Zašto ljudi ne koriste forum?

Presli su na druge platforme jer forumi nisu popularni kao ranije.
Cak je o ovde primetan pad kvaliteta i kvantiteta u temama jer novih ljudi nema a stari su vec prosli kroz sve teme koje su ih zanimale pa su tu sada vise iz navike i sto mogu da se druze sa ljudima sa kojima drugacije ne bi mogli da imaju kontakt.

Presli su na druge platforme jer forumi nisu popularni kao ranije.
I reddit i tviter imaju sličnu dimenziju kao i ovaj forum, komunikacija je prisutna.
Ali fb je komunikacija sa poznatima, Insta isto...osim kad nije muvanje.

Ali pitanje je
šta je sa ljudima koji ništa od toga ne koriste? Jesu li baš analogni? hahaha

I reddit i tviter imaju sličnu dimenziju kao i ovaj forum, komunikacija je prisutna.
Ali fb je komunikacija sa poznatima, Insta isto...osim kad nije muvanje.

Ali pitanje je
šta je sa ljudima koji ništa od toga ne koriste? Jesu li baš analogni? hahaha

reddit je forum za ceo svet, isao sam tamo ali mi se ne dopada kako izgleda.
twiter je drugaciji od foruma, mozes da pricas sa nepoznatima ali imas odredjen broj karaktera koji mozes da iskoristis za poruku.

Skype, Telegram, Viber i slicne aplikacije se uglavnom koriste za komunikaciju sa poznatim ljudima.

TikTok je trenutno preuzeo primat sa svojom formom.

Klinci danas zele paznju i idu tamo, mi stariji smo ovde.

U Ceskoj su zivi specijalizovani forumi, uglavnom za automobile i dosta su poseceni.
U Srbiji znam za 2 aktivna foruma i na oba sam delimicno prisutan ali postoje i razlike izmedju njih.
Ovde je najzivlje na politici, religiji i u kafanama, teme vezane za neke druge stvari su puste. Bez novih ljudi ce se to tesko pokrenuti a oni nece gledati starije teme ili otvarati nove cim dodju ovde, uglavnom se prvo stidljivo gleda sta se sve pise ovde.

Zašto neki ljudi nemaju potrebu da koriste forum (ovaj ili onaj)?

Zašto nemaju potrebu da neznance pitaju za mišljenje (kao ja sada), da neznancima pišu svoje komentare, da muvaju, stvaraju onlajn prijatelje, zezaju se, pronalaze slične itd. ?
Ново вријеме, нови обичаји.
Форуми су врх популарности имали прије 10 година...
мислим на овакве и сличне...
Од тада је то у паду, а Сновко је све објаснио већ.
Специјализовани форуми су такође замрли...
на једном метеоролошком гдје сам годима био од 500 корисника остало је 20.
на другом, везаном за цестоградњу и грађевинарство број је спао на трећину некадашњих...
Старија генерација се уморила и заситила, а млађи су по друштвеним, мрежама.

У данашње модерније време постоје Х друштвених различитих мрежа које служе за све...
Али лично мени се увек више свиђао форум као што се може и приметити.
Волим да чујем мишљење других људи који су лично прошли нешто што на пример ја у том тренутку питам.
Као што сам могао приметити Крста углавном броји старије чланове тако да ми то још боље иде у корист јер ћу чути још боља и прецизнија мишљења.

У данашње модерније време постоје Х друштвених различитих мрежа које служе за све...
Волим да чујем мишљење других људи који су лично прошли нешто што на пример ја у том тренутку питам.
Као што сам могао приметити Крста углавном броји старије чланове тако да ми то још боље иде у корист јер ћу чути још боља и прецизнија мишљења.
Kakav štreber :D

E samo da te vidim na ljisu haha ako tamo tražiš savjete od starijih :D ebiga!!

E samo da te vidim na ljisu haha ako tamo tražiš savjete od starijih :D ebiga!!
Ја мислим да сам ја намлађи на овом форуму...И све ме интересује хахаха.
И добре су све тете овде, ладно бих са њима сео попио кафицу, чај, попричао о животу... :mrgreen:

Ја мислим да сам ја намлађи на овом форуму...И све ме интересује хахаха.
И добре су све тете овде, ладно бих са њима сео попио кафицу, чај, попричао о животу... :mrgreen:
Neš dobiti paketić :D džaba ti što si najmlađi.
Ako si ispod 18 ne smiješ ni biti ovdje :manikir:

А ја сам баш желео пакетић...😇
Нисам мислио баш толико млађи...
А ако има и испод 20 на овом форуму, онда нисам најмлађи и одма ми камен паде са срца.
Ne znam, stvarno nemam pojma koliko ko ima godina, a nije me ni briga :D

Ne znam, stvarno nemam pojma koliko ko ima godina, a nije me ni briga :D
Разумно да те није брига...
Него да испричам једну кратку причу.
Наиме....Ја сам почео да се плашим и покушавам да се уклопим у друштву од оног дана када ми је се @andjelijaa обратила следећим речима "Ви се не рачунате" на такав неки фазон на мојим следећим речима "А шта је са нама што смо 20+?" није ми пријатно ни дан данас... :mrgreen:

Ja sve idem u pogresnom smeru, kontra.Ugasio sve mreze fejs i instagram i sad blejim ovde.

X Twitter sam modifikovao skroz, obrisao sam sve twitove od 2013 do sad, promenio nick i sve u info, blokirao sve moje prijatelje iz pravog zivota, pratioce kojih i onako nije bilo punon i rodjake i krenuo kao neko nov koji samo pise na vec nesto i odgovara.Tu pratim politicku scenu i haos koji je u nasoj zemlji da znam otprilike sta moze da me strefi sutra.

Imam osecaj takodje da sam medju mladjima a i ja dosta ostario ovde plus imam 36.

Разумно да те није брига...
Него да испричам једну кратку причу.
Наиме....Ја сам почео да се плашим и покушавам да се уклопим у друштву од оног дана када ми је се @andjelijaa обратила следећим речима "Ви се не рачунате" на такав неки фазон на мојим следећим речима "А шта је са нама што смо 20+?" није ми пријатно ни дан данас... :mrgreen:

Zar nisi ti ovde 20 godina?

Zašto nemaju potrebu da neznance pitaju za mišljenje (kao ja sada), da neznancima pišu svoje komentare, da muvaju, stvaraju onlajn prijatelje, zezaju se, pronalaze slične itd. ?
Zato što sve to imaju na društvenim mrežama...
Dobar dio foruma, uključujući i ovaj, imaju zastarjele teme i dosta ograničenja... pa ako netko nema baš afinitete pričati na svakakve teme, onda mu forum i nije neka platforma za to...

zbog pglu ljudi
bukvalno kad vidim neki nick obesmisli se sama sustina dijaloga
i kao iskuliram
i onda sve vise iskuliram
i takico

kapiram da vecina normalaca tako gleda

Back