Zašto ljudi vole da ih kažnjavaju na društvenim mrežama?

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
5.452
FORUM.jpg- Banovali su me na Fejsbuku jer sam pisao / pisala o političaru koga treba ubiti. Ranije su me banovali zbog fotografija koje sam stavljao/ stavljala na profil

- Ukinuli su mi Tviter nalog, kažu da kršim neke zakone

Ta banovanja - kazne korisnicima Fejsa i Tvitera ( mreža X ) ne znače mnogo.

I na forumu ( i ostalim postojećim forumima ) korisnici, forumaši dobijaju kazne i jedna od kazni je ban na neko određeno vreme. Kada je neko banovan, on ne može da piše na forumu.

Zašto ljudi vole da ih kažnjavaju na društvenim mrežama, na forumima i na ovom forumu? Da li se svađaju, da li vređaju kako bi bili kažnjeni?

Šta vi mislite? Da li je spamovanje toliko važno i ne smeta ako se zbog učestalog spamovanja i vređanja dobije kazna?

Da li su vas nekada banovali ovde ili na nekim drugim forumima? Kako biste opisali ljude koji vole da ih kažnjavaju na forumu ( forumima ), iz ugla psihologije?

Foto: Unsplash.com

PS. Molim vas da ne spamujete ovu temu. Želim da lepo diskutujemo o kaznama koje se dobijaju na forumu ( forumima ).

Bila sam davno banovana. I sada sam, ni kriva ni dužna banovana na jednom forumu. Nisam kriva što je neki spambot upao u moj nalog i pisao gluposti na jednom potforumu.

Spamovanje je važno onima koji spamuju, odlutaju sa teme. Neko to radi spontano, neko namerno.

Kazne se dobijaju jer postoji Pravilnik foruma koji treba da se poštuje.

Kada bi se kažnjavanje ukinulo, mislim da ne bi bilo više spamovanja i vređanja.

Najslađe je zabranjeno voće.

Moć je opaka stvar, a imati moć nad nekim lako te povuče da kažnjavaš, a često nismo objektivni tada. Bar se meni tako čini.

Ne znam za ostale, ali ja se ne osećam moćno. Retko dajem kaznene poene a kada brišem deo ili ceo post zbog spama to radim po Pravilniku foruma.

Inače ove "virtualne funkcije" su važne samo u virtualnom svetu. I to je jedna od obaveza koju radim jer volim ovaj forum.

Ne znam za ostale, ali ja se ne osećam moćno. Retko dajem kaznene poene a kada brišem deo ili ceo post zbog spama to radim po Pravilniku foruma.
Inače ove "virtualne funkcije" su važne samo u virtualnom svetu. I to je jedna od obaveza koju radim jer volim ovaj forum.
Ljudski karakter se manifestuje online daleko bolje nego što to može u realnom svetu jer u reali postoje poslodice, a ovde ne. Niko te ne poznaje iza ekrana i ti možeš reći šta god i sve je okej.

Pa ni ja baš to ne razumem,recimo Tihi sa našeg foruma je čovek psihički bolesnik,čak je i sam pisao o tome.Ja ga samo podsetim da uzme lekove,da ne preskače terapiju,banuju me.
Jednom moderatoru preko Drine sam kresnuo mamu.
Nikad mu to nisam spominjao na forumu,al on je to znao i svaku priliku bi koristio da me banuje.
Nepravda je to,borba protiv vetrenjača...

Pogledajte prilog 1627835- Banovali su me na Fejsbuku jer sam pisao / pisala o političaru koga treba ubiti. Ranije su me banovali zbog fotografija koje sam stavljao/ stavljala na profil

- Ukinuli su mi Tviter nalog, kažu da kršim neke zakone

Ta banovanja - kazne korisnicima Fejsa i Tvitera ( mreža X ) ne znače mnogo.

I na forumu ( i ostalim postojećim forumima ) korisnici, forumaši dobijaju kazne i jedna od kazni je ban na neko određeno vreme. Kada je neko banovan, on ne može da piše na forumu.

Zašto ljudi vole da ih kažnjavaju na društvenim mrežama, na forumima i na ovom forumu? Da li se svađaju, da li vređaju kako bi bili kažnjeni?

Šta vi mislite? Da li je spamovanje toliko važno i ne smeta ako se zbog učestalog spamovanja i vređanja dobije kazna?

Da li su vas nekada banovali ovde ili na nekim drugim forumima? Kako biste opisali ljude koji vole da ih kažnjavaju na forumu ( forumima ), iz ugla psihologije?

Foto: Unsplash.com

PS. Molim vas da ne spamujete ovu temu. Želim da lepo diskutujemo o kaznama koje se dobijaju na forumu ( forumima ).
Ovde je demokratija.

Pa ni ja baš to ne razumem,recimo Tihi sa našeg foruma je čovek psihički bolesnik,čak je i sam pisao o tome.Ja ga samo podsetim da uzme lekove,da ne preskače terapiju,banuju me.
Jednom moderatoru preko Drine sam kresnuo mamu.
Nikad mu to nisam spominjao na forumu,al on je to znao i svaku priliku bi koristio da me banuje.
Nepravda je to,borba protiv vetrenjača...
:rotf:

Bila sam davno banovana. I sada sam, ni kriva ni dužna banovana na jednom forumu. Nisam kriva što je neki spambot upao u moj nalog i pisao gluposti na jednom potforumu.

Spamovanje je važno onima koji spamuju, odlutaju sa teme. Neko to radi spontano, neko namerno.

Kazne se dobijaju jer postoji Pravilnik foruma koji treba da se poštuje.

Kada bi se kažnjavanje ukinulo, mislim da ne bi bilo više spamovanja i vređanja.

Najslađe je zabranjeno voće.

Ne slazem se za ukidanje kaznjavanja.
Ovde sam za 15 godina video svasta.
Tek nda bi se manijaci razularili.
Kaznjavanje makar i simbolicno treba da postoji.
Niko nije duzan da trpi tudje izlive frustracija kao kolateralna steta.

Ne slazem se za ukidanje kaznjavanja.
Ovde sam za 15 godina video svasta.
Tek nda bi se manijaci razularili.
Kaznjavanje makar i simbolicno treba da postoji.
Niko nije duzan da trpi tudje izlive frustracija kao kolateralna steta.

Rečenica o ukidanju kazne nije ni predlog. To je neko moje glasno razmišljanje. 🙂

Dragi moji,

Moram da vas podsetim da ovo nije tema o moderatorima. Mislim da su na potforuma "Svaštara" otvorene dve teme, o omiljenim i neomiljenim moderatorima.

Pogledaću gde se nalazi, pa vam ostavljam ovde link.

Mene stvarno zanima zašto ljudi vole da budu kažnjeni na forumu.

Ljudi traže pažnju, makar i negativnu, jer tako imaju osećaj pripadnosti i bitnosti. Oni koji često provociraju u diskusiji, na taj način izražavaju nezadovoljstvo nečim u svom životu, a dobijaju zadovoljstvo zbog reakcija sagovornika.

Mislim da je ovo pravi odgovor.

Rečenica o ukidanju kazne nije ni predlog. To je neko moje glasno razmišljanje. 🙂

Dragi moji,

Moram da vas podsetim da ovo nije tema o moderatorima. Mislim da su na potforuma "Svaštara" otvorene dve teme, o omiljenim i neomiljenim moderatorima.

Ja ne volim da budem kažnjen.
Mislim da je to pravi odgovor.
Naročito ne zbog Ivermektina ili buster ausvajsa

Dragi moji,

Nisam ni pisao o tebi
a jos manje o ovom mestu
Ovo se odnosi na SVE drustvene mreze bilo kog tipa
neka kontrola ipka treba da postoji
Ljudi imaju pravo na slobodu govora i izrazavanja
ali bas sve bilo kad bilo kome i bilo gde da se kaze i napise
nije dobro i nije u redu
Naravno ovo je samo moj licni stav/

Ja ne volim da budem kažnjen.
Mislim da je to pravi odgovor.
Naročito ne zbog Ivermektina ili buster ausvajsa

Razumem te. Za vreme pandemije kovida19 na svim forumima, na Fejsu i na Tviteru bilo je zabranjeno pisanje o Ivermektinu i zabranjeno pisanje o vakcinama.

Odgovor na pitanje zašto je to bilo tako nije ni važno i nije za ovu temu. Nemojte, molim vas, da se vraćamo u tu prošlost, bile su to najgore godine naših života.

Razumem te. Za vreme pandemije kovida19 na svim forumima, na Fejsu i na Tviteru bilo je zabranjeno pisanje o Ivermektinu i zabranjeno pisanje o vakcinama.

Odgovor na pitanje zašto je to bilo tako nije ni važno i nije za ovu temu. Nemojte, molim vas, da se vraćamo u tu prošlost, bile su to najgore godine naših života.
Bila je protivustavna cenzura.
Za to je trebalo tužbe da padnu.

Sloboda govora je jedan, a bezobrazluk I prostakluk, drugi par opanaka

Ljudski karakter se manifestuje online daleko bolje nego što to može u realnom svetu jer u reali postoje poslodice, a ovde ne. Niko te ne poznaje iza ekrana i ti možeš reći šta god i sve je okej.
Ne samo to. U reali se može dobiti preko nosa zbog nekih riječi ili postupaka. Ovde samo ban. @Džudi S iz iskustva Facebook baš i nema jasan i ujednačen kriterijum za kažnjavanje. Nekada kazne za gluposti. A nekada za ozbiljne stvari ne.

Back