zašto lažete?

Mozda laze jer mu ne odgovara da rushi sigurno skrovishte sa tobom dok sa njom josh uvek ne zna na chemu je (predpostavimo da ima ljubavnicu): seks je verovatno nov, uzbudljiv, sve je sveze ali ipak...da sve rushi zbog toga...ipak je lakshe ici linijom manjeg otpora.
Uglavnom u svemu tome on profitira.

A meni iskreno nije jasno zasto ti sve to mirno gledas i trazis savete po nekim forumima,okreces glavu u stranu,dopustas da te gazi i gubis sigurno samopouzdanje,ponos,svoj integritet.Zasto mu ne pomognes da ode,kako mozes da znas da je sa drugom i da ga gledas tu pored sebe?Pa makar imali i 5toro dece ili ne znam sta?Iz svake situacije ima izlaza........Ja ne bih imala stomak za tako nesto sto ti trpis.......i za koje vise ciljeve??????STASNO!!!!!!!!:dontunderstand:

A meni iskreno nije jasno zasto ti sve to mirno gledas i trazis savete po nekim forumima,okreces glavu u stranu,dopustas da te gazi i gubis sigurno samopouzdanje,ponos,svoj integritet.Zasto mu ne pomognes da ode,kako mozes da znas da je sa drugom i da ga gledas tu pored sebe?Pa makar imali i 5toro dece ili ne znam sta?Iz svake situacije ima izlaza........Ja ne bih imala stomak za tako nesto sto ti trpis.......i za koje vise ciljeve??????STASNO!!!!!!!!:dontunderstand:

pocni sa pripremama,sto prije to bolje po tebe samu!:mrgreen:

Nemam pojma koliko imaš godina ali ...:whistling:Postoji nešto što se zove odgovornost.Ako je taj s kim si izabrala da izrodiš petoro dece neodgovoran, podrazumeva se da moraš biti i ti.Koga bre briga za decu, važne su emocije.I da li postoji izlaz iz svake situacije? Neke žene nisu materijalno obezbeđene, nemaju stan, nemaju pomoć...one su po tebi lujke koje gaze svoj ponos.:dash:

Alo bre prijatelju,microwave,
pa sta treba da radi ta jadna zena?Ta trpi da iz postelje sa drugom zenom dodje njoj u krevet.Kako bi bila jasnija situacija,i sa puno izlaza da je muskarac taj koji je izigran!!!! A on ce brinuti o deci,i ako nece sud ce ga naterati,tako da uvek izlaza ima.......i vecina zena ipak nije tikva bez korena,osim onih bas najsiromasnijih.........malo se pomuce u pocetku,ali okrenu novi list.......zaborave budalu........a taj koji vara,varace vazda,tu leka nema.........svaki pakao je gori,od onog u kom te neko pravi budalom......ajd sad se ne slozi sa mnom.........:per:

Nemam pojma koliko imaš godina ali ...:whistling:Postoji nešto što se zove odgovornost.Ako je taj s kim si izabrala da izrodiš petoro dece neodgovoran, podrazumeva se da moraš biti i ti.Koga bre briga za decu, važne su emocije.I da li postoji izlaz iz svake situacije? Neke žene nisu materijalno obezbeđene, nemaju stan, nemaju pomoć...one su po tebi lujke koje gaze svoj ponos.:dash:

ti to ozbiljno??

ti to ozbiljno??
Jel delujem neozbiljno?:)
Alo bre prijatelju,microwave,
pa sta treba da radi ta jadna zena?Ta trpi da iz postelje sa drugom zenom dodje njoj u krevet.Kako bi bila jasnija situacija,i sa puno izlaza da je muskarac taj koji je izigran!!!! A on ce brinuti o deci,i ako nece sud ce ga naterati,tako da uvek izlaza ima.......i vecina zena ipak nije tikva bez korena,osim onih bas najsiromasnijih.........malo se pomuce u pocetku,ali okrenu novi list.......zaborave budalu........a taj koji vara,varace vazda,tu leka nema.........svaki pakao je gori,od onog u kom te neko pravi budalom......ajd sad se ne slozi sa mnom.........:per:

Taman posla da treba da trpi i izigrava velikomučenicu.Ali ne treba da srlja glavom kroz zid zato što je neka baraba više ne voli.A ona ne ume da živi bez ljubavi.Kao što ne treba za minut ući u brak, ne treba ga za minut ni rasturiti.Preduslovi za samostalan život su dobroplaćen posao, stan i pomoć.I što bi se mučili i gladovali kad može i bez toga.On je pametan, može da kreše sa strane a ona, udajom, navukla feredžu i zaboravila kako se to radi.Žene upravo rade ono što tim muževima i odgovara.
Sve ovo što pišem je iz ličnog iskustva...posmatrao sam krah jedne stabilne porodice.Ona je uradila sve što smo joj savetovali da ne uradi.sada je u podstanarskom stanu (koji nije platila ko zna koliko), sa dvoje dece, bez posla, bez alimentacije, bez prijatelja.A sve je moglo i drugačije.
I još jednom...podjednako varaju i muškarci i žene.Zašto samo muškarce napadate?

Ja muskarce obozavam,ne napadam ih..........ali,smatram da je zena u braku danas mnogo omalovazavana,da mnogo trpi,da cela kuca lezi na njoj,sve obaveze,i emancipacija bi po meni trebalo da bude konktretnija i agresivnija.....naravno ja nisam jedna od tih zena,ali kad pogledam zene oko sebe,na poslu,u gradu,medju prijateljima,kao i doticne koja je postavila temu,rastuzim se.........a ta tvoja prijateljica,cim ona uspeva tako da zivi neko njoj debelo pomaze,i ne znaci da je nesrecna........nekad kad se ratosiljas budale budes ponovo rodjen.......Ili u Srbiji danas stabilna porodica znaci da je muz obavezno bigamista,ili poligamista.........a zena ako je neposlusna ,pa se drzne da odreaguje,treba da ode u podstanarski stan i da pati........da bude kaznjena sto je odreagovala i da joj se ne da alimentacija,umesto kao sve normalne druge,da zna sve ,i da cuti ,kao "prava zena i majka"....FUJ.........i nema tu saveta,svako radi onako kako misli da mu je najbolje......i ja bih sto puta pre otisla u podstanarski stan nego zivela kao pseto u "stabilnom braku"........a sad stvar izbora,i kakav stomak ima da trpi.......ja gen za trpljenje nemam.......sorry...............

iskerno,delujes...zatecena tvojim misljenjem odlucih da pitam

Moje mišljenje po tom pitanju može da bude sve ali ne i neozbiljno.I jedino me interesuje sudbina dece.Kad je par bez dece...boli me tuki šta će da rade, mož slobodno i da se poubijaju.Previše dečije patnje je bilo u ovoj zemlji zadnjih dvaes godina, da bi joj doprinosili i neodgovorni roditelji koji misle da sve što leti treba i da se jede.Očigledno je da me pogrešno razumete,da branim barabe koje bi da ga plaknu usput i da se vrate u toplo gnezdo.Jedino što branim je pravo dece na srećno detinjstvo.Dvadeset godina se trudim da svojoj deci to obezbedim.Čak i kad je delovalo nemoguće.Ali svako ima pravo da sa svojim životom raspolaže kako želi.

djeca i dalje imaju i tatu i mamu nakon razvoda, ako je "za dobro njih" da se od malih nogu uce tome da je disfunkcionalna porodica normalna porodica
nece tu biti puno srece u njihovom zivotu

prekinite vise na njih da se vadite :neutral:

djeca i dalje imaju i tatu i mamu nakon razvoda, ako je "za dobro njih" da se od malih nogu uce tome da je disfunkcionalna porodica normalna porodica
nece tu biti puno srece u njihovom zivotu

prekinite vise na njih da se vadite

Tacno tako........
Deca ce biti mentalno zdravija ako imaju i mamu i tatu,a ne slusaju njihove svadje i prebacivanja,da ne kazem premlacivanja......

Za dobrobit dece je da se neki brakovi sto pre rasture......a ko voli svoju decu,i ko je odgovoran,on ce se uvek brinuti o njima,do kraja zivota..........

Onog momenta kad dvoje vise ne mogu zajedno,treba da se razidju,u miru,i svako svojim putem,nikom nista.......svako trazi ponovo svoju srecu......a deca ne treba nikada da pate,i da trpe.......a vremenom ce i sama odrasti i shvatiti da u zivotu nije sve crno i belo........

Ja sam jos jedna od zena koju muz vara.
Vidim, nisam slepa, porukica na Skypu, on zasufruje komp, zuji mu telefon u dzepu a on cim zazuji, progovori (valjda misli da necu cuti). Uvek cist, doteran (a nije bio), i stalno negde "mora" da ide. Kad mu kazem - ja vidim, on tvrdi da nije, da sam njegov andjeo, da me puno voli... A tragovi od trave na pantalonama, vreca za spavanje i karton u gepeku, mirise na zenski parfem, prosto - klasika.
Volela bi da mi neko od vas muskaraca koji su to uradili objasni - zasto? Ako hoces da budes sa drugom - idi. Ja te nedrzim u zatvoru. Ali zasto lazi?
:dontunderstand::dontunderstand:

Jel si sigurna da te vara? Jesi. Onda ga nemoj pitati nista jer on ocigledno ceka da ti napravis prvi korak u razilazenju. Kazes mu da zelis da ga ostavis zato ti nije lojalan, pitas zasto nije veran, ne da li nije veran, nego ZASTO nije, saznas kroz to i za neke svoje propuste u vasem odnosu kojih mozda do tada nisi ni bila svesna, okrenes se i zavrsis sa njim ako su ti propusti mali ili mu oprostis i pokusas da se ispravis ako su veliki.
U slucaju da zavrsis s njim, krenes lepo i polako u ceo postupak obnavljanja ljubavnog zivota...Oladis malo glavu posle toga neko vreme. Premeris svoja osecanja, ali tako da prevaru racunas kao njegovu manu ili propust, uvrstis to u njegove osobine, shvatis da si premija za njega izmedju ostalog i time sto ne vrdas i ne zavlacis kao on i vremenom se oladis sasvim i zaboravis na lika.
A usput, ako ti zatreba partner, naci ce se... novi partneri se lako nadju, narocito ako poradis na sebi, svim izgledu i raspolozenju, odmah ces postati privlacnija okolini i onda mozes da biras i da budes birana i ostvaris novu vezu. U toj novoj vezi ces verovatno osecati blagu rezervu u svojim osecanjima prema novom partneru, ali je ta rezerva taman dobra za tebe jer ces biti spremna na sve mogucnosti i nista te vise nece lako izbaciti iz emotivne ravnoteze i, eto, zivot tece dalje... Sve takve ljubavne zavrzlame kao sto je tvoja su jednostavne stvari u zivotu:rtfm: ali samo za one koji nisu labilni i znaju da upravljaju sobom, svojim osecanjima i svojim odlukama.
E sad, ako spadas u onu labilnu grupu zena koja bi da seche vene nad ukaljanom ljubavlju i da slusa folk sentishe da bi se utesila, onda ti ne moze niko pomoci savetom i dzabe si otvorila temu jer njome neces nista razjasniti. Ipak u samom uvodnom postu, cini mi se da nisi emotivni krizash tako da ... napred mala, rasciscavaj nejasne situacije u zivotu, sto pre...to bolje po sve.:)

U vezi muskarca i zene oboma mogu biti povredjene dve stvari : ego i srce.
Ukoliko nekoga volis, pucaju i ego i srce. Ukoliko ljubavi vise i nema, onda samo ego (zasto je ona druga ili onaj drugi bolji od mene).
Proceni sta je kod tebe slucaj. Slazem se sa jekom da ne delujes slomljeno.
Licno, nikada ne bih pristala da budem druga, ali to je opet samo moje misljenje.
Mogu ti proslediti savet koji je mojoj drugarici rekao psiholog (i to deciji):

Odrzavanje braka "zbog dece" predstavlja iskljucivo slabost jedne strane da prekine nezadovoljavajucu vezu. U kojoj deca nisu srecna, jer se emocije roditelja preslikavaju na njima.

Uradi nesto konkretno, nadji dokaz koji ti ocito toliko treba i ne unosi se u njegovu "zasto-mi-ne-kaze" psihologiju. To je bar jasno - jer voli tvoje kuvanje i ciste carape (a ne tebe).

Jel si sigurna da te vara? Jesi. Onda ga nemoj pitati nista jer on ocigledno ceka da ti napravis prvi korak u razilazenju. Kazes mu da zelis da ga ostavis zato ti nije lojalan, pitas zasto nije veran, ne da li nije veran, nego ZASTO nije, saznas kroz to i za neke svoje propuste u vasem odnosu kojih mozda do tada nisi ni bila svesna, okrenes se i zavrsis sa njim ako su ti propusti mali ili mu oprostis i pokusas da se ispravis ako su veliki.
U slucaju da zavrsis s njim, krenes lepo i polako u ceo postupak obnavljanja ljubavnog zivota...Oladis malo glavu posle toga neko vreme. Premeris svoja osecanja, ali tako da prevaru racunas kao njegovu manu ili propust, uvrstis to u njegove osobine, shvatis da si premija za njega izmedju ostalog i time sto ne vrdas i ne zavlacis kao on i vremenom se oladis sasvim i zaboravis na lika.
A usput, ako ti zatreba partner, naci ce se... novi partneri se lako nadju, narocito ako poradis na sebi, svim izgledu i raspolozenju, odmah ces postati privlacnija okolini i onda mozes da biras i da budes birana i ostvaris novu vezu. U toj novoj vezi ces verovatno osecati blagu rezervu u svojim osecanjima prema novom partneru, ali je ta rezerva taman dobra za tebe jer ces biti spremna na sve mogucnosti i nista te vise nece lako izbaciti iz emotivne ravnoteze i, eto, zivot tece dalje... Sve takve ljubavne zavrzlame kao sto je tvoja su jednostavne stvari u zivotu:rtfm: ali samo za one koji nisu labilni i znaju da upravljaju sobom, svojim osecanjima i svojim odlukama.
E sad, ako spadas u onu labilnu grupu zena koja bi da seche vene nad ukaljanom ljubavlju i da slusa folk sentishe da bi se utesila, onda ti ne moze niko pomoci savetom i dzabe si otvorila temu jer njome neces nista razjasniti. Ipak u samom uvodnom postu, cini mi se da nisi emotivni krizash tako da ... napred mala, rasciscavaj nejasne situacije u zivotu, sto pre...to bolje po sve.:)

hvala za post.
Nisam mala, pa sve promene u zivotu idu teze. Jos sam i bik pa me je tesko pokrenuti. Ali cilj imam. Ima jos dugo da se zivi a mislim da on nije vredan toga da ga provedem sa njim. Polako i pametno. Ne slusati srce. To je ono sto mi pada najteze.Jer stvarno ima trenutaka kad bi najradije prekinula sve (fazon - da me nema), kad pustim "folk sentishe da bi se utesila", kad mi se cini da ce mi puci srce od bola, pa onda opet stanem pred ogledalo i kazem sama sebi: nije to tvoj fazon, ti vredis vise. Ne daj svinji bisere.

U vezi muskarca i zene oboma mogu biti povredjene dve stvari : ego i srce.
Ukoliko nekoga volis, pucaju i ego i srce. Ukoliko ljubavi vise i nema, onda samo ego (zasto je ona druga ili onaj drugi bolji od mene).
Proceni sta je kod tebe slucaj. Slazem se sa jekom da ne delujes slomljeno.
Licno, nikada ne bih pristala da budem druga, ali to je opet samo moje misljenje.
Mogu ti proslediti savet koji je mojoj drugarici rekao psiholog (i to deciji):

Odrzavanje braka "zbog dece" predstavlja iskljucivo slabost jedne strane da prekine nezadovoljavajucu vezu. U kojoj deca nisu srecna, jer se emocije roditelja preslikavaju na njima.

Uradi nesto konkretno, nadji dokaz koji ti ocito toliko treba i ne unosi se u njegovu "zasto-mi-ne-kaze" psihologiju. To je bar jasno - jer voli tvoje kuvanje i ciste carape (a ne tebe).

Puklo mi je srce vise nego ego. Znam ko sam. Na to on ne moze da utice. Ali srce...tu je problem.
I cini mi se da je zaista pravi odgovor bas to - voli moje kuvanje i ciste carape, pa jos i zakrpljene. Kako licemerno.
Celu temu sam postavila jer sam iskreno verovala da ce se naci neki od muskaraca koji ce bar ovako preko foruma reci naglas - zasto?

hvala za post.
Nisam mala, pa sve promene u zivotu idu teze. Jos sam i bik pa me je tesko pokrenuti. Ali cilj imam. Ima jos dugo da se zivi a mislim da on nije vredan toga da ga provedem sa njim. Polako i pametno. Ne slusati srce. To je ono sto mi pada najteze.Jer stvarno ima trenutaka kad bi najradije prekinula sve (fazon - da me nema), kad pustim "folk sentishe da bi se utesila", kad mi se cini da ce mi puci srce od bola, pa onda opet stanem pred ogledalo i kazem sama sebi: nije to tvoj fazon, ti vredis vise. Ne daj svinji bisere.

Jahsta, sestro slatka, bisere samo sebi oko vrata ;)

Puklo mi je srce vise nego ego. Znam ko sam. Na to on ne moze da utice. Ali srce...tu je problem.
I cini mi se da je zaista pravi odgovor bas to - voli moje kuvanje i ciste carape, pa jos i zakrpljene. Kako licemerno.
Celu temu sam postavila jer sam iskreno verovala da ce se naci neki od muskaraca koji ce bar ovako preko foruma reci naglas - zasto?

Niko nikada nece reci zasto,to su velika ocekivanja........A tebi nije smak sveta...a srce nek svoje odboluje....onda samo racio da vlada i neces vise imati ovakvih dilema..........

Odgovor na pitanje zasto ti je vec dat samo ti ne zelis da ga vidis, ljudi uglavnom ocekuju neki veliki razlog plan iza plana koji ce opravdati tudje postupke, ti ga volis i htela bi da ti on olaksa i kaze gotovo je medju nama, imam drugu, odlazim, ali moraces kao i ja da se pomiris da velika vecina ljudi nema moralni kodeks i da ih ne zanima koga ce povrediti, i koliko ,na putu do ispunjenjenja nekih svojih hirova/zelja i samim tim uvek idu putem koji je bolji za njih.

U prevodu zasto

1.Zato sto ima nekog ko ce uvek da bezrezervno bude tu za njega
2.Zato sto nezna koliko ce to da traje pa bolje da mu se nadjes kao rezerva.
3.Zato sto ces ti brinuti o deci i porodici i samim tim skinuti dobar deo obaveza sa njega
4.Zato sto mu prija taj osecaj da je izasao iz rutine, da je drugaciji da radi stvari zato sto mu se hoce
5.Zato sto je lakse da ti proda pricu da te voli jel je to do sada vec rekao dosta puta a ovo ni jednom.
6.Zato sto zna posledice svega ako bi ti rekao istinu

Krivo mi je iz ovog malo sto sam procitao delujes mi kao zrela osoba koja ne zasluzuje tako nekog pored sebe, meni je i dan danas tesko da se pomirim sa nekim (emocionalnim) stvarima koje sam doziveo od drugih ljudi za koje sam bio spreman mnogo toga da uradim i uvek idem sa onim sto te ne ubije ojaca te ALI DOKLE VISE.

uh, pa ne nalazite se konstatno valjda u ulozi žrtve..ako je tako, onda možda volite takve uloge u kojima će vaša častoljubivost biti na pijedestalu odnosa sa ljudima, od prijateljskih do bračnih.
kako smo se uopšte, tako nepogrešivi, našli u kontaktu sa svim tim zlim ljudima koji ništa drugo ne rade nego nas iskorišćavaju, varaju, omalovažavaju....

Poslednja izmena:
uh, pa ne nalazite se konstatno valjda u ulozi žrtve..ako je tako, onda možda volite takve uloge u kojima će vaša častoljubivost biti na pijedestalu odnosa sa ljudima, od prijateljskih do bračnih.
kako smo se uopšte, tako nepogrešivi, našli u kontaktu sa svim tim zlim ljudima koji ništa drugo ne rade nego nas iskorišćavaju, varaju, omalovažavaju....

Nisi razumeo ne radi se o ulozi zrtve nego o tome da neko kome si puno verovao protraci to poverenje jel nije isto kad uleti neko u tvoj zivot i iskoci iz njega razocarajuci te posle npr 6 meseci i posle na primer 5 godina veze ...ili 10 godina braka (ovo su samo primeri, ne moji )

pitanje "dokle više" znači da se to ponavlja "bio sam spreman da uradim za ljude mnogo toga.." - uloga žrtve.....ja sam super, drugi me ispaljuju...i baš sam super uvek i baš sam takav u svim bitnim odnosima sa ljudima...
....nisam konkretno mislio na obrazloženja mogućeg zašto koja bih verovatno i sam naveo.....ali ti si ih dao bukvalno kao da su apsolutne istine...zanemarujući uopšte činjenicu da muž poriče da je uopšte prevario ženu..a ženi je pritom stalo samo da potvrdi svoje uverenje da on nju vara, zašto je laže da je ne vara...a ne suština odnosa....pa i da je tako, ali baš u takvim dugim vezama i braku, kod zrelih odnosa uopšte, ne može se ići na prebacivanje odgovornosti isključivo na jednu stranu... ljudski odnosi su odnosi uzajamnosti...kao što je već neko napomenuo...
...ako smo razočarani, prevareni, moramo da rešimo dva pitanja....
- da li nam je stalo da budemo i dalje u takvoj vezi, braku...
- ako nam je stalo, zbog čega nam je stalo.... da li zbog forme ili što ćemo da kinjimo nekoga što je pogrešio?? jako mali broj nas je spreman da pređe preko prevare...

Back