Zašto je u Beogradu trećina Srbije?

Zbog čega ljudi toliko žele i dolaze da žive u Beogradu? Zbog posla ili zbog plate ili ?
Naprednija ekonomija u odnosu na ostatak Srbije, više mogućnosti, prilika za karijeru, daleko bolji društveni život, socijalizacija, nemogućnost pojedinca koji nije imao prilike da se u svom rodnom kraju istakne i ostalo. Iskreno me kao provincijalca nerviraju drugi provincijalci koji se odsele u Beograd i pljuju po njemu. Vrhunac licemerja.

Beograd ima znatno više novca. Kada putujem po manjim mestima zbog planinarenja, a idemo svuda, zapaža se siromaštvo. Nema perspektive. Infrastruktura loša, lošiji prevoz..
Ono što se može raditi iz manjeg mesta ili negde daleko od grada je online posao. Oni mogu gdegod. Međutim, čim žele dete da im negde odrasta bolji je bg zbog mogućnosti i društva, iskustva.

Beograd u odnosu na neka manja mesta deluje kao da je iz drugog veka. Mada i njemu svašta fali, ali tek u manjim mestima...

Samo mi deluje da su i ostali gradovi ok, niš, novi sad, kragujevac, pružaju neke mogućnosti.

Za vikend sam bila u Velikom gradištu, napravljena je asfaltna cesta uz dunav, renovirana je tvrđva doduše parama Turske, odlično sređeno trava potkošena oko nje, fensi ulaz, fensi toalet pored, u gradu odličan restoran izgleda koji ne zaostaje za bg, i to se oseti... Tu je bilo ulaganja. Kada bi tako svako manje mesto bilo, bila bi druga priča

Kakav online posao iz manjeg mesta kada nemaju ni vodu?!??
Kako gde. Ne možeš tako paušalno govoriti. Znam ljude koji su renovirali neke porodične kuće po unutrašnjosti, imaju infrastrukturu, struju vodu net, i rade online. Kolima je sat do begea, šta fali. Bez dece .lepo dvorište.
Sada je popularan Srem, puno se kupovalo i prepravljalo, a blizu je i begeu i ns

Kako gde. Ne možeš tako paušalno govoriti. Znam ljude koji su renovirali neke porodične kuće po unutrašnjosti, imaju infrastrukturu, struju vodu net, i rade online. Kolima je sat do begea, šta fali. Bez dece .lepo dvorište.
Sada je popularan Srem, puno se kupovalo i prepravljalo, a blizu je i begeu i ns
Znsm veće mesto nije selo, 6 meseci imaju vode 1h dnevno. Tako je bilo pre 30 godina tako je danas. Ti gledaš površno sve pa ti je lepo. Kako ćemo lako ćemo.

Back