Zašto je u Beogradu trećina Srbije?

То је карактеристично за сиромашне неразвијене државе типа Мексико сити броји са предграђима око 21 милион људи али на укупну популацију преко 130 милиона становника.
То би било да једна шестина живи у Мексико ситију а сам Мексико је друга по реду најмногољуднија земља у јужној Америци после Бразила.
Рио де Женеиро око 10 милиона Сау Пауло око 12 милона становника на 216 милона становника ситуација у Бразилу ипак боља.

Србија 6.7 милиона
Београд 1.7 милиона иако ни ово нису прецизни подаци мислим да Београд допао на 2 милиона..

Међутим и са овим цифрама Београд је 25% Србије или 1 четвртина становништва.

То је уједно и одговор на тему.
Srbija maksimum ima šest miliona i to onako optimistično

Beograd ima znatno više novca. Kada putujem po manjim mestima zbog planinarenja, a idemo svuda, zapaža se siromaštvo. Nema perspektive. Infrastruktura loša, lošiji prevoz..
Ono što se može raditi iz manjeg mesta ili negde daleko od grada je online posao. Oni mogu gdegod. Međutim, čim žele dete da im negde odrasta bolji je bg zbog mogućnosti i društva, iskustva.

Beograd u odnosu na neka manja mesta deluje kao da je iz drugog veka. Mada i njemu svašta fali, ali tek u manjim mestima...
Svima nešto fali i zavisi ko na šta obraća pažnju.Meni Beograd ne izgleda lošije od Rima,ali mi ni Vranje ne izgleda lošije od Beograda

Srbija maksimum ima šest miliona i to onako optimistično
To i ја мислим са Београдом од сигурно 2 милиона где би градитељи монументалних здања и власници сигурно не би били држављани Србије.
(Такође сам схватио да то није само тренд сиромашних и распалих држава већ и лидера у регијону и Европи попут нас.:mrgreen:)

Poslednja izmena:
Ja sam iz Like,zivim u Bg-u ceo zivot
9c705b1c345dc8b83acafa58847c1c69.jpg

У режији Живка Николића.:mrgreen:

1/4 становника
1/3 запослених
1/2 новца

... су у Београду.

Али... за некога ко се доселио, па мора да изнајми или купи стан... Мораће дуго да има успешну каријеру док отплати кредит.

Мада, није проблем у Београду, него у свему што није Београд - лажна реклама да у Беораду свако може да успе, и да се до успеха обавезно стиже.
Не гарантујем да су сви ти људи срећни овде.
Само ми је очигледно да многи викендима посећују родне крајеве... А тек када празници "згодно падну" или на распустима...

Не тако далеко је Нова година... 1. јануар је у среду. Може се претпоставити да ће масовни одлазак из Београда да буде већ у 27. петак, а 30/31. ће многи покушати да не раде / не буду овде.

Back