Zašto je zivot sve teži?

..ja bi crkla od brige, osiguranje mi ne uliva poverenje...na stranu to sto kad si bogat svi te pa i tvoji najblizi gledaju
kao parce mesa koje treba rastrgnuti...:lol:

Pa ne znam kako je sa osiguranjima u Srbiji, ali ovde su osiguranja stvarno sigurna, i me brines ni o cemu kad se osiguras 😊

A to oko parceta mesa...pa cim jednom pokazes da to ne moze da prodje, odmah su svi fini i dobri 😊😊

..ček da pohvatam beleške..znači po Ljubi imamo brdo zakona: zakon prirode, zakon dobra i zla, zakon svesti, zakon postojanja, politički zakoni, filozofski, naučni, društveni...
Sve sami zakoni bre Ljubo...
Ko li je smislio sve te zakone sunce mu kalaisano...:lol:
Dobro pitanje! Objasniću to ovako:

Kada gurmani govere o bureku, kažu: "sve su pite, pitice, a burek je pitac".

Tako se može reći i za Zakon postojanja. Samo je Zakon postojanja, Zakon, a sve drugo su zakončici.

Jer da bi neko mogao da određuje i donosi razne zakončiće, prvo mora da postoji i bude sposoban da donosi razne zakončiće. I da bi u tome uspeo, mora da raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti: naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja.

I tek kad neko uspe da ispuni uslove ovog Glavnog, Prvog i Jedinog Pravog Prirodnog Zakona i po njemu počne da postoji, tek tada može da smišlja i donosi razne zakončiće. I to ni o čemu drugom. već samo o tome na koji način tokom svog života i postojanja će da se napreže, kreće, opaža, oseća, pamti, misli i razume. Sve sa ciljem da dok postoji ostvaruje zadovolhstvo i dobro, a izbegava nezadovočjstvo i zlo.

Još jedna razlika između Zakona postojanja i zakončića je tome što je Zakon postojanja ligički zakon, kojeg, kao takvog, nkada niko nije izmislio, prpisao, doneo, ni naredio, niti ikada iko može kao takvog da ga zabrani, poništi ili ukine. On važi večno v. Nebitno da li neko ispunjava uslove ovog zakona i po njemu postoji ili ne ispunjava i ne postoji. Dok zakončići mogu i da se izmišljaju i određuju i poštuju i da se poništavaju, ukidaju ili ne poštuju. I to samo u vreme ako neko ko ispunjava uslove Gčavnog prirodnog Zakona i po njimu postoji.

Dešavanja u svetu ukazuju da se svet drastično menja i pretvara u nešto što sve više otežava život ljudima i utiče na njihove sudbine.
Zatire se svaki vid otpora i želje da se bilo šta promeni.Ljudi se sve više osamljuju i okrecu samo sebi bez emocija za druge
Ciklusi.
Promena sveta je nesto sasvim normalno. Mi se nalazimo u ciklusu gde se svet menja i olaksava nam zivot. Promene koje se desavaju jos ni izdaleka nisu drasticne. Kada budu drasticne videces po tome da vise ne vazi tvoja druga recenica.

Dešavanja u svetu ukazuju da se svet drastično menja i pretvara u nešto što sve više otežava život ljudima i utiče na njihove sudbine.
Zatire se svaki vid otpora i želje da se bilo šta promeni.Ljudi se sve više osamljuju i okrecu samo sebi bez emocija za druge

Koiji su razlozi za sve ovo ?
Za prve dve rečenice ne znam, ali za treću sam siguran da je uzrok potrošački mentalitet i potrošački način života. U takvom društvu potrošač je, barem se njemu tako čini, u centru pažnje. Mušterija je uvek u pravu i sve se radi zbog njega i njegovih želja i zahteva. Personalizacija proizvoda je dovela i do (barem prividne) personalizacije marketinga, reklame se obraćaju svakom pojedinačnom potrošaču i on ima osećaj da je proizvod napravljen specijalno za njega. Nekada je Henri Ford nudio jedan jedini model svog automobila (model T) koji je bio dostupan isključivo u crnoj boji, a danas potrošač bira ne samo boju već i kompletnu konfiguraciju svog automobila, opremu snagu, kubikažu i potrošnju, boju sedišta... šta god mu padne na pamet. U takvom načinu života se formira i specifičan pogled na svet pojedinca, a on se može ukratko opisati u tri reči: ''Ja. Meni. Moje.'' Takav pojedinac se vaspitava da ceo svet postoji da bi udovoljio njegovim željama i da on ima sva prava. On voli samo sebe i u njegovom životu ima mesta za druge ljude tek toliko da zadovolje njegove potrebe. Kada diskutuje sa drugom osobom, ona treba samo da potvrdi njegove tvrdnje, nikako da ih opovrgava ili traži dodatne argumente. Kada traži novog partnera, to je zato što mu je stari dosadio. Kad pravi decu, to nije motivisano plemenitim ciljem stvaranja novog života, već zadovoljavanjem lične potrebe da se ''ostvari u ulozi majke/oca''. Takav pojedinac je naučen da nikoga zaista ne voli sem samog sebe.

Back