Зашто је патријарх Порфирије назвао "Олују" војно-полицијска операција!?!

To je odjeknulo jer se radilo o porodici ubijenoj usred Zagreba koja ničim nije ugrozila nijednog Hrvata osim svojim poreklom...nije okidač za rat već poruka svim Srbima u Hrvatskoj. U Srbiji je u to vreme bilo Hrvata, niko ih nije ubio, ne kažem da možda nije bilo provokacija i napada ali ne i ubistva.
Bilo je toga ali u manjoj mjeri. No treba priznati da je bilo. Šešeljevci u Hrtkovcima prvi padaju na pamet. Takvi potezi su naša mrlja.

MA keve ti rodjene? Kako je malo potrebno da tvoj ustaški gen ispliva na površinu. U Vukovaru ste počeli vi sa ubijanjem (tvoj Merčep), u Osijeku isto (tvoj Glavaš). Šta ste očelivali? Kafu i slatko možda? U Zemunu na primer je mnogo Hrvata živelo, pa niko nije napravio ono što je vaša stoka napravila porodici Zec. Verovatno je devojčica od 10 godina pucala iz puškomitraljeza na tvoju stoku? Pa je stoka morala onako da reaguje. Možda smo i mi trebali onim tvojima u Vojvodini da radimo iste stvari kao što je tvoja stoka radila.
Hajde popij nešto za smirenje, očito ne razmišljaš hladne glave. Ustaški gen? Vidiš preko neta moje gene? Vau, pa ti si čudo od čovjeka stari moj!
Mi počeli sa ubijanjima u Vukovaru i Osijeku? A kad to molim te?
U Zemunu kažeš? A koliko je granata palo na Srbiju? Koliko su Hrvati razorili srpskih gradova i sela u Srbiji 1991.? Koliko Srba protjerali iz jednog dijela Srbije u drugi? Kad su proglasili nekakvu svoju državu na teritoriji SR Srbije?
Pa i radili ste iste stvari u Vojvodini.
https://www.vecernji.hr/vijesti/obl...-zlocini-za-koje-nitko-nije-odgovarao-1399969

Hajde popij nešto za smirenje, očito ne razmišljaš hladne glave. Ustaški gen? Vidiš preko neta moje gene? Vau, pa ti si čudo od čovjeka stari moj!
Mi počeli sa ubijanjima u Vukovaru i Osijeku? A kad to molim te?
U Zemunu kažeš? A koliko je granata palo na Srbiju? Koliko su Hrvati razorili srpskih gradova i sela u Srbiji 1991.? Koliko Srba protjerali iz jednog dijela Srbije u drugi? Kad su proglasili nekakvu svoju državu na teritoriji SR Srbije?
Pa i radili ste iste stvari u Vojvodini.
https://www.vecernji.hr/vijesti/obl...-zlocini-za-koje-nitko-nije-odgovarao-1399969
Nisu mogli proglasiti jer nisu imali većinsko stanovništvo na svim teritorijama koje su naseljavali. Ponašali su se u skladu sa zakonima države u kojoj su živeli i sada žive u toj istoj državi a da ih niko ne dira niti smatra građanima drugog reda. Srbi iz Hrvatske su do početka sukoba živeli u Hrvatskoj bez ikakve naznake da žele svoju državu usred Hrvatske. Posle buđenja nacionalizma, veličanja NDH tvorevine koja je ostavila stotine hiljada žrtava Srba i ostalih, za očekivati je da to u srpskom narodu probudi strah koji je bio zatrpan 50 godišnjim bratstvom i jedinstvom, da se u Hrvatskoj ništa nije promenilo i da će ponovo biti ubijani i proterivanje. Tada su počeli balvani, tada su počele straže i naoružavanje...

To je odjeknulo jer se radilo o porodici ubijenoj usred Zagreba koja ničim nije ugrozila nijednog Hrvata osim svojim poreklom...nije okidač za rat već poruka svim Srbima u Hrvatskoj. U Srbiji je u to vreme bilo Hrvata, niko ih nije ubio, ne kažem da možda nije bilo provokacija i napada ali ne i ubistva.
Oprosti, ali ja tebe ne kužim! Poruka Srbima? Pa Srbi su sami slali poruke, pa eto, i mene su protjerali u ljeto 1991. Razarali i pljačkali naše gradove i sela.
Evo ovako nešto:
https://croativ.net/domovinski-rat-...nima-strugi-i-kozibrodu-26-srpnja-1991-37279/

Ili recimo ovako nešto. Malo raspjevanog stanovništva

Oprosti, ali ja tebe ne kužim! Poruka Srbima? Pa Srbi su sami slali poruke, pa eto, i mene su protjerali u ljeto 1991. Razarali i pljačkali naše gradove i sela.
Evo ovako nešto:
https://croativ.net/domovinski-rat-...nima-strugi-i-kozibrodu-26-srpnja-1991-37279/

Ili recimo ovako nešto. Malo raspjevanog stanovništva
Da, posle povampirenja NDH politike... Ne kažem da je tako trebalo, samo ukazujem na razloge. Kod nas i sad, usred Srbije, Bošnjaci u Sandžaku slave sve svoje praznike uz mnoštvo nacionalnih obeležja pa ih niko ne dira niti proteruje...

A čak ni tamo nikoga nisu ubili već prisilno iselili i jeste naša sramota.
Možda će me neko sad proglasiti izdajnikom ali nisu ni Srbi u tom ratu bili čisti. Itekako se tjeralo i ubijalo nesrpsko stanovništvo. I sa tim se treba suočiti ako se očekuje od drugih da se suoče sa svojim zločinima protiv Srba.

A čak ni tamo nikoga nisu ubili već prisilno iselili i jeste naša sramota.

Ali ste ubili usred Hrvatske sedam tisuca civila I sproveli tri tisuce silovanja koja su uvelike sprovedena na teritoriji Srbije u logorima za Hrvate. Sekcija - komora za silovanje...
Plus mucili desetke tisuca civila...
Nekako ti to izmice...

Po tebi ispada da su Srbi bili zrtva 1991 a ne Hrvati...

.

Možda će me neko sad proglasiti izdajnikom ali nisu ni Srbi u tom ratu bili čisti. Itekako se tjeralo i ubijalo nesrpsko stanovništvo. I sa tim se treba suočiti ako se očekuje od drugih da se suoče sa svojim zločinima protiv Srba.
Naravno, i ja sam pomenula da u ratu nema nevinih ni sa jedne strane, poenta je što se u Srbiji to priznaje, a u Hrvatskoj ne, ili ja imam taj utisak. Inače, ja veze nemam sa Hrvatskom, iz centralne Srbije sam, niko moj nije učestvovao u ratu tada, pa je ovo mišljenje mnogih nas koji pokušavamo realno da sagledamo ta dešavanja.

Ali ste ubili usred Hrvatske sedam tisuca civila I sproveli tri tisuce silovanja koja su uvelike sprovedena na teritoriji Srbije u logorima za Hrvate. Sekcija - komora za silovanje...
Plus mucili desetke tisuca civila...
Nekako ti to izmice...

.
I šta sad, ja treba da ti odgovorim da ste vi junački bombardovali kolonu žena i dece koji su bežali?? Ajde smiri malo te mrzačke stavove o gledanje samo jedne strane...

Исправније је "војно-редарствена акција".
Да ли је трач или истина да су твоји убијали нејач по украини и Русији, коње, домаће животиње чак и рибице из акваријума. Као оррци из Лугбурза. И да су немци успели да вас дисциплинују тек пред крај рата под претњом смртне казне.

Ali zato u Hrvatskoj i dan danas osvane poneki grafit protiv Srba, oskrnavi se ponešto srpsko zato nama deluje da se u Hrvatskoj i dalje gaji mržnja prema svemu srpskom.

Treba znati da je minimalno POLA MILJONA Hrvata pretrpilo direktna ranjavanje u zadnjem ratu, uglavnom civila od srpskih gelera, granata koja su prala po hrvatskim gradovima sve do prvog dana Oluje...

Mladic hoda po gradu I ne vidi dobro nogom zakoracit na stepenice jer je ostao poluslijep nakon sto mu je u djecjoj dobi geler unistio vid.
Uzme sprej I napise "mrzim skolu i Srbe"

Ranjavanja traju I danas jer Srbija NE zeli predati mape minskih polja. Djecaku mina otkine stopalo I nakon toga uzme sprej I napise "mrzim Srbe".

To kazem jer nekidan gledam emisiju na RTS gdje neki uvazeni srpski intelektualac izjavi da u "Gospicu nije bio rat"
Gospic je sravnjen sa zemljom nakon ulicnih borbi u samom gradu, kao I sva sela i mjesta na prvoj liniji. Dakle, u Srbiji se niti danas ne moze cuti neki minimum istine o ratu u Hrvatskoj.
.

Nisu mogli proglasiti jer nisu imali većinsko stanovništvo na svim teritorijama koje su naseljavali. Ponašali su se u skladu sa zakonima države u kojoj su živeli i sada žive u toj istoj državi a da ih niko ne dira niti smatra građanima drugog reda. Srbi iz Hrvatske su do početka sukoba živeli u Hrvatskoj bez ikakve naznake da žele svoju državu usred Hrvatske. Posle buđenja nacionalizma, veličanja NDH tvorevine koja je ostavila stotine hiljada žrtava Srba i ostalih, za očekivati je da to u srpskom narodu probudi strah koji je bio zatrpan 50 godišnjim bratstvom i jedinstvom, da se u Hrvatskoj ništa nije promenilo i da će ponovo biti ubijani i proterivanje. Tada su počeli balvani, tada su počele straže i naoružavanje...
Kako molim? Ti zapravo govoriš da su Hrvati započeli rat u Hrvatskoj? A niste vi iz Srbije huškali ove naše Srbe protiv nas? Organizirali mitinge i "događanja naroda"? Kako je Milošević proveo "Jogurt revoluciju" u Vojvodini i na Kosovu, pa kasnije i u Crnoj Gori čime je Srbiji osigurao 3 odnosno 4 glasa u predsjedništvu SFRJ. Pa normalno kad su Hrvati vidjeli što se događa da smo i mi morali nešto poduzeti po tom pitanju. To je tada bilo takvo vrijeme, pa može se reći i u Evropi. Pad Berlinskog zida, ujedinjenje Njemačke, raspad SSSR-a, pad komunizma.
Evo uostalom:

Podatci okupljeni do 1995e su bili zastrašujući. broj poginulih, nasilno odvedenih i nestalih osoba brojio se u hiljadama, a stotine hiljada ljudi je prognano. materijalne štete su procenjivane u milijardama tadašnjih US dolara. najveći broj izbeglica je bio iz podunavlja.
Pogledajte prilog 1590699
ovo su rezultati etničkog čišćenja tzv krajine

Pogledajte prilog 1590700

a ovo je rezultat bahatog ponašanja.
Po tom grafikonu procentualno je duplo više Hrvata u RSK bilo nego danas Srba u Hrvatskoj.

I šta sad, ja treba da ti odgovorim da ste vi junački bombardovali kolonu žena i dece koji su bežali?? Ajde smiri malo te mrzačke stavove o gledanje samo jedne strane...

Primjetio da stisces lajkove na poruke od "mozebitialinemoradaznaci" , a to je kod njega govor mrznje u svakoj recenici...

Taj covjek nikad ne propusti napisati da Hrvati imaju zlocinacke gene.

Zar ces reci da nisi primjetila njegov govor mrznje?
Ali zasto mu stisces lajkove ako nisi primjetila?

.

Poslednja izmena:
Naravno, i ja sam pomenula da u ratu nema nevinih ni sa jedne strane, poenta je što se u Srbiji to priznaje, a u Hrvatskoj ne, ili ja imam taj utisak. Inače, ja veze nemam sa Hrvatskom, iz centralne Srbije sam, niko moj nije učestvovao u ratu tada, pa je ovo mišljenje mnogih nas koji pokušavamo realno da sagledamo ta dešavanja.
Pa kako ti možeš realno gledati na te događaje kad nemaš veze s Hrvatskom? Iz Srbije si, znači pod utjecajem vaših medija i propagande. A ja sam sve to doživio i gledao svojim očima i slušao svojim ušima. I kako ti sad možeš biti objektivnija od mene? Kako ti možeš biti realna?
Kao da pitaš sad nekog Rusa iz Moskve o ratu u Ukrajini!

A meni četnik našao da objašnjava što je i kako bilo, meni koji sam 1991. protjeran iz svoje kuće i za kojeg su tamošnji četnici rekli da ne mogu da prežale što smo im umakli ispod noža! Đubre četničko ti ćeš meni pričati o 1991. smrade jedan lažljivi podli.
Priznaj koliko si Hrvata ubio 1991. i na koji način?
Polako hrvatu svi vidimo da si ti živ i zdrav psihički možda i nisi ali i to može biti opravdano šta si preživeo.Ali ti si se vratio na svoje ognjište Srbi većinom nisu vašom krivicom a i pobili ste mnoge Srbe bez ikakve odgovornosti.Niste prihvatili odgovornost za zločine pa sada ispada da si neki lažni pravednik koji prodaje jednostanu priču sa elementima neuravnoteženog besa i mržnje.

Podatci okupljeni do 1995e su bili zastrašujući. broj poginulih, nasilno odvedenih i nestalih osoba brojio se u hiljadama, a stotine hiljada ljudi je prognano. materijalne štete su procenjivane u milijardama tadašnjih US dolara. najveći broj izbeglica je bio iz podunavlja.
Pogledajte prilog 1590699
ovo su rezultati etničkog čišćenja tzv krajine

Pogledajte prilog 1590700

a ovo je rezultat bahatog ponašanja.
A ko je vas kaznio za zločine nad Srpskim civilima?
BUDI SIGURAN DA ĆE TO BOG ZAVRŠITI NA ONOM SVETU.ne bih voleo da sam hrvat na onom svetu ali iskreno.

Polako hrvatu svi vidimo da si ti živ i zdrav psihički možda i nisi ali i to može biti opravdano šta si preživeo.Ali ti si se vratio na svoje ognjište Srbi većinom nisu vašom krivicom a i pobili ste mnoge Srbe bez ikakve odgovornosti.Niste prihvatili odgovornost za zločine pa sada ispada da si neki lažni pravednik koji prodaje jednostanu priču sa elementima neuravnoteženog besa i mržnje.
Zdrav sam i fizički i psihički, bez brige, ali hvala na brizi. Ja samo odgovaram na provokacije tvog sunarodnjaka. U meni nema ništa ustaško, niti može biti. Nitko od mojih nije bio u ustašama, niti su bježali van 1945. Ja nisam odgovoran za 1941. niti mogu biti i nema razloga da ja 1991. plaćam za 1941. To bi valjda svakom normalnom moralo i trebalo biti jasno. Kao da ja sad srpsku djecu rođenu u ovom desetljeću optužujem za zločine srpske strane 1991. Jel to normalno? Ja sam uvijek za konstruktivan dijalog, ali na provokacije i vrijeđanje ću odgovoriti!

Pa kako ti možeš realno gledati na te događaje kad nemaš veze s Hrvatskom? Iz Srbije si, znači pod utjecajem vaših medija i propagande. A ja sam sve to doživio i gledao svojim očima i slušao svojim ušima. I kako ti sad možeš biti objektivnija od mene? Kako ti možeš biti realna?
Kao da pitaš sad nekog Rusa iz Moskve o ratu u Ukrajini!
Nit je Hrvatska na drugoj planeti, nit sam toliko glupa da ne umem pročitati bilo koji i bilo čiji medij da bih mogla realnije da sagledam dešavanja. Imam prijatelje koji jesu bili stanovnici Hrvatske, zašto bi njihova svedočenja bila manje merodavna od tvojih? Nikad nisam bila isključiva da gledam samo jednu stranu, zato i kažem da je utisak većine običnog naroda ovde da Hrvati i dalje gaje mržnju prema Srbima i da im je pojava nesrećnog Miloševića i njegova pogrešna politika dobrodošla da pobiju i proteraju taj narod iz Hrvatske.

Nit je Hrvatska na drugoj planeti, nit sam toliko glupa da ne umem pročitati bilo koji i bilo čiji medij da bih mogla realnije da sagledam dešavanja. Imam prijatelje koji jesu bili stanovnici Hrvatske, zašto bi njihova svedočenja bila manje merodavna od tvojih? Nikad nisam bila isključiva da gledam samo jednu stranu, zato i kažem da je utisak većine običnog naroda ovde da Hrvati i dalje gaje mržnju prema Srbima i da im je pojava nesrećnog Miloševića i njegova pogrešna politika dobrodošla da pobiju i proteraju taj narod iz Hrvatske.

Evo, zamislimo na trenutak da Srbi 1991. nisu digli pobunu.

STO bi SE dogodilo?

A) Hrvati bi ih sve iznenada pobili
B) Nista posebno

.

Back