Слажем се, стоји да не ваља.
Како га успоставити?
Беспрекидно понављати, на тв, у штампи и на интернету - постојаће само оно што сами направите.
Укинути све таблоиде, штампане и електронске, пошто убијају морал. Кратко речено: оставити Политику, подићи претплату РТСу на 1000 динара месечно тако да буду само сервис грађана, дати преносе спорта и ништа више. Све остало забранити. Дозволити квалитетан страни програм, истраживања, науку... Помоћи да наша наука постане популарнија. Снимити наше добре програме, о историји и свачему још. Дати наше тумачење оних програма који нам стижу из иностранства.
Направити емисије о култури, пошто свуда око себе видимо неписмене, некултурне и бахате. Рећи да не мора свако да разуме високу уметност, али да свако разуме да је културни чинилац. Грозим се оних који у разговору на мобилном имају проблем да изговоре више од "мислим, значи, брате".
Приватизовати све осим војске, полиције, здравства, основног и средњег школства.
Не треба сумануто приватизовати остале ствари. Треба дати некоме, али само ако се покаже. Ако лоше управља - довиђења. Новац остаје нама наравно. Па онда, хајде следећи.
Наш незамисливо велик проблем је што је сигурна плата само код државе (постоје и добри приватници, али не можеш да доспеш до њих, не знаш где су, ко су, њима је долазак у дневник забрањен). Проблем је што државне фирме имају лошу управу, односно партијску. Шта год да ураде, мирно спавају. Приватници немају тај луксуз.
Гласачка машинерија је ту само зато што је или гласај или потпиши отказ. Док сабереш све запослене код државе, по свим нивоима и фирмама, њихове жене/мужеве, родитеље... Само то је комотно милионче. Додаш још 10% оних који виде да не умеју, али се лактају преко Партије... Колико вођа добије? 1,7-1,8 милиона... то је све.
Гласају они који не умеју да себи направе боље. Држава им не помаже да се економски остамостале. Што више приватних послова, то мање посла за државне фирме, мање места за партијска намештења. Истина је да више не шаљемо на Голи оток него у Немачку, али губитак је губитак.
Изборна кампања да буде месец дана, рок за формирање владе 10 дана. Енглезима треба само дан-два. Да ли смо ми глупи па нам треба отприлике 88 од 90?
Забранити клађење и кладионице. Ако може Албанија, можемо и ми.
Ред, рад и дисциплина. Сетићете се већ чија је ово изрека. Али даје резултата.