Zašto je Peti oktobar uspeo, a 15. Mart nije ?

Обилић

Elita
Poruka
16.309
Bez obzira što je 15. Mart bio mnogobrojniji i bolje organizovan
on nije mogao uspeti
iz prostog razloga jer mu raison d'etre tj. razlog postojanja bio slab.

Drugo je Peti oktobar.

Posla nije bilo, para i robe takođe,
ceo svet nas je mrzeo, veći njegov deo bombardovao.

Autodestruktivac koji nas je doveo u tu situaciju
je svoju sudbinu vezao za sudbinu Srbije
i vukao celu zemlju u svoj sopstveni ponor.

Videvši da je pokrao izbore
i shvativši da je rešio dalje da nas vuče u propast
narod je osnažen pravom energijom
lako raskinuo lance koji su ga vezivali za samoubicu.

Neko će reći da je i Vučić vezao svoju sudbinu za sudbinu Srbije,
možda jeste,
ali je njegov put pobednički
kao što je bio i knjaz Milošev i Titov ...

Ispeci pa reci.
Nemoj ovako brate, čita neko sa strane
pa kaže "što ima glupa naroda među Srbima" ...
Trudi se malo !
Pa ima... istina... kako ce biti pametni kad nece u skolu :p zavladala je takva ideologija jednostavno. Necemo valjda da krijemo prave motive i pozadinu samo da bi delovalo da nismo zaglupeli?

Без бриге.
15. октобра се јасно видело колико се славна власт Србије усрала.
Па, идемо на изборе...а нико не воли ***** на власти.
Vlast je perfekcionisticka i brine zbog svake sitnice ali istovremeno jedina u Evropi protiv koje niko zvanicno ne protestuje (konkretno protiv rezima kao takvog). Srbija je i dalje bastion stabilnosti u odnosu na komsije i sire.

15. mart nije uspeo jedino u smislu izbijanja građanskog rata, koje ste vi budžetski rodoljubi toliko priželjkivali.
Ali je uspeo u smislu da se ukinu skole, bravo legende. Pa znali smo od pocetka da je to cilj.

Zapravo i logicno je... pitas decu sta bi vise voleli, da se ukine ucenje, ili da se ukine korupcija, za sta glasaju?

Ali je uspeo u smislu da se ukinu skole, bravo legende. Pa znali smo od pocetka da je to cilj.

Zapravo i logicno je... pitas decu sta bi vise voleli, da se ukine ucenje, ili da se ukine korupcija, za sta glasaju?
To ti je isto kao sa kučkarima koji dolaze namerno da ti se iseru pod prozor a oko svoje zgrade neće ni za živu glavu
Paze oni na "svoje" po seljačkim metodama

Prvo ti pričaju "samo prolaze" i to svakodnevno da bi progandom "neko se buni" izazvali kučkarsku solidarnost KAD IZ INATA SERU

Što su u stvari hteli od samog početka

I onda na bezobrazluk nema mnogo opcija....

Demokratija važi samo za njih
Oni znaju svoja prava
Demokratija ne važoi za ostale a njihov ker ima veća prava od tebe
Važi...

Trenutak vašeg pada će u istoriji biti zabeležen kao ''Veliki tresak''.

Неће.

Више као неки упув, чак ни прдеж.

Милошевић је пао у треску, ови ће се једноставно распршити.

Остаће Председник (који је легитимно изабран), брат и кумови. Док не седну у авионе у бежанију.

И пар мафијаша које ће брзо решити конкуренција, кад изгубе заштиту државе...

Potrebno je da postoji politička pobeda ili politička volja...5. Oktobar je došao posle izbora na kojima je Koštunica imao dvadeset posto više glasova od Milošević, razbio ga je... Stala je kompletna država, stala potpuno je Kolubara, normalno je da će i policajci spustiti stitove vodjeni tim legitimitetom koji je imala opozicija...
Danas nije tako, nema političke pobede, nema jake političke struje. Danas je bio tu Kostunica(ja nisam njegov pristalica iako sam ga nekada podrzavao), ali bez obzira na to što ga neki kao ja ne vole, moglo je da se organizuje da ga popnu na neku binu da on kaže koju reč....Zašto da ne...Kada bi on počeo da govori siguran sam da bi dobio ogroman aplauz i imao bi podršku prisutnih, jednostavno bi to učinilo ceo skup jačim, jedna politička ličnost pa makar i iz prošlosti...Hoću samo da kažem koliko je politika značajna ako želimo promene
..Ali bojim se da su studenti i protestanti nakon svih ovih meseci skrajnuli političare i zgazili ih da budu još nemoćni
...U tom smislu pomogli režimu...

Pa ima... istina... kako ce biti pametni kad nece u skolu :p zavladala je takva ideologija jednostavno. Necemo valjda da krijemo prave motive i pozadinu samo da bi delovalo da nismo zaglupeli?

Pa to ti radiš !
Ja sam malo kompletnije objasnio uzroke Petog oktobra
pa sam naveo i krađu na izborima kao povod,
a ti "niđe veze ..."
važna je samo krađa izbora.

Plitko brate ...
Čitaj sa razumevanjem post na koji repliciraš !!!

Potrebno je da postoji politička pobeda ili politička volja...5. Oktobar je došao posle izbora na kojima je Koštunica imao dvadeset posto više glasova od Milošević, razbio ga je... Stala je kompletna država, stala potpuno je Kolubara, normalno je da će i policajci spustiti stitove vodjeni tim legitimitetom koji je imala opozicija...
Danas nije tako, nema političke pobede, nema jake političke struje. Danas je bio tu Kostunica(ja nisam njegov pristalica iako sam ga nekada podrzavao), ali bez obzira na to što ga neki kao ja ne vole, moglo je da se organizuje da ga popnu na neku binu da on kaže koju reč....Zašto da ne...Kada bi on počeo da govori siguran sam da bi dobio ogroman aplauz i imao bi podršku prisutnih, jednostavno bi to učinilo ceo skup jačim, jedna politička ličnost pa makar i iz prošlosti...Hoću samo da kažem koliko je politika značajna ako želimo promene
..Ali bojim se da su studenti i protestanti nakon svih ovih meseci skrajnuli političare i zgazili ih da budu još nemoćni
...U tom smislu pomogli režimu...

Ama ljudi
osim groznog javnog istupanja Vođe
mi danas nemamo stvarni razlog za nasilnu promenu vlasti.

Pa vi ste izgleda svi mladi,
pojma nemate kako je bilo dve hiljadite
zato i ne možete da procenite
koliko nam je danas dobro u odnosu na to vreme.

Mi se danas igramo protesta,
držimo parastose svaki dan
jer nemamo bolji, stvarniji, životniji razlog za bunu.

Da.
Mi se danas igramo.

A dve hiljadite vođe su uzele mašingevere u ruke i rekle
"Sad nema nazad !"

E danas nema takvog razloga, tako jakog i urgentnog.
Jes da bi Gospodar mogao da ima bolji nastup, ali je bi ga ...

Gledam Nemanju Šarovića
posle samo mesec dana slave čovek se promenio totalno !
Treba videti njegovo osiono ponašanja sa novinarem koga srozava, onaj jadnik samo što ne cvili,
a Nemanja gazi li gazi ...

Opominje novinara
i uči ga šta da ga pita ...
(Mrzi me da tražim link)

Sve vam se pridtužuju novi posle ovoliko meseci....

Ko ne može da dobije cenzus "moralnoi bojkotuje izbore"

Normalan bi shvatio da ga niko neće

Опуштено, Стојоков...кад дође до избора, Служба ће средити ствар...то је и циљ, зар не? :per:

Не може да се мења власт без избора...

Back