Zašto ljudi sve manje izlaze napolje?

DavidB92

Primećen član
Banovan
Poruka
791
Tokom proteklih 200 godina radnici su migrirali sa polja i farmi u fabrike i kancelarije, a sada, umesto da se sunčaju u prirodi ljudi uglavnom troše većinu svog slobodnog vremena ispred neke vrste ekrana.

To nas stavlja u raskorak sa prirodnim cirkadijalnim ritmom, biološkim ritmom koji usklađuje dnevne i noćne funkcije najvažnijih organa u organizmu. Kad se uzmu zajedno u obzir, svi ti faktori mogu uzeti danak nad našim zdravljem i srećom.
Novi izveštaj pokazao je koliko ljudi stvarno provede vremena unutra. Ispitano je 16.000 ljudi iz 14 zemalja Severne Amerike i Evrope, da bi se otkrio disparitet između toga koliko ljudi misle da su proveli vreme u zatvorenom prostoru i koliko su zaista proveli sati u zatvorenom.

Iako je većina ispitanika rekla da su proveli unutra dve trećine svog vremena, ta brojka je značajno veća.
Prethodno istraživanje je otkrilo da oko 90 odsto ljudi provede 22 sata u zatvorenom prostoru svakog dana. Sada je za potrebe istraživanja firme „YouGov“ jedna od šest osoba priznala da praktično nikad i ne izlazi van, već da provode svih 24 sata unutra.

Pazi, kad se govori o cirkadijalnom ritmu najgora stvar koja moze da se uradi je da se cita knjiga uz upaljeno svetlo uvece. Ekrani su u tom pogledu bolji izbor, tako da saveti koje dele u casopisima nemaju veze s mozgom.

Medjutim u kancelarijama se pali vestacka svetlost i u toku dana, umesto da se lepo sirom otvore prozori. Pitam se zasto niko ne govori o tome (pogotovu kada se uzme u obzir i nekontrolisano rasipanje elektricne energije)?

Kada dermatolozi proveravaju necije lice, obavezno gledaju da li ima problema zbog Sunca. Rak kozhe je cesto povezan sa Suncevim zracenjem.

Ranije nisam verovao u to, ali ustanovio sam da postoje ljudi koji su preosetljivi na Sunce, metereoloski receno, i to ne samo zbog toplote ili naglog menjanja vremena. Jednostavno, Sunce im smeta. Tesko se nosi s dnevnim aktivnostima zbog Sunca. (nisu vampiri :mrgreen: )

Buduci da izlasci se u 90 % slucajeva svode na kafic/poslasticarnicu mnogim ljudima koji zive u gradu, smatram da je mnogo bolje da se sedi u sopstvenom dvoristu ili da se proseta po kraju.

Stetnog elektro i radio zracenja ima svuda unaokolo.

Stariji ljudi vise vremena provode unutra, to je normalno, dok deca vise vremena provode vani. Zavisi od sredine stanovanja. Neko ko zivi u uzem centru grada nece imati bas livade i njive na kojim moze da trci.

S druge strane tu su parkovi.

Jer više nije ni bezbedno ni zabavno kao nekada. Ljudi se sada napolju posvećuju telefonima i kučićima, a ja nemam nameru da im kidnapujem ljubimca ili otmem telefon da se jave, kažu nešto.
Each to his own, meni dobro i ovako i onako. Volim prirodu i nalazim vremena za to, a da li je neko samnom -- svejedno mi je. To mi neće diktirati raspoloženje.

Tokom proteklih 200 godina radnici su migrirali sa polja i farmi u fabrike i kancelarije, a sada, umesto da se sunčaju u prirodi ljudi uglavnom troše većinu svog slobodnog vremena ispred neke vrste ekrana.

To nas stavlja u raskorak sa prirodnim cirkadijalnim ritmom, biološkim ritmom koji usklađuje dnevne i noćne funkcije najvažnijih organa u organizmu. Kad se uzmu zajedno u obzir, svi ti faktori mogu uzeti danak nad našim zdravljem i srećom.
Novi izveštaj pokazao je koliko ljudi stvarno provede vremena unutra. Ispitano je 16.000 ljudi iz 14 zemalja Severne Amerike i Evrope, da bi se otkrio disparitet između toga koliko ljudi misle da su proveli vreme u zatvorenom prostoru i koliko su zaista proveli sati u zatvorenom.

Iako je većina ispitanika rekla da su proveli unutra dve trećine svog vremena, ta brojka je značajno veća.
Prethodno istraživanje je otkrilo da oko 90 odsto ljudi provede 22 sata u zatvorenom prostoru svakog dana. Sada je za potrebe istraživanja firme „YouGov“ jedna od šest osoba priznala da praktično nikad i ne izlazi van, već da provode svih 24 sata unutra.

Izadji ti bolje napolje nego da otvaras teme na forumu

Napolju prskaju chemtrails iz aviona, haarp i em zračenja u gradovima. Potpuno se različito osećam tamo na ulici nego kući. Napolju u pokretu su veća dejstva Beta moždanih talasa, a pravi ja sam negde na Alfa, Theta u polusnu.

Što se tiče parka, pokušao sam tamo da forumašim, ali teško da ću više, jer prvo.. sunce jaka svetlost sija u ekran i jedva se vidi nešto, potom stalno neki psi se šetkaju okolo, moram da sam na oprezu da ne skoči na mene, deca skakuću i hoće da se igram lopte, ptice lete mogu da te pokake, neko poznat ili nepoznat naiđe i hoće da priča, a tu je i napetost da te neki huligan, lopov ili rom, migrant ne napadne i otme telefon, tablet. Baterije se troše, I sve zajedno povećava stres, napetost, aktivira beta moždane talase. I više to nisam pravi ja i nije mi do interneta, radije bih gledao u drveće, prirodu sunce, disao duboko, relaksirao se i zaboravio na tu lažnu ekransku svetlost.

A ovako u tami vidiš smisao u svetlu ekrana.
U suštini ja navijam za sunce i prirodu. Ali mnogo ljudi sve više se usisava u tu mesečevu elektronsku dimenziju, kreira neku paralelnu realnost. Pa ja moram poput Hrista da se spuštam u pakao da izbavljam zalutale duše.
Ako želite da vam ipak malo bude bolje iz kuće na netu i ostanete sinhronizovani sa suncem, preporučujem vam kao iskusan životni trener i hromoterapeut, neki sajt, forum sa crvenom temom, poput redstarbelgrade.rs i ostalih zvezdaških sajtova, a ovaj plavi forum je mesečarski zimski simbolizam, posluži samo da rashladi u doba letnjih žega, izbegavajte jer će vas ukanaliti i zamrznuti, a ne daj bože da koristite crne forume i sajtove ko ustaše, umrećete u depresiji i zlobi.

Back