Zašto ljudi ne koriste forum?

Presli su na druge platforme jer forumi nisu popularni kao ranije.
Cak je o ovde primetan pad kvaliteta i kvantiteta u temama jer novih ljudi nema a stari su vec prosli kroz sve teme koje su ih zanimale pa su tu sada vise iz navike i sto mogu da se druze sa ljudima sa kojima drugacije ne bi mogli da imaju kontakt.
Није баш тако.Друштвене мреже не рачунам.Генерално,људи вероватно више воле да причају са неким кога познају пре него са неким непознатим анонимним људима.

Ново вријеме, нови обичаји.
Форуми су врх популарности имали прије 10 година...
мислим на овакве и сличне...
Од тада је то у паду, а Сновко је све објаснио већ.
Специјализовани форуми су такође замрли...
на једном метеоролошком гдје сам годима био од 500 корисника остало је 20.
на другом, везаном за цестоградњу и грађевинарство број је спао на трећину некадашњих...
Старија генерација се уморила и заситила, а млађи су по друштвеним, мрежама.
Forumi su imali popularnost pre 15+ godina, kada nije bilo facebooka ili twittera (odnosno kad su tek bili u fazi razvoja).
Pa tako su postojali i serbiancafe i B92 forum (kasnije i blogovi) kao najpopularniji, postojao je i vojvodinacafe, montenegrocafe i jos gomila drugih foruma na nasem jeziku koji su propali (verovatnoce i Krstarica jer je pre 2-3 godine vlasnik ugasio preduzece u APR-u, preduzece koje je bilo vlasnik ovog foruma i sajta). Pada mi na pamet da jos postoji forum.hr koje je poseceniji od Krstarice i mozada prezivi jos neko vreme.

Ja sam na ovom forumu registrovan pre 14, godina a imam ispod 3 hiljade komentara - u medjuvremenu sam stalno bio na interMetu ali negde drugde, negde gde je zanimljivije. Oni koji nisu otkrili forume pre 10 i vise godina nikada ih nece ni otkriti, to je spor i dosadan nacin komunikacije.

Zašto neki ljudi nemaju potrebu da koriste forum (ovaj ili onaj)?

Zašto nemaju potrebu da neznance pitaju za mišljenje (kao ja sada), da neznancima pišu svoje komentare, da muvaju, stvaraju onlajn prijatelje, zezaju se, pronalaze slične itd. ?

Jer je forum spor, a ljudi zele sve instant, odma' - sada odma'! :)

Није баш тако.Друштвене мреже не рачунам.Генерално,људи вероватно више воле да причају са неким кога познају пре него са неким непознатим анонимним људима.

Forumi imaju svoju svrhu, bar su je imali ranije.

Imao si specijalizovane forume gde su ljudi razmenjivali znanja, ovde se sada sve svelo na virtuelno druzenje kakvo je nomoguce na drugim platformama.

Zašto nemaju potrebu da neznance pitaju za mišljenje (kao ja sada), da neznancima pišu svoje komentare, da muvaju, stvaraju onlajn prijatelje, zezaju se, pronalaze slične itd. ?
ovaj forum je dobar jer mozes cuti o stvarima o kojima nikada nisi cuo.
mozes zalutati u smerove o kojima nisi ni slutio da postoje

licno koristim forum tako sto idem na "nove poruke" i totalno zanemarujem na kom sam pdf

kao sto vec pisao, na krstarici sam od prvog meseca postojanja. od 2003te

mogu reci da je uticalo na formiranje moje licnosti upravo zbog raznolikosti interesovanja

ne moze neko biti glup ko svakodnevno prosiruje svoje opste znanje :cool:

5dcf26.jpg

imam ja neke takve u blizini
kazu da ih to ne interesuje ili ne razumeju zasto bi neko pricao s nekim nepoznatim
po tom shvatanju mi na forumu ispadamo svi ekstrovertni!

Zato što moderatori brišu ako napišeš nešto neprikladno.

Poslednja izmena od moderatora:
zasto bi neko pricao s nekim nepoznatim
А зашто онда прате и глорификују непознате људе са Јутјуба, Инстаграма, Тик Тока, Онли Фенса и других платформа? :think:

То је пасивна варијанта тј. варијанта у којој не можеш да утичеш на друге већ само да будеш предмет тиђег утицаја.

imam ja neke takve u blizini
kazu da ih to ne interesuje ili ne razumeju zasto bi neko pricao s nekim nepoznatim
po tom shvatanju mi na forumu ispadamo svi ekstrovertni!
Mislim da je forum za inteoverte, anksiozne, depresivne mnogo bolji za komunikaciju nego sa poznanicima iz realnog života. Biti prisutan razgovoru, uključiti se i isključiti po želji.

Back