Paradoksalno, ali Boga okrivljuju oni koji u njega veruju. Ateista ne moze okriviti nekog/nešto u koga/šta ne veruje.
Čudni su putevi Čovekovi.
Ova tema je trebalo da glasi: Zašto neki ljudi okrivljuju Boga a veruju u njega?
(S tim u vezi: možda je poenta u pogrešnom slaganju vremena, pa glagol "verovati" treba da stoji u perfektu? Onda bi tema mogla biti i o razočaranjima i gorčini koju sa sobom nose ta razočaranja: o ljudima koji su izgubili veru.)
Ili, podvarijanta:
- Kako odgovornost za životne izbore, učinjene greške (ili žmurenje na jedno oko), ili neshvatanje i nesagledavanje svojih i tuđih grešaka prebaciti na nekog drugog?
Ajd da vidimo kako će se ovde razvijati ... Ako ne uspe, biće spojena sa identičnom na Religiji.
Samo, bez propovedi, molim vas.
Dakle, da probamo sa psihološkog aspekta.
Bravi, bas sam cekao kada ces da dodjes ovde hahaha
Elem da pocnem dubinski da objasnjavam tvoj post:
Paradoksalno, ali Boga okrivljuju oni koji u njega veruju. Ateista ne moze okriviti nekog/nešto u koga/šta ne veruje.
Bravo, bas tako ovo sam hteo sinoc da pisem ali bilo je kasno!
BAS TAKO - BOGA ISKLJUCIVO OKRIVLJUJU ONI KOJI VERUJU - STO VISE SLEPO VERUJU - SUTRADAN CE GA VISE OKRIVITI DOK GA ATEISTA OKRIVLJUJE 0% A AGNOSTIK MOZDA 5% !
Meni je najsmesnije kad me neko pita: Jel verujes u Boga, a ja : Jok, ja verujem u kvaku na vratima a u decembru verujem u deda mraza, a taj neko mi kaze - E satanisto, sektasu 

i koliko god da se trudio da im objasnim da ja ne mogu da budem sektas i da ne verujem u djavola jer sam ARELIGIOZAN, ma ne bre nista ne vredi.... ostajem ja satanista za njega!
E koliki je samo IQ ovakvih ljudi mene zanima? Koliko siroko mogu da gledaju?
Kako neko moze da veruje u djavola samo zato sto ne veruje u boga a ko je taj ARELIGIOZAN I UOPSTE NE VERUJE U RELIGIJU I SVE MU JE TO SAMO CISTA MITOLOGIJA I PRICE ZA ZASTRASIVANJE ZA ODRASLE?
Jer i bog kaze da djavo postoji, ZNACI I BOG I DJAVO POSTOJE PREMA RELIGIJI, ZNACI AKO NEKO NE VERUJE U RELIGIJU KONKLUZIJA BI BILA DA NE VERUJE NI U DJAVOLA NI U BOGA A NE NE VERUJE U BOGA A VERUJE U DJAVOLA HAHHAHA
Najsmesnije mi je isto kad pitam nekog priglupog (a i ovi pametniji nisu bolji) vernika Hriscanstva : Jel verujes ti u djavola tj sotonu? A on ce onako iznervirano ljutito : Sta bre? Kakav djavo, nisam ja sektas, ja ne verujem u djavola, zasto me to pitas, ja verujem u Boga hahhahahahahahahha
Meni su to iskreno debilne izjave....Mozes da budes na strani boga protiv djavola a ne mozes da kazes da ne verujes u djavola a verujes u boga
Ova tema je trebalo da glasi: Zašto neki ljudi okrivljuju Boga a veruju u njega?
Bas tako i preimenuj je odmah, bas sam se sinoc iznervirao jer ova tema stoji na psiho a ima naziv koji je drzak i koji apriori nuzno pretpostavlja da Bog postoji!
Onda bi tema mogla biti i o razočaranjima i gorčini koju sa sobom nose ta razočaranja: o ljudima koji su izgubili veru.)
Ova tema i treba da bude u ovom stilu - ZNACI DA SE RADI O LJUDIMA I PSIHOLOGIJI, MEHANIZMIMA ODBRANE, TRAZENJA KRIVCA A NE O BOGU! Dal to bio bog, deda mraz, Ra, Zevs ili bilo ko drugi uopste nije bitno to.....
Ovde treba da s govori o psihickim stanjima ljudi koji veruju u nesto a ne da se SILOM NESTO NATURA SVAKOM I SVAKO KO TO NE PRIHVATI DA SE OKARAKTERISE KAO LUD, GLUP, NEVERNIK, SOTONJARA, KAKO CE DA GOVRI U PAKLU ITD....SIT SAM VISE TOGA, ZAJEBITE VISE!nI JA NIKOG NE TERAM DA VERUJE KAO JA U KVAKU NA VRATIMA I NE JURIM LJUDE VREDJAJUCI IH DA CE GORETI U PAKLU, DA CE OVO ILI ONO......
KADA CE VERNICI SHVATITI I POSTOVATI TUDJU LICNOST, MISLJENJE, RAZMISLJANJE I VEROVANJE??????
DOKLE CE VISE DA NATURAJU SVOJA MISLJENJA DRUGIMA I AKO IH NE NATURE ONDA IZVREDJAJU I POKUSAVAJU DA TE ZAPLASE??
Ajd da vidimo kako će se ovde razvijati ... Ako ne uspe, biće spojena sa identičnom na Religiji.
Samo, bez propovedi, molim vas.
Dakle, da probamo sa psihološkog aspekta.
NECE SE OVDE NIKAKO RAZVIJATI JER JE BESMRTNA (hahahah bas lep nik za nekog ko je veeeeliki sektaski vernik svedok jehova - besmrtna - blasfemija cista) ovu temu otvorila sa pretpostavkom a bog postoji 100% a nema ni jedan jedini dokaz naucni za ovo!Prema tome svako skretanje i razmisljanje u kontekstu bog ne postoji ona ne priznaje i zapocinje da vredja sagovornike....Tako rade svi vernici!
Neka veruju, mene zabole za to, sta vise JEHOVINI SVEDOCI SU TESKO SRA- NJE ZA MENE, bar da veruje u pravoslavno hriscanstvo pa i ajde da je razumes, globalno je i tradicionalisticko u Srbiji, pa ajde kao postuje se tradicija, ali sektasi jehovini svedoci hahah ne razumem nikako!
Postoji mali milion sektica i svi se oni tripuju da su bas oni najbolje razumeli sveto pismo i bas ce ti oni pomoci i da ti razaznas tu svetu tajnu hahahha koje gluposti!
Ovde treba da se govori o psihickim stanjima ljudi koji veruju u nesto a ne da se SILOM NESTO NATURA SVAKOM I SVAKO KO TO NE PRIHVATI DA SE OKARAKTERISE KAO LUD, GLUP, NEVERNIK, SOTONJARA, KAKO CE DA GOVRI U PAKLU ITD....SIT SAM VISE TOGA, ZAJEBITE VISE!nI JA NIKOG NE TERAM DA VERUJE KAO JA U KVAKU NA VRATIMA I NE JURIM LJUDE VREDJAJUCI IH DA CE GORETI U PAKLU, DA CE OVO ILI ONO......
KADA CE VERNICI SHVATITI I POSTOVATI TUDJU LICNOST, MISLJENJE, RAZMISLJANJE I VEROVANJE??????
DOKLE CE VISE DA NATURAJU SVOJA MISLJENJA DRUGIMA I AKO IH NE NATURE ONDA IZVREDJAJU I POKUSAVAJU DA TE ZAPLASE??
p.s. I da izreku "Tu jeb o te bog" Jeb em ti crkvu, J ebem ti boga, Ubicu boga u tebi ! IZGOVARAJU 98% VERNICI!
Ateisti ovo uopste ne izgovaraju jer im je besmisleno kao kad bi npr rekli - **** m ti Zevsa, Je bo te Ra, itd itd!

Za mene je Bog nauka - 1+1 uvek ce davati 2 i uvek mozes da proveris i zasto, a ne treba da slepo verujem uciteljici jer ona zna i ona tako kaze!