Zašto je religioznost u opadanju?

Ljudi ne razlikuju pojam vjere i religije

Vjera je malo stariji pojam od religije,i mnogo siri pojam.Mnogi to mijesaju

Nije isto vjerujuci covjek i religiozan, prvi se dokazuje zivotom a drugi postovanjem odredjenih pravila.

A covjek moze biti i jedno i drugo

Covjek moze da postoji bez religije ali bez vjere ne moze
Vjera u sebe je nuzno za prezivjeti inace si ovisnik o mami tati zeni drzavi...
Nekima to ne pada tesko doduše pa mole boga ..

logika je u tome, da covek nije sposoban da odoli grehu, i da su iskusenja u svetu, samim tim nepodnosljiva....
Zapravo,gde god otisao covek se ne moze izolirati od greha stoga je Biblijska poruka u globali ta da ljudi trebaju ziveti u jednom takvom,gresnoim svetu postujuci pravila sta,kako,kada,kome,s kim i t.d.
...ipak,kljucna misija vernika jeste ta da budu primer ostalima da se ipak moze ziveti u skladu sa Bozjim zakonom...
...ovo ne znaci da nece nikada pogresiti nego i kad se to desi - da postoji konkretno resenje sta i kako se to stanje prevazilazi.

Zapravo,gde god otisao covek se ne moze izolirati od greha stoga je Biblijska poruka u globali ta da ljudi trebaju zivceti u jednom takvom,gresnoim svetu postujuci pravila sta,kako,kada,kome,s kim i t.d.
...ipak,kljucna misija vernika jeste ta da budu primer ostalima da se ipak moze ziveti u skladu sa Bozjim zakonom...
...ovo ne znaci da nece nikada pogresiti nego i kad se to desi - da postoji konkretno resenje sta i kako se to stanje prevazilazi.
Tesi se, zato sam presao na okultizam i ritualnu sex magiju :P
Jednostavno, zahvaljujuci psihijatrima, od cistokrvnog Hriscanina, presao sam na okultizam, jer sam shvatio da kao Hriscanin mogu
samo da budem mucenik :P

Tesi se, zato sam presao na okultizam i ritualnu sex magiju :P
Bas mi je zao zbog tvog licnog iskustva nego mi malo cudan razlog zbog te tvoje odluke:
Jednostavno, zahvaljujuci psihijatrima,
...a sta si bolan trazio kod psihijatre...?
od cistokrvnog Hriscanina, presao sam na okultizam,
...pa nije valjda da si kod psihijatre trazio teoloske savete...!?
...neko te ocito grdno prevario i ujedno se nasalio na tvoju racun...ako vec zelis savete iz teologije (umesto da sve to sam procitas i proveris) onda se obrati teolozima za koje smatras da imaju to znanje.
jer sam shvatio da kao Hriscanin mogu
samo da budem mucenik :P
...ma i to "nije tako lose",mogao si i gore proci ukoliko si se umesto psihijatrima za pomoc obratio pacijentima iz psihijatriskim ustanovima...

...pa nije valjda da si kod psihijatre trazio teoloske savete...!?
Ne, nego sam shvatio da ako hocu da izadjem, da moram da se odreknem Hriscanstva :P
Elem kako ti nije jasno da sam prvi put bio zato sto sam hteo da zivim ko beskucnik, ko sveci.
A drugi put su mi roditelji smestili da se javim na kontrolu kad sam cvrsto resio da se zamonasim, pa su me drzali
mesec dana, dok nisam odustao :P

Ne, nego sam shvatio da ako hocu da izadjem, da moram da se odreknem Hriscanstva :P
Hmmmm,da te opet neko tamo nije slagao na brzaka,"utrinske gimnastike"radi a ti mu poverovao iz prve...!? :D
Elem kako ti nije jasno da sam prvi put bio zato sto sam hteo da zivim ko beskucnik, ko sveci.
A kakve veze ima status beskucnik sa svetim zivotom...?
Biti vernik ne podrazumeva automatski siromastvo nego svesnost kako da zivis u skladu sa materijalnim statusom koji ti Bog daje...dakle i siromasi i bogatasi mogu biti verni ali ujedno mogu biti i neverni.
A drugi put su mi roditelji smestili da se javim na kontrolu kad sam cvrsto resio da se zamonasim, pa su me drzali
mesec dana, dok nisam odustao :P
...kao sto rekoh,nikakvo zamonasenje ti nece pomoci da resis problem greha i po meni - mozda su ti bas roditelji pomogli da ne zadjes u neke ozbiljno mutne vode.

Hmmmm,da te opet neko tamo nije slagao na brzaka,"utrinske gimnastike"radi a ti mu poverovao iz prve...!? :D

A kakve veze ima status beskucnik sa svetim zivotom...?
Biti vernik ne podrazumeva automatski siromastvo nego svesnost kako da zivis u skladu sa materijalnim statusom koji ti Bog daje...dakle i siromasi i bogatasi mogu biti verni ali ujedno mogu biti i neverni.

...kao sto rekoh,nikakvo zamonasenje ti nece pomoci da resis problem greha i po meni - mozda su ti bas roditelji pomogli da ne zadjes u neke ozbiljno mutne vode.
Pazi, znam da nemas pojma o Hriscanstvu i tim stvarima i da samo o tome pricas :P
No ja sam zaista Bibliju shvatio ozbiljno :P

pa rekoh ti. Ja kad sam bio zaludjen Hriscanstvom, podelio sam sve pare i poklonio kompjuter, i otisao da zivim na ulici bez interneta
i lagodnosti :P
...i,koji je bio tvoj cilj,sta si time nameravao postici...!?
Dakle, odes, i posvestis se Bogu, ma gde bio i spavao na gorblju ko ja, bude ti sve lepo :P
No grubo su me prenuli iz sna :P
...izvini,mozda si se ipak obratio na pravom mestu,psihijatrija je zaista nadlezna za tretman takvih stanja... :kafa:

Back