Zašto je Srbadija tako mnogo prijemčiva na teorije zavera?

To ovako funkcionise npr

Imate drzavu gdje zivi zamislite 10 ljudi

Od tih 10 ljudi postoje 2 bogatasa koji imaju svu moc i imate 2 covjeka koji zive solidno niti su bogati niti previse siromasni al su jako obrazovani,moralni i casni i zele da pomognu sirotinji o obicnim ljudima sa druge strane imate 2 bogatasa koji su samozivi,egoisticni,materijalisti,pohlepni,zele sve vecu i vecu moc.

Ovih 6 ljudi u cijeloj prici koji preostaju su sirotinja i zivotni mucenici ciji zivot treba promjeniti na bolje da bi cijela drzava od 10 ljudi i to drustvo zivjeli bolje.E sada 2 casna covjeka srednje klase shvataju da 2 zlobna bogata covjeka rade protiv ovih mucenika a i protiv njih ali prije nego sto ova 2 covjeka uopste dodju u poziciju da svu tu istinu saopste ovoj sestoricu mucenika i sirotinje i da im pomognu i ujedine ih protiv ova 2 zlobna bogata covjeka,ti bogati i zlobni likovi su se vec potrudili i preduhitrili su ova 2 casna covjeka tako sto su tim istim siromasima napunili glavu lazima kako su ova casna covjeka obicni teoreticari,sarlatani i olos obicni.I sada kada casni ljudi dodju i pridju ovoj sirotinji i zele da im pomognu nista nece postici jer sirotinja je vec drilovana da mrzi te ljude tako sto je puna straha i lazi

Bogati zlobni ce preduhitriti casne i dobre zato sto casnom covjeku treba jedno pola sata ili sat vremena da dodje do siromaha i kaze mu pravu istinu,jer castan covjek casno zivi al nema moc bogatog da tako brzo plasira svoju istinu a bogati ce svoju laz plasirati siromahu za 2 minuta jer ima medije i glasnike koji su brzi od najbrzeg ferarija.Prije nego sto dobar covjek namucenom bilo sta prenese ili uradi,namuceni covjek je vec naucen od bogatog gada da mrzi tog dobrog covjeka.Ako ti dodje taj i taj ne otvaraj mu vrata,ja te stitim,to su prevaranti,plasi se boji se,zele ti zlo itd.To su koncepti.Kao danas kada nekom sude na sudu, prije nego sto taj neko dodje na sud vec su ga mediji urnisali i satanizovali do te mjere da misljenje medija ima vecu pravnu snagu i moc nego presuda vrhovnog suda bilo koje drzave logicno
U stvarnom svetu, ovih 6 sirotana su jos vise nemoralniji i prepuni patologija od ova 2 bogatasa; a ova dvojica iz srednje klase su ubedljivo najpogubljeniji likovi koji nemaju pojma o zivotu, ali koji imaju drzavnu vlast, i parazitiraju na racun 2 bogatasa i 6 siromaha.

Srbima je to izazita karakteristika.Ima toga svugde ali nigde kao među Srbima.
Evo najnoviji slučaj sa Trampom.

Zašto je Srbadija tako mnogo prijemčiva na teorije zavera ?

Kad nemaš institucije u državi, svako je prepušten da razvija svoje teorije. Uzmi na primer slučaj one nestale devojčice. Tu se mesecima nema pojma šta se desilo. Pa se onda pojavljuju neki likovi koji priznaju, predsednik kaže "rešili smo", pa onda odpriznaju, predsednik se ne javlja i tako, jedan svinjac posle koga svaki normalan čovek ne može da ima poverejne u institucije. I barem da se radi na tome da se to popravi, jok, čak je i suprotno, Srbija upravo ovakva i treba da bude. Politika napredne Srbije je da budemo rudarska kolonija. To neće da rade ljudi koji misle, moraš da imaš pritupo i primitivno društvo. Kako ćeš bolje to da napraviš nego da uništiš sve institucije, napraviš medijski mrak, zaludiš i zatupiš ljude i problem rešen ;)

Kad nemaš institucije u državi, svako je prepušten da razvija svoje teorije. Uzmi na primer slučaj one nestale devojčice. Tu se mesecima nema pojma šta se desilo. Pa se onda pojavljuju neki likovi koji priznaju, predsednik kaže "rešili smo", pa onda odpriznaju, predsednik se ne javlja i tako, jedan svinjac posle koga svaki normalan čovek ne može da ima poverejne u institucije. I barem da se radi na tome da se to popravi, jok, čak je i suprotno, Srbija upravo ovakva i treba da bude. Politika napredne Srbije je da budemo rudarska kolonija. To neće da rade ljudi koji misle, moraš da imaš pritupo i primitivno društvo. Kako ćeš bolje to da napraviš nego da uništiš sve institucije, napraviš medijski mrak, zaludiš i zatupiš ljude i problem rešen ;)
Ne bih ja ovu srpsku karakteristiku vezivao za aktuelnu vlast.Ta pojava je mnogo starija od aktuelne vlasti.

Mi smo mala deca za amere i engleze. To što njima padne na pamet nama ne može ni u snu
Zbog niskog obrazovnog i duhovnog stanja starijih od 40+. Nedojebana domaćica bez posla, bez škole može samo da lista Srbin info, Srbija Global i da čita o jezuitskoj i masonskoj zaveri.
Razlog je jednostavan, nepismeni se trude da dokažu da ima gorih, tačnije da budu bolji, pametniji i lepši u svojim očima.
Naravno, tako pokazuju da su gamad.

Зато што се званична наука, отворена за преиспитивање, што ми немамо, сматра западном пропагандом.

Да код нас влада традиционално мишљење да је 2 + 2 = 5 и да онда дође неки углађени, старији, богатији Енглез са краватом који тврди лако проверљиву чињеницу да је 2 + 2 = 4, то би се сматрало западном пропагандом.

Ми нисмо прихватили чак ни сопствени и најпрецизнији Миланковићев календар.

A etnopsihologija potiče iz engleske....
Debilki koja sramoti familiju, ujka kupi diplomu pravnog fakulteta i nostrifikuje je, pa sestričinu pošalje u Indiju kao engleskog zastupnika da sprovodi kolinijalne zadatke, a onda se vrati u Srbiju kao stručnjak da nas nauči pravima, pa ujak pred penziju zaposli dete u ministarstvo pravosudja, nije teorija, nego zavera.

Žvalavi je u jednom intervju rekao da prema njegovim anketama 20 odsto stanovnika Srbije veruje u sve moguće teorije zavere. To je utecaj komunističkih režima do 2000. godine i večita potraga za spoljnim neprijateljem koji je kriv za sve.
Da ne govorimo o tužnim antikomunistima, koji bez tita i komunizma nemaju cilj u životu, nemaju podsticaj da žive.

Демократије су у одласку, то значи да стручњаци немају јавне расправе у институцијама и да они не доносе одлуке.

Чим немаш стручне и јавне расправе (као нпр. локдаун за време ковида и цензура и бриса3ња по Крстарици по налогу власти), тада вршиоци моћи доносе одлуке, а не стручњаци по институцијама. То у народу повећава оправдане сумње

Демократија у одласку, јесте спутавање и смањење слободе јавног изражавања ...

--
Ако сте нешто од овог разумели, добро, ако нисте, нема везе опет добро ... :kafa:

Žvalavi je u jednom intervju rekao da prema njegovim anketama 20 odsto stanovnika Srbije veruje u sve moguće teorije zavere. To je utecaj komunističkih režima do 2000. godine i večita potraga za spoljnim neprijateljem koji je kriv za sve.
1) Žvalavi laže
2) Žvalavi kaže da 20 % Srba veruje u teorije zavere

iskombinuj 1 i 2

U teorije zavere sam poverovao prvi put kad sam kod studentskog parka ispred poste u zimu skinuo rukavice i razgovarao sa telefonske govornice, nestalo mi kredita na kartici , prisa par koraka kiosku pored da kupim novu telefonsku karticu i debele kozne rukavice mi nestale sa govornice.

U teorije zavere sam poverovao drugi put , kad sam ostavio na 10 sekundi kisobran ispred TC usce, presao ulicu na pesackom i setio se da sam ostavio kisobran vratio se i kisobran je nestao...

U teorije zavere sam poverovao treci put, kad sam usao u prevoz 27A jednu stanicu pre trga, kod postanske, pa je pre ulaska na trg vozac par puta zakocio , osetio sam neciju ruku u mantilu, i rekao poslednje zbogom mom novcaniku, vozac nije hteo da ne otvori vrata da se tih pet sest ljudi sumnjivih pogleda i reakcija prihvate bratski od dezurnih policajaca iz TC staklenca..

U teorije zavere sam poverovao cetvrti put kad sam slucajno cuo 6h pre pojave situacije koju ce poruku Sloba da posalje svetu...

U teorije zavere sam poverovao peti put kad sam video na HRT da se vec prvog avgusta vijori sahovnica na kninskoj tvrdjavi , a da 7 avgusta jos uvek pricaju na dnevniku da se vode teske borbe u kninu za kninsku tvrdjavu , a kod Sava centra jedno 100 traktora ceka gorivo....

U teoriju zavere sam poverovao sesti put kad sam se ogledao u ogledalo pored vrata i cujem neko sapuce u hodniku , kad ono komsija mi sprema sacekusu sa komsinicom , jer je komsinica cula kako dok igram igricu kazem online protivniku , e sad cu da te ebem, ima da vristis....dok je ona u mraku sedela na terasi iznad....a ja je nisam ni video...
Kasnije je u mraku pretukao nekog drugog komsiju zajedno sa svojom zenom, dete zensko mu je ukralo biciklu iz komsijske avlije, a musko silovalo komsijskog decaka, bez prijave...suve suze....

U teoriju zavere poslednji put sam poverovao prosle godine kad mi je nestajalo stvari a onda jednom prilikom vidim gazdu sa mojom head jaknicom , zgodna mu kuci ali se presao pa izasao u dvoriste u njoj....Ako se moze reci presao se, posto je ukrao a ne presao se...
A da zet i otac od zeta su mu policajci...

Усташе су ковале и ковале завере, убиства, свргавања, нереде, устанке, удруживале се са ВМРО, бугарима, мађарима, немачким фашистима, атентат на ЊКВ. Витеза Краља Александра, Ватикан Конкордат 1 , и 2, Тровање патријарха итд и на крају нашле азил код Дучеа и чекале 3.Рајх, јер су показале неспособност.

:fdlan: :fdlan: :fdlan:

Back