Zašto je svađa loša?

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
5.542
TEMA.jpg

Posvađala sam se sa mužem. Ja sam se posvađao sa roditeljima. Uh, posvađala sam se sa sestrom.
Neću da mi ona sa trećeg sprata dolazi u kuću, posvađale smo se.

Ove rečenice su nam poznate, zar ne?

Svako od nas se bar jednom, dva, tri i više puta svađao sa nekim. Za svađu je potrebno dvoje.

Ljudi se svađaju zbog ozbiljnih stvari, zbog nepremostivih razlika, a ima i onih koji se svađaju za svaku sitnicu.

Kada se ne slažemo sa nekim svađamo se, Razloga za svađu ima mnogo.

Svađa je loša. Bolji je smiren razgovor makar trajao dva sata i više. Posle razgovora ljudi se mire ili odlaze uz naših života. Međutim, zahvaljujući tim razgovorima, moguće je nekad pomirenje..ako osoba tokom nekog vremena ipak shvati da je pogrešila..da joj je ta osoba draga, da joj nedostaje.

Svađa posle koje nije moguće pomirenje, dovodi do nepovratnog odlaska.

Zašto je svađa loša?

Kada se sa nekim svađamo, trpi i naše zdravlje i naša psiha. Nervozni smo, vičemo. Kasnije nas boli glava, osećamo se umorno..Da, svađa dovodi do emotivnog i pravog umora.

Svađa je loša. Iscrpljuje nas. Zbog svađe možda gubimo do tada voljenu, dragu osobu.

Šta vi mislite o svađi? Da li postoji bar jedan benefit svađe? Ja ga ne vidim, a vi?

Foto: Pixabay com

Šta vi mislite o svađi? Da li postoji bar jedan benefit svađe? Ja ga ne vidim, a vi?
Interesantna cinjenica je da brakovi u kome se supruznici nikad ne svadjaju, uglavnom zavrse razvodom, tako da je ponekad svadja sa bliskom osobom ok.
Stvar je zapravo u losoj komunikaciji, ljudi ne znaju da komuniciraju i kaze sta i kako zele i fino objasne, vec cesto sute dok se ne nakupi.
Secam se jedne godine je statistika u UK bila da je najvise razvoda uzrokovano- poklopcom na wc skoljki, zene vole da je spusten, muskarci da je podignut i godine sutnje i frustracija ucine svoje...
Odnosno bolje se nekad i svadjati ako je to jedini vid iskrene komunikacije, ali naravno ne previse...

Cest razlog zasto se svadjamo ili zasto nam se desava da nekom kazemo svasta, pa se onda za sat vremena ili par dana kajemo (psihopate, narcisoidne i sociopate nemaju ovaj problem) jeste evolucija- emotivni deo mozga je mnogo brzi nego racionalni deo mozga, pa na svaku iznenadnu situaciju prvo reaguje deo mozga koji je emotivan i oslanja se na inuticiju, a to je deo mozga koji delimo s primatima, i kad smo pod kontrolom tog dela mozga onda smo preosetljivi na nepravdu, apsolutno ne podnosimo da gubimo, volimo da dominiramo i reagujemo veoma emotivno- pa kad neko kaze nesto sto nam se ne svidja odmah prasnemo.
Zato mozemo razlikovati racionalne osobe od emotivnih- racionalni su smireniji, stalozeniji- dok ljudi pod kontrolom emotivnog deluju ili energeticno i zivahno cesto i glasno ili drugi ekstrem su pak depresivni.
Inace prepoznati kad smo pod kontrolom jednog ili drugog dela uma je tesko, no ako ljudi nauce da prepoznaju onda su vise pod kontrolom i bit' ce manje osetljivi i manje skloni svadjama.

svadja je nekontrolisani bes
bes je izraz nemoci
ako bas moram, svadjam se, ali se trudim da ne moram, tako da retko moram
Bes je viseslojna emocija i ima vise razloga za bes,
Za svadju je potrebno dvoje (barem na ov o kojoj ovde pisemo), a ne moraju obadve biti besne, niti svadja mora biti zapoceta iz besa.
Svadja nije najbolje resenje, ali ima i gorih resenja od svadje.
Zdrava, iskrena komunikacija je najbolje resenje- medjutim jako malo ljudi zna da komunicira i ima sposobnosti da saslusa drugu stranu, tako da cesto poneka svadja dobro dodje.

Даје динамику понекад, али је уједно и оштрица за стварно зближавање. Има парова који се свађају и мире, тај тренутак мирења и мира је диван. Мислим да даје одступницу у неком односу, какав год да је разлог, генерално. А тек окидачи?!?! Повређене болне тачке...Што више њих, то више пуцања.

Uvek izbegavam svadju.
Mora da bude bass opravdan razlog za to.
Sitnice se ne nakupljaju to resavam razgovorm odmah u 4 oka
ne ustezem se nikada
A to da se dvoje posvadjaju pa da bude koriusno
pa moze biti ali ako se bass vole i da ne bude uvreda preteranih
jer
jezik kosti nema li kosti lomi...

Pogledajte prilog 1656538
Posvađala sam se sa mužem. Ja sam se posvađao sa roditeljima. Uh, posvađala sam se sa sestrom.

Svako od nas se bar jednom, dva, tri i više puta svađao sa nekim. Za svađu je potrebno dvoje.

Ljudi se svađaju zbog ozbiljnih stvari, zbog nepremostivih razlika, a ima i onih koji se svađaju za svaku sitnicu.

Svađa je loša. Bolji je smiren razgovor makar trajao dva sata i više. Posle razgovora ljudi se mire ili odlaze uz naših života. Međutim, zahvaljujući tim razgovorima, moguće je nekad pomirenje..ako osoba tokom nekog vremena ipak shvati da je pogrešila..da joj je ta osoba draga, da joj nedostaje.

Zašto je svađa loša?

Kada se sa nekim svađamo, trpi i naše zdravlje i naša psiha. Nervozni smo, vičemo. Kasnije nas boli glava, osećamo se umorno..Da, svađa dovodi do emotivnog i pravog umora.

Svađa je loša. Iscrpljuje nas. Zbog svađe možda gubimo do tada voljenu, dragu osobu.

Svadja je tradicionalno srpsko protivrečno mišljenje koje se desi pred neki put na godišnji odmor, slavu, neki drugi važan događaj.

Pogledajte prilog 1656538

Zašto je svađa loša?

Dobar sex nakon svadje, svadja jeste losa ali rasprava i iznosenje svog misljenja je veoma bitno.

Dobar sex nakon svadje, svadja jeste losa ali rasprava i iznosenje svog misljenja je veoma bitno.

OK, to je dobro u emotivnoj vezi.

Bold: Slažem se da treba imati svoje mišljenje i učestvovati u raspravi, ali je tokom rasprave važno da ne povredimo one sa kojima se raspravljamo i da oni ne povrede nas.
To se nažalost retko dešava..pogotovo kada smo u raspravi sa nekim ko nameće svoje mišljenje i ko je odmah spreman na svađu.

Mislim da se obe osobe posle svađe osećaju loše.

Back