Zašto je u srbiji duplo skuplja hrana nego u zemljama EU?

mario80

Legenda
Poruka
67.668
Evo me u atini u centru grada imaju pijacu na ulici. Cene voća i povrća su duplo i troduplo niže iako grčka nije zemljoradnička zemlja. Zašto država srbija i razne parazitske kompanije izgladnjuju i istrebljuju srpski narod?!?? U razgovoru sa jednim ekonomistom sam došao do toga da se u srbiji namerno uništava privreda i prave nestašice krize kako bi se duplirale cene hrane. Dakle sns ubija narod.

Paradajz pola evra tj manje od 70 dinara kilo. Voće i povrće ima ukus i miris, dakle nije plastično kao u srbiji.
IMG_20230527_150723.jpg

IMG_20230527_150648.jpg

IMG_20230527_150556.jpg

IMG_20230527_150653.jpg

IMG_20230527_150511.jpg

IMG_20230527_150455.jpg

IMG_20230527_150448.jpg

IMG_20230527_150444.jpg

IMG_20230527_150438.jpg

IMG_20230527_145028.jpg

pitanje svih pitanja....

1. treba namiriti NENORMALNA vanbudžetska davanja narko države
narko navijačima, batinašima, dilerima, SNS botovima, koordinatorima....sendvičarima!....itd...
a to sve KOŠTA!

2. treba dati po 50 000eur podsticaja strancima, da nam dižu BDP pa i to košta!

3. ne manje bitno više cene prave i veći BDP!

Evo me u atini u centru grada imaju pijacu na ulici. Cene voća i povrća su duplo i troduplo niže iako grčka nije zemljoradnička zemlja. Zašto država srbija i razne parazitske kompanije izgladnjuju i istrebljuju srpski narod?!?? U razgovoru sa jednim ekonomistom sam došao do toga da se u srbiji namerno uništava privreda i prave nestašice krize kako bi se duplirale cene hrane. Dakle sns ubija narod.

Paradajz pola evra tj manje od 70 dinara kilo. Voće i povrće ima ukus i miris, dakle nije plastično kao u srbiji.

Ajde sto je cena veca, ali zato je kod nas kvalitet svega manji pa smo na istom :mrgreen:

Kad si na mome mjestu ne možeš da kupuješ ni u EU ni u Srbiji, Americi pa ni u Nigeriji.
Države su firme, korporacije a firme gledaju na sebe ne na ljude. Tako države gledaju na to, da one opstanu a ne ljudi.
Ako država propadne nema je. Ako ljudi propadnu eh kažu bit če drugih.

Tako je sad na svijetu ljudima KAD SE NE BUDE bitnije ono što je ILUZIJA (pravna fikcija) SUBJEKAT a ne ŽIVO BIČE.
Tako ljudi imaju manje prava i zaista postoje tako oni kao njih potrebe kao države i druge firme koje uopšte u istini ne postoje drugdje nego u vjeri i tako zvano na papiru.

Kad pogledaš oko sebe ne vidiš države i firme, vidiš ljude, zemlju, životinje, nebo itd itd.

Sa momentom, kad su ljudi postali tako GLUPI, da više dadnu na firmu nego na ono što zaista postoji onda su otvorili PANDORINU KUTIJU koja omogučava cijene bilo čega takve, da nekima ni jedan krompir neče bit u naduhvat a drugima će cijela njiva krompira propast i sagnit jer je več jeo zlatni steak.

Kako izlazi na kraj običan narod sa činjenicom da je sve samo skuplje?
Tako što više ne kupuje.
Svodiš račun, vidiš da za mnoge stvari nemaš... i živiš sa tim.
Strastveni pušač kalkuliše da ipak mora da ima za cigare, pa ostalo, kako bude;
Strastveni alkoholičar kalkuliše na čemu da uštedi da se ne odrekne alkohola;
Strastveni... kladioničar? Strastveni narkoman?
E, pa... ovo nam je, običnom narodu, jer neobični imaju načine koji nama ne mogu na pamet da padnu, poruka da je trenutak da strasti suzbijamo.
Strasti nas pojedoše, poklaše...
Skupo nam je? Ma, dobro je dok ima.

Zašto Srbi nemaju svoje seljake, zašto sve kupuju iz prodavnice?
Ako plaćam, platiću onom za koga znam da mu oči iskaču na polju i kad je hladno, i kad gori, da ustaje ranom zorom, da se to gaji u Srbiji!

Kako izlazi na kraj običan narod sa činjenicom da je sve samo skuplje?
Tako što više ne kupuje.
Svodiš račun, vidiš da za mnoge stvari nemaš... i živiš sa tim.
Strastveni pušač kalkuliše da ipak mora da ima za cigare, pa ostalo, kako bude;
Strastveni alkoholičar kalkuliše na čemu da uštedi da se ne odrekne alkohola;
Strastveni... kladioničar? Strastveni narkoman?
E, pa... ovo nam je, običnom narodu, jer neobični imaju načine koji nama ne mogu na pamet da padnu, poruka da je trenutak da strasti suzbijamo.
Strasti nas pojedoše, poklaše...
Skupo nam je? Ma, dobro je dok ima.

Zašto Srbi nemaju svoje seljake, zašto sve kupuju iz prodavnice?
Ako plaćam, platiću onom za koga znam da mu oči iskaču na polju i kad je hladno, i kad gori, da ustaje ranom zorom, da se to gaji u Srbiji!
Ja se slažem oko stvari koje pišeš dok nije došlo ono: AKO JA PLAĆAM...
Istina je, da platiš ono što si možeš priuštiti. Ako je to ono u trgovini onda ćeš tamo da kupuješ ali ako je to od onoga koji gaje u Srbiji onda češ od onoga.
ALI ako je od onoga u Srbiji koji sam gaji više skupo onda trgovina bit će tvoja drugarica. Bar tako ja vidim, da ljudi radimo i tako se ponašamo.
Možda srce naše hoče da nagradi nekoga ali ako NEMA , ONDA NEMA jer srce ne stvara PARA.

Ja se slažem oko stvari koje pišeš dok nije došlo ono: AKO JA PLAĆAM...
Istina je, da platiš ono što si možeš priuštiti. Ako je to ono u trgovini onda ćeš tamo da kupuješ ali ako je to od onoga koji gaje u Srbiji onda češ od onoga.
ALI ako je od onoga u Srbiji koji sam gaji više skupo onda trgovina bit će tvoja drugarica. Bar tako ja vidim, da ljudi radimo i tako se ponašamo.
Možda srce naše hoče da nagradi nekoga ali ako NEMA , ONDA NEMA jer srce ne stvara PARA.
Lično plaćam mleko i mlečne proizvode svojim ljudima godinama, i dođe dan da nemam da platim- i, ne, nije izostalo mleko, nije izostao sir jer su meni namenjeni. Neće ga baciti, svašta, daće mi... ali se lanac poverenja ne prekida.
Prvom prilikom kad mi krene, pa, ja ne želim ostati dužna! To je selo, to je slika seljaka u Srbiji.
Nisu šašavi da vole da prosipaju mleko po asfaltu kao što se dešavalo godinama.
Isto se preslikava i na voće, povrće;
Neću da kupim bananu, bre, iz principa! Kupujem jabuke, kruške, kompote-od svojih ljudi;
Ne mogu da platim banane, a ista je cena. To je izvan domašaja ako hoću svog seljaka da podržim. Moje pare idu na bundeve, tikve; Neka banana... Ionako nisu voće mog podneblja.

Lično plaćam mleko i mlečne proizvode svojim ljudima godinama, i dođe dan da nemam da platim- i, ne, nije izostalo mleko, nije izostao sir jer su meni namenjeni. Neće ga baciti, svašta, daće mi... ali se lanac poverenja ne prekida.
Prvom prilikom kad mi krene, pa, ja ne želim ostati dužna! To je selo, to je slika seljaka u Srbiji.
Nisu šašavi da vole da prosipaju mleko po asfaltu kao što se dešavalo godinama.
Isto se preslikava i na voće, povrće;
Neću da kupim bananu, bre, iz principa! Kupujem jabuke, kruške, kompote-od svojih ljudi;
Ne mogu da platim banane, a ista je cena. To je izvan domašaja ako hoću svog seljaka da podržim. Moje pare idu na bundeve, tikve; Neka banana... Ionako nisu voće mog podneblja.
Nisam o tome govorio nego da čovjek ide tamo da kupi gde si može priuštiti.
I ja sam sa sela ali mnogo toga je na selu viša cijena nego u trgovini.
Zato idemo u trgovinu jer iako je tamo skupo manje je skupo nego kod onoga koji sam gaji.
Mlijeko, jaja, ponekad ALI retko i neko meso se kupi na selu.
Ostalo je sve viša cijena. Vjerovatno i bolji kvalitet. Ali nema para za kvalitet jer su tako stvorili lobiji u državi, da je kod susjeda nešto po višoj cijeni nego ono što dođe iz vanjskih zemalja.

Nisam o tome govorio nego da čovjek ide tamo da kupi gde si može priuštiti.
I ja sam sa sela ali mnogo toga je na selu viša cijena nego u trgovini.
Zato idemo u trgovinu jer iako je tamo skupo manje je skupo nego kod onoga koji sam gaji.
Mlijeko, jaja, ponekad ALI retko i neko meso se kupi na selu.
Ostalo je sve viša cijena. Vjerovatno i bolji kvalitet. Ali nema para za kvalitet jer su tako stvorili lobiji u državi, da je kod susjeda nešto po višoj cijeni nego ono što dođe iz vanjskih zemalja.
Ne pristajem na to, ali ima mnogo i u samom vaspitanju, našem okruženju...
Vidim da je teško biti ja tamo gde ste vi.
U prodavnicama se prodaje zelena salata, ali ja znam čoveka koji snabdeva te prodavnice. Radije ću da skoknem i kupim salatu direktno od njega, nego što ću je u prodavnici kupiti. Gospodin me još i časti, zatrpa, časti raznim travama, tako da više ne znam da li sam kupila ili otišla u čistu krađu!

Ne pristajem na to, ali ima mnogo i u samom vaspitanju, našem okruženju...
Vidim da je teško biti ja tamo gde ste vi.
U prodavnicama se prodaje zelena salata, ali ja znam čoveka koji snabdeva te prodavnice. Radije ću da skoknem i kupim salatu direktno od njega, nego što ću je u prodavnici kupiti. Gospodin me još i časti, zatrpa, časti raznim travama, tako da više ne znam da li sam kupila ili otišla u čistu krađu!
To si očito za sad još možete kod vas priuštiti. I u Sloveniji je bilo mnogo toga ali od kad je EU nije više sve tako lako.
Kad sam bio klinac sve meso,voće i povrče je bilo od kuće ili od susjednih farmera. Danas više nije tako.
Jer ti kažem, da je skupo i ne isplati se pa ni ponude toliko nema jer imaju ugovore i zakone šta se smije pa šta ne.
Nema u sloveniji više svinja, goveđa (krave) itd. koje nije registrovano. INSPEKCIJA NADZIRE
Još EU hoče da se kokoška registruje.
Zato se kod nas govori, da Srbija i Bosna još su zemlje gde bi ljudi mogli dobro da žive kao nekad.

Pogledajte prilog 1349087

Pogledajte prilog 1349088
Pogledajte prilog 1349089
Pogledajte prilog 1349090
Pogledajte prilog 1349091
Pogledajte prilog 1349092
Pogledajte prilog 1349093
Pogledajte prilog 1349095
Pogledajte prilog 1349096
Pogledajte prilog 1349097
То се и ја често питам...

Back