Zašto ljudi jedu živo meso?

Pa da je jako opasno, hiljade ljudi bi se srusilo mrtvo.
U sustini, ako je maksimalno ispracen tok proizvodnje (ne ovo sto nam uvaljuju po mesarama i marketima, to stvarno nemojte da radite) to je visokokvalitetno meso i ozbiljno kosta.
I nosi veliki rizik od infekcije stomaka. Mala nepaznja u rukovanju i pripremi i eto problema. Ovako termo obrada mesa taj rizik svodi na minimum.

Zašto ljudi jedu živo meso kada se meso termički obrađuje da bi se uništile bakterije u njemu? Viđam na internetu da se sveže mleveno meso predstavlja kao delikates ali mislim da je konzumiranje takvog mesa jako opasno.
Kad sam bio klinac živeo sam na selu i to je bilo sasvim normalno kad se kolju svinje, npr kad se pravi smeša za punjenje kobasica. Naravno, to su bile svinje iz domaće proizvodnje, ne ovo kupovno s***e. Ali to je bilo sasvim malo, eventualno par zalogaja, ne da bi se zasitila glad.

Ne treba se primati baš na sve što se vidi na netu. Ljudi se sad služe propagandom i snimaju razonorazne gluposti da bi "šokantnim" objavama privukli pažnju. Svet se pretvorio u jednu veliku cirkusku predstavu. A živo meso jede cirka promil ljudi na svetu.

Кад сам био мали волео сам да поједем који залогај живог меса (ако ме кева не ухвати),
јер је мој јунак Бароузов Тарзан јео живо месо.

Али кад сам био скроз мали
волео сам да копкам зид
и једем малтер или креч, не знам тачно шта ...

Све је то ништа,
сад једем индустријску храну ... 😥

Осим неких специјалитета као што су татар бифтек, димљени продукти, неки плодови мора итд. они који једу обично живо месо мислим да имају психички проблем.

Back