Zasto je Putin povecao PDV u Rusiji?

Ne razumem pitanje.

Da li je kontekst pitanja da je Rusija drzava kao Amerika ili Danska, i da tu ima 4000 razlicitih centara koji odlucuju o stvarima iz ekonomije?
Да ли се премијер, министри и централна банка питају за економска и финансијска питања или се пита само један појединац?

Да ли се премијер, министри и централна банка питају за економска и финансијска питања или се пита само један појединац?
Da li ti mislis da su sve drzave iste po nacinu funkcionisanja njihovih organa vlasti?

Ono, ne formalno, sto me dragon smara po forumu svojim besmislicama; nego u realu, kako ti ljudi i institucije funkcionisu fakticki? Mislis da je to sve isto po svetu?

• Hungary (HU): 27%
  • Denmark (DK): 25%
  • Finland (FI): 25.5%
  • Greece (GR): 24%
  • Ireland (IE): 23%
  • Estonia (EE): 22%
  • Italy (IT): 22%
The standard VAT rate in Hungary was last changed in January 2012, when it was set to the current level.

Znaci, Madjarska vec 14 godina uspesno balansira sa budzetom i ekonomijom po toj stopi PDV-a.

Da li ce Rusija uspeti da balansira sa povecanjem PDV-a od pre mesec i po dana?

Sta forumasi Krste misle? :think:

Da li ti mislis da su sve drzave iste po nacinu funkcionisanja njihovih organa vlasti?

Ono, ne formalno, sto me dragon smara po forumu svojim besmislicama; nego u realu, kako ti ljudi i institucije funkcionisu fakticki? Mislis da je to sve isto po svetu?
Наравно да је различито, иако формални називи могу да буду исти.
И Кина и Америка су републике, па је тешко наћи било какву сличност међу њима.

Мислим да се на западу једно рекламира, а сасвим другачије спроводи у пракси. Та разлика је огромна, невероватна.
У другим крајевима света постоји разлика, али је много мања.

На западу је крупни капитал то што управља привредом. Они могу себи да приуште појаву "слободни избори", пошто исти немају утицај на интересе капитала. У основи, избори нису тако важни.
Ако ишта може да сруши власти које себе називају демократским, то може - осећај да гласање за главне странке не мења суштину.
Као када би затвореника питали да ли жели да му решетке офарбају у плаво или зелено, светле или тамне нијансе. Шарен избор... али затвореник је затвореник.
Похлепа је на западу појела здрав разум. Питања рата, мира или нечег трећег се мере по томе шта је профитабилније (тренутно, или шта има изгледа да постане такво).

Руси и Кинези су добар пример како изабрани људи руководе својим државама. Изабрани представници имају моћ одлучивања. Публика гласа и потом види спровођење баш тога, не нешто десето. Људи могу да буду заодовољни тиме.
Иронија је да је то један од главних америчких принципа - да само изабрани представници смеју да управљају државом.
У складу са наведеним, сваки избори у Русији или Кини могу да окрену државни смер у другом правцу, и зато имају велику важност.

Da li ozbiljno mislis da PDV u Rusiji sme da se poveca za 2% bez licnog odobrenja Putina?
Мислим да премијер Руске федерације и гувернерка централне банке раде добар посао.

По неким вестима, на пример, гувернерка држи високе камате ради успорења инфлације, што је у међувремену и постигнуто. Председник је тражио да се каматна стипа видљиво смањи, али добијао је тек по 1-2 %, не више. Чини се да централна банка има право одлучивања, и тако ће бити све док су резултати задовољавајући.

Мислим да председник РФ може само да потпише законе и прописе које му дају, јер су сасвим добро образложени.

Back