Bog je objavio: Blagosloven bio narod moj egipatski, i Asirija, delo ruku mojih,i Izrael, baština moja. Ovo duhovno ujedinjenje biće temelj za druga ujedinjenja.Znači, mir između Izraela i Asirije, severnog Iraka, doći će putem obraćenja. Kadase to dogodi, postojaće ekonomsko, političko, i religiozno ujedinjenje, jer će svi oniobožavati istog Boga.
5. Kedar i Hacor:
Saudijska Arabija
Mir između Izraela i Saudijske Arabije doći će
posredstvom uništenja. Ovo nas sepodučava u Jeremiji 49:28-33. Ovaj odlomak opisuje potpuno uništenje SaudijskeArabije ratom sve dok njeni stanovnici ne budu rasejani i razvejani po celom svetu.Teritorij Saudijske Arabije biće trajna i neprestana pustoš kroz vreme Kraljevstva,a njeni stanovnici biće raseljeni posvuda. I dok će raseljenje i opustošenje Egiptatrajati samo četrdeset godina, za Saudijsku Arabiju, to će trajati svo vreme trajanjahiljadugodišnjeg Kraljevstva.Mir između Izraela i Saudijske Arabije doći će posredstvom uništenja.
6. Elam: Persija ili
Iran
Iako Persija ili Iran, a to je drevni Elam, nije arapska država, njenu budućnostistražićemo ovde zbog toga što svi dele zajedničku religiju, Islam.Mir između Izraela i Irana doći će
posredstvom uništenja, prema Jeremiji 49:34-39. Jeremija opisuje uništenje Elama, zajedno sa potpunim raseljenjem njegovihstanovnika po celom svetu. Uništenje Irana biće delimično, a raseljenje će bitiprivremeno. U konačnici, stanovnici će se vratiti i ponovno naseliti Iran. BudućnostIrana slična je egipatskoj, ali koliko će vremena trajati raseljeništvo Irana nijeotkriveno.Mir između Izraela i Irana doći će posredstvom uništenja, raseljenja, a ondaobraćenja i povratka
odlomak sam iskopirao - odavde se bolje cita izraelci su se bas nameracili d'
UNISTE sve
https://www.ariel.org/assets/documents/pdfs/languages/MBS017FV-Serbian.pdf