Зашто је Република Српска уређенија од већег дела Србије и Федерације

Најлакше је оптужити запад и исток, у зависности од идеолошке припадности, али најтеже је пробудити и наметнути патриотизам српском народу и пре свега српским политичарима. А лажног патриотизма има колико хоћеш. Купиш мајцу са српским грбом и подригујеш на скуповима ''Косово је Србија'', а на друштвеним мрежама пишеш на латиници исте пароле.

Овај народ као и други балкански народи нису патриоте, мрзе своју државу, своју нацију, своју традицију своје писмо, свог комшију.
Нама је у крви корупција и како да преваримо највећег непријатеља државу, док политичари долазе из истог народа и они такође гледају да преваре државу, али да узму милионе, док се крезуби народ задовољава шверцом у превозу и тако неким ситним преварама.
Ti to o svom titoističkom narodu?
Босанац, не занима ме шта сте ви ове године, а шта сте били прошле, будите шта год желите, исти сте као и босански муслимани, не знате шта сте, пуцају вас исти комплекси.
Ми смо Херцеговци, било да живимо овде у Београду или било где на овој планети и никада нећемо бити ни под вашом окупацијом ни под окупацијом ваших исламских Босанаца.

Друго, тај крајишки корпус је више мобилисао војника по Херцеговини него код вас, јер код нас се то решавало другачије, аутобус, сендвич и правац за филџан џамахирију.

Треће, мени се је%е да ли у вашем делу РС има Босне или нема, али у нашем делу РС ће вечно бити Херцеговине и ми се никада нећемо одрећи нашег географског идентитета, нити ћемо дозволити вама Босанцима да нама одређујете да ли наш регион постоји или не.

Четврто, управо ви Босанци сте другосрбијанци, јер издали сте своју Босну, зашто се не би могли и да посрбијанчите, то је вама и муслиманима нормално, да мењате идентитете као чарапе.
Na čemu si bio kad si ovako iznalupetao o Srbima koji imaju nesteću da žive neposredno pored tvog ljubljenog Bošnjakistana?! Šta ti je to “Bosna”? Gde je to? Na kojoj planeti? Idi ti kod svog bratstvojedinstvenog Bakira pa je traži. Trebalo bi te poslati kod Kurtija i Šiptara da širiš bratstvo i jedinstvo, da vidiš kako je Srbima preko.
А шта други градови РС варају људе или не знаш шта им се дешава тамо па људи иду срамно, а не поносно ?
Је л сте поносни што сте имали више партизана него четника ?
Је л сте поносни што сте бежали са фронта за време рата 90их, а што су вам Херцеговци и Црногорци спасили Бања Луку и ваш део Босне ?
Је л сте поносни што немате етнички очишћену територију као што је српска Херцеговина ?
O čemu laprdaš? Kakvi crni Hercegovci?
Koridor je bio presečen 92. Probio ga je 1. krajiški korpus i sve brigade su bile krajiške.
Dva: u RS nema Bosne niti će je biti.
Za vas drugosrbijance važe i dalje soroševska tumačenja.
Njegovi su garant doveli šlosera Jožobroza u Sbiju, sa Hercegovinom taj nema veze bar treću generaciju, vidiš da čovek Srbe ladno naziva “Bosanci”? Titoista, i to onaj najpokorniji, što bar tri generacije porodično kleče pred slikom “Maršala Tita”.

Na čemu si bio kad si ovako iznalupetao o Srbima koji imaju nesteću da žive neposredno pored tvog ljubljenog Bošnjakistana?! Šta ti je to “Bosna”? Gde je to? Na kojoj planeti? Idi ti kod svog bratstvojedinstvenog Bakira pa je traži. Trebalo bi te poslati kod Kurtija i Šiptara da širiš bratstvo i jedinstvo, da vidiš kako je Srbima preko.

Njegovi su garant doveli šlosera Jožobroza u Sbiju, sa Hercegovinom taj nema veze bar treću generaciju, vidiš da čovek Srbe ladno naziva “Bosanci”? Titoista, i to onaj najpokorniji, što bar tri generacije porodično kleče pred slikom “Maršala Tita”.
Слушај Босанац, твој маршал тито је створио вештачку творевину Босну и Херцеговину, пре тога ми никада нисмо били под окупацијом Босне.
Ћопави је вас научио да пишете том латиницом, неке је латинизовао у верском погледу, али нас Херцеговце није, ми смо остали верни свом српском писму и СПЦ, као и наша браћа у Црној Гори.
Наш географски идентитет Херцеговци, не угрожава наш национални идентитет Срби и ми смо поносни на то.
А ви Босанци, не знам какве комплексе имате, па некима је проблем што су Босанци, а некима је проблем што су Срби из Босне.
И шта вам је на крају остало, да кажете да сте Срби из Републике Српске ?
Па и ми смо Срби из Републике Српске, али нама није проблем да кажемо и да смо Херцеговци, и да смо из Херцеговине, и да смо из херцеговачког дела Републике Српске.

Па ко има проблем са географским идентитетом ? Ви Босанци.
Хоћете да вас зовемо Северњаци ? Ајде измислите неки термин као ваше комшије Бошњаци.

Volio BiH ga vidjeti da bilo gdje nekog Srbina iz RS oslovi sa Bosanac. To bi mu bilo zadnje.

Слушај Босанац, твој маршал тито је створио вештачку творевину Босну и Херцеговину, пре тога ми никада нисмо били под окупацијом Босне.
Ћопави је вас научио да пишете том латиницом, неке је латинизовао у верском погледу, али нас Херцеговце није, ми смо остали верни свом српском писму и СПЦ, као и наша браћа у Црној Гори.
Наш географски идентитет Херцеговци, не угрожава наш национални идентитет Срби и ми смо поносни на то.
А ви Босанци, не знам какве комплексе имате, па некима је проблем што су Босанци, а некима је проблем што су Срби из Босне.
Па и ми смо Срби из Републике Српске, али нама није проблем да кажемо и да смо Херцеговци, и да смо из Херцеговине, и да смо из херцеговачког дела Републике Српске.

Хоћете да вас зовемо Северњаци ? Ајде измислите неки термин као ваше комшије Бошњаци.
Ne laprdaj. Uopšte nisam iz Bosne, ni u kojoj iteraciji. Ukapiraj da je problem ovde izbio samo zato što zastupaš “teorije” na osnovu viceva o Muji i Hasi. Da znaš nešto znao bi da je “Bosanci”najnovije zahtevano ime bratstvojedinstvenih Alijinih i Bakirovih Dobrih Bošnjana Bošnjaka.

Toliko pojma nemaš ni o najnovijoj istoriji da brkaš Drugi svetski rat sa Bitkom za Koridor i spas Srba iz Banjaluke od fizičkog istrebljenja - Crnigoraca NIJE BILO osim nekolikih dobrovoljaca, a svi iz Hercegovine su morali biti i bili angažovani u samoj Hercegovini - da ustaše, i oni iz nove Handžar divizije i Fra Sotonini novopečeni štovatelji ne bi sve poklali.

Volio BiH ga vidjeti da bilo gdje nekog Srbina iz RS oslovi sa Bosanac. To bi mu bilo zadnje.

Potpuno razumljivo bilo kome ko zna za Alijine mudžahedine i Pacelićeve ustaše. Ovaj Brozov podanik koji je ostao bez kompasa posle Jožinog odapinjanja papaka nam se izgleda pošumadinčio, pa ne zna ni šta je. Šumadinske nacije nije bilo pre njega, prvi primerak u istoriji. Meni je majka iz Smedereva, otac iz nekog dugog kraja Srbije, kad u BG govorim smederevskim akcentom isti ovaki kao ovaj me gledaju kao nekog s Marsa pa par puta kad sam bio dole krenem da sa polupismenom prodavačicom razgovaram na engleskom. Ugasi se kao na daljinski upravljač.

Ne laprdaj. Uopšte nisam iz Bosne, ni u kojoj iteraciji. Ukapiraj da je problem ovde izbio samo zato što zastupaš “teorije” na osnovu viceva o Muji i Hasi. Da znaš nešto znao bi da je “Bosanci”najnovije zahtevano ime bratstvojedinstvenih Alijinih i Bakirovih Dobrih Bošnjana Bošnjaka.

Toliko pojma nemaš ni o najnovijoj istoriji da brkaš Drugi svetski rat sa Bitkom za Koridor i spas Srba iz Banjaluke od fizičkog istrebljenja - Crnigoraca NIJE BILO osim nekolikih dobrovoljaca, a svi iz Hercegovine su morali biti i bili angažovani u samoj Hercegovini - da ustaše, i oni iz nove Handžar divizije i Fra Sotonini novopečeni štovatelji ne bi sve poklali.
Па сваки Србин има свој географски идентитет, своју локалну традицију, једино да вас Босанце од сада зовемо нехерцеговци.
На крају крајева, ако се стидите свог идентитета, зашто не прогласите Требиње главним градом РС, зашто се не улаже више у херцеговачки део РС ?
Је л проблем што четничка партија СДС побеђује у Херцеговини, а код вас Босанац Додик ?

Помешао си др.св. рат са ратом из 90их. Када је у питању српска Херцеговина фронт је постојао само код Невесиња и према Мостару, док су Гацко, Фоча и Билећа очишћени без испаљеног метка и камо среће да је тако било и по Босни, а не да гину људи без потребе.

Ипак морам да признам када је у питању тај рат 90их, што се тиче босанског ратишта највише су ме одушевили ови из Приједора, због оних белих трака, то је тако оригинално. :mrgreen:

Било ког Србина јужно од Калиновика можеш ословити са Херцеговац и нико ти неће ништа рећи, чак ће ти неки и честитати што их ниси помешао са Босанцима.

Па сваки Србин има свој географски идентитет, своју локалну традицију, једино да вас Босанце од сада зовемо нехерцеговци.
На крају крајева, ако се стидите свог идентитета, зашто не прогласите Требиње главним градом РС, зашто се не улаже више у херцеговачки део РС ?
Је л проблем што четничка партија СДС побеђује у Херцеговини, а код вас Босанац Додик ?

Помешао си др.св. рат са ратом из 90их. Када је у питању српска Херцеговина фронт је постојао само код Невесиња и према Мостару, док су Гацко, Фоча и Билећа очишћени без испаљеног метка и камо среће да је тако било и по Босни, а не да гину људи без потребе.

Ипак морам да признам када је у питању тај рат 90их, што се тиче босанског ратишта највише су ме одушевили ови из Приједора, због оних белих трака, то је тако оригинално. :mrgreen:
Bele trake su poznate od 2010, nije se znalo za njih pre toga. Zanimljiv je tvoj hercegovački rivalitet sa ostalim Srbima iz RS koji su u daleko najvećem broju poreklom upravo iz Hercegovine (bila je mnogo veća i naseljenija nekada, prostirala se sve do Birača), pa morali da se spasavaju pred Osmanlijama: Za vreme turskog nadiranja u Mađarsku u XVI veku na zapad. Tada, i oko sto godina pre toga - stravični događaji oko pogubljenje bosanskog kralja Stepana Tomaševića pozvanog sa plemstvom (većina Srbi) na “dogovor” kod Osmanlija pa svi do jedinog poklani. Tada su Srbi iz Hercegovine morali da se iseljavaju zarad golog opstanka - uništenje Kraljevine Bosne Srbi iz Hercegovine moraju da beže u Crnu Goru, pad Mađarske - na zapad, sve do Slovenije. Od momenta dolaska Osmanlija nije bilo moguće biti miran u Bosni ako si se slučajno rodio kao Srbin. Zato je sam naziv Bosna ukinut, nek ga nose Dobri Bošnjani Bošnjaci gde hoće. Samo RS.

Увек када сам прелазио Дрину сам се чудио томе али као да је Република Српска урeђенија. Свакако је чистоћа нa већем нивоу. Није ми то јасно.
Имате ли неко објашњење за то?

Чак привредно, иако је под сталним притском, боље сада живе.
Odgovor je veoma jednostavan.
Zato sto su u Republici Srpskoj vecina srpske patriote.
:)

Odgovor je veoma jednostavan.
Zato sto su u Republici Srpskoj vecina srpske patriote.
Нема ту неке разлике, свагдје имаш и патриоте и оне друге, а што се тиче уређења, такође нема неке веће разлике, као и свагдје, негдје више уређено, негдје мање, зависи од локалне управе.

Bele trake su poznate od 2010, nije se znalo za njih pre toga.
Ja поуздано знам да су се неке муслиманске куће обележавале у неким деловима Херцеговине, али то се радило фарбом или спрејом, никакве траке.
Врло је могуће да су се и у Приједору такође обележавале муслимнаске куће, јер то су сви народи радили, али су муслимани од тога направили траке, па још слагали како су неки грађани морали да их носе око рукава.
Па ко још верује да народ који је задојен комунизмом може толико да буде модеран, па да се угледа на нацисте.

Било ког Србина јужно од Калиновика можеш ословити са Херцеговац и нико ти неће ништа рећи, чак ће ти неки и честитати што их ниси помешао са Босанцима.
Jeste, samo Bošnjaci ne prisvajaju naziv Hercegovac nego ‘Bosanac’, sada to u Bošnjakistanu znači Bošnjak i imputira da svi koji žive u BiH automatski moraju da budu Bošnjaci.

Ja поуздано знам да су се неке муслиманске куће обележавале у неким деловима Херцеговине, али то се радило фарбом или спрејом, никакве траке.
Врло је могуће да су се и у Приједору такође обележавале муслимнаске куће, јер то су сви народи радили, али су муслимани од тога направили траке, па још слагали како су неки грађани морали да их носе око рукава.
Па ко још верује да народ који је задојен комунизмом може толико да буде модеран, па да се угледа на нацисте.
Trake oko rukava su izmišljene negde 2010, prvi pomen o tome se pojavio tada. Izmišljotina.

Nisu svi u Bosni Bosanci i Hercegovci lupas gluposti
U avnojesvkoj BIH postoje i druge geografske regije osim Bosne i Hercegovine kao Posavina,Semberija,Krajina ,Ljevcani
Naprimjer Posavci ili Ljevcani su mnogo drugaciji od Krajisnika iz Visoke Krajine ,Krajisnici su mnogo vise slicniji Hercegovcima i Crnogorcima ,imamo gusle .nasi stari su nosili takozvane licke kape koje slice crnogorsko hercegovackim ,slicni smo mentaliitetom kao hercegovci i crnogorci ,dinarci ali naprimjer Posavci su opet mnogo razliciti od nas druge narodne nosnje ,nemaju gusle vec sargiju

Isto kad gledas po opstinama broj poginulih boraca VRS tokom rata tacno vidis da su to ljudi sa razlicitim mentalitetima i da su te opstine dinarskog gorja u Visokoj Krajini,Romaniji,Bircu imale po 4-5 puta vise poginulih boraca nego opstine po Ljevcu ili Posavini i svi ravnicarski krajevi kao Srbac Laktasi Derventa
u njima zive ljudi slabijih karaktera dok ljudi iz dinarskih krajeva imaju imaju jaku nacionalnu svijest i junacku krv.

Увек када сам прелазио Дрину сам се чудио томе али као да је Република Српска урeђенија. Свакако је чистоћа нa већем нивоу. Није ми то јасно.
Имате ли неко објашњење за то?

Чак привредно, иако је под сталним притском, боље сада живе.
Još ne mogu da zaboravim priču da je u Srpskoj jedan pucao na medvedica u teranju "jer krenula sigurno u njegovu alatnicu pored kuće"...
A odakle sav taj alat?
Na njega jel su pucali kad ga nabavljao i iznosio?
I šta kažeš? Bolji standard? Oče...

tipicna prica tebe bosnjackog klona

srbe samo djele nesrbi

Plata u RS je veca nego li u Srbiji kada se ukljuce cene, koje su katastrofa u Srbiji. Vise se kupuje sa njihovih 1 300 KM, nebitno od evra, to prebacivanje u evro ne znaci nista.

Ali nisam mislio na to, vec da su cistije ulice itd. To mi je cudno.
To je tacno i video sam svojim ocima vise puta i same puteve mnogo bolje odrzavaju.

najcuveniji front je bio na ozrenu , sa tri strane u okruzenju

o smoluci da ne pricamo sa svih strana u okruzenju...

potom ilijas....

hercegovina je kisela voda za to

те како Србија "пумпа" паре у Српску, те како овај Додик све покраде, тако, гомила бесмислица и будалаштина својствена грлима из србомрзилачког крда.
Pada mi na pamet da je MTS dao 650 miliona eura za telekon RS tj da ga je pretplatio 3 puta jer na drugi nacin srpska vlada nije mogla finansirati vladu u Banja Luci, pa je tako Postanska stedionica kupila Komercijalnu banku AD Banja Luka za nepoznatu sumu, zatim pokrila gubitke MTS banke BL, u zadnjih 10 godina je Srbija investirala 100 miliona eura u projekte, uglavnom infrastrukture u RS itd. Ekonomski tigar koji deli sakom i kapom a pri tome zaduzuje svoje potomstvo kineskim kreditima.

Integral inzenjering AD Laktasi, ciji je fiktivni vkasnik proletos umro, je drugi najveci ugovarac na javnim nabavkama za putnu infrastrukturu u Srbiji i njihovi ugovori su za zadnjih 14 godina oko 400 miliona eura, naravno placani od strane gradjana Srbije. Iako je firma do juce bila nepoznata, bez referenci, strucnog osoblja i kapitala. Inace fiktivni vlasnik firme je popio sankcije od USA nesto posle Dodika jer i oni znaju koga ta firma finansira.

Нема ту неке разлике, свагдје имаш и патриоте и оне друге, а што се тиче уређења, такође нема неке веће разлике, као и свагдје, негдје више уређено, негдје мање, зависи од локалне управе.
Srbi u Republici Srpskoj su moralno superiorni.

Srbi u Republici Srpskoj su moralno superiorni.
То је веома "растегљива" категорија. По мени разлике су само у нијансама од особе до особе и ја сам апсолутно против било какве реторике која води неким подјелама унутар српског народа, а поготово на регионалном нивоу.

Back