Kako me spazi sa kojeg prozora, oči široko otvorene, kao da bi mi rekao nešto veliko. Nije izgledalo da ga nešto boli ili muči, ali sam počela da tripujem i da šizim-šta mu je.
Onda je samo prestao da dolazi. :sad2:
Jadan mačak! :(

Back