Quantcast

Zašto je potrebna higijena zuba i kako birati paste za zube?

OOOO1

Zainteresovan član
Poruka
133
Loša oralna higijena pogoduje razvoju bakterija u ustima. Bujanje bakterija zarazi desni a prvi simptomi su crvenilo i otok. Infekcija dalje destruktivno utiče na strukturu koja podržava zube. Kako bolest napreduje tako se redni sve više povlače infekcija prelazi i na kost, a zubi počinju da se klimaju. Uz sve ovo može se pojaviti krvarenje desni ili gnoj.

Zašto je to tako?

Danas se živi i malom začaranom krugu. Kuća posao, posao kuća i sve tako u krug. Živimo jako brzo. A nismo svesni da tako zapostavljamo kako ličnu tako i oralnu higijenu jer ne kaže se bez razloga bolje sprečiti nego lečiti. Ima toga još. Pa tako naš narod kaže zdravi zubi su ukras svakog osmeha.
Na našem tržištu postoji širok asortiman pasti za zube različitih proizvođača.
I tada i često sebi postavljamo pitanje.

560635
Prirodna zubna pasta bez fluora​

Koju pastu za zube izabrati?

U moru različitih pasti treba izabrati onu koja nam odgovara. A zašto to ne bi bila 100% prirodna pasta za zube sa zeolitom? Pored zeolita oba zubna pasta takođe sadrži još aloa veru i ulje mente.

Zašto se posebno ističe taj ZEOLIT?
ZEOLIT je prirodan mineral koji je nastao mešanjem vulkanske lave sa alkalnim podzemnim vodama. Ima rešetkastu strukturu u kojoj su sadržani mikroelementi kao što su: NA, CA, K, i MG.
Ovi elementi su neobično važni za zdravlje naših zuba.
Zeolit deluje na principu jonske izmene tako da uzima pozitivno nabijene čestice toksina vezujući ih unutar rešetkaste strukture, a otpušta minerale te na taj način štiti organizam.

Aloa vera
Aloa vera održava zube zdravim te jača desni. Aloa vera zbog svog svojstva i hranljivih materija, je važnija kada deluje unutar našeg organizma jer na taj način dezinfikuje našu usnu duplji. A tokom pranja zuba hranljivi elementi kojih ima preko 250 se ugrađuju u mikropore na našim zubima i čuvaju zdravlje naših zuba iznutra od živaca i korena zuba ka spolja.

Ulje mente
Ulje mente specifičan miris koji osvežava i hladi potiče od najvažnije aktivne SUPSTANCE NANE (MENTOLA) . Pored njega ova lekovita biljka sadrži i druge važne sastojke zbog čega je njeno dejstvo višestruko i raznovrsno a primena široka. Ulje mente sadrži i brojne minerale i hranljive materije ukljičujuči: MANGAN, GVOŽĐE, MAGNEZIJUM, KALCIJUM, FOLATE KALIJUM I BAKAR.

Ulje mente takođe je bogato OMEGA3 masnim kiselinama, vitaminom A i vitaminom C. Takođe, ovo ulje ima antibakterijsko svojstvo što nam pomaže kod svežeg daha, ujedno sprečava i pojavu karijesa.

Zubna pasta bez fluora (jedna od brendiranih je Zeozub) može da bude pravi pogodak za vašu oralnu higijenu. Prirodne paste bez flora sa zeolitom izvesno mogu da obezbede jako kvalitetnu higijenu zuba, i da pomognu da vaši zubi budu blistavi i zdravi.

Zbog sastava ovih pasti prilikom upotrebe treba poštovati uputstva proizvođača.
 

dr24

Početnik
Poruka
2
Drago mi je da se na našem tržištu konačno pojavila pasta sa zeolitom. Aloja i menta su prisutne u većini pasta za zube zbog osvežavajućeg mirisa i antibakterijskog efekta, tako da to i nije izazvalo kod mene toliko oduševljenje koliko zeolit. Ranije sam koristila detoxamin - zeolit koji je odobren od strane ALIMS-a za oralnu upotrebu a utrljavala prah zeolita u desni jer sam čula da je odličan za prevenciju paradentoze. Moja prijateljica koristila ga je kad joj se pojave afte pošto im je bila sklona i njeno pozitivno iskustvo i istraživanja koja sam posle čitala vezano za primenu ovog minerala su me fascinirala. Zeolit je jak antioksidans i kao takav zasigurno sprečava pojavu paradentoze i ublažava već nastalu. U svakom slučaju drago mi je da ću imati prilike da koristim ovu pastu, samo me zanima da li se može naći u bolje snabdevenim prodavnicama i apotekama ili je u pitanju internet prodaja? Unapred hvala!
 

OOOO1

Zainteresovan član
Poruka
133
dr24, hvala za jako stručan i poučan odgovor! Koliko je meni poznato može se samo naći na online prodaji. Ako neko ima drugu informaciju bilo bi lepo da je podeli ovde.
 
Poslednja izmena od moderatora:

Darija 2909

Početnik
Poruka
3
Imam dva pitanja za vas:zašto je zeozub bolji od ostalih proizvođača? I drugo pitanje da ako bi kupila pastu za zube zeozub kakav kvalitet bi dobila? Hvala unapred...
 
Top