Зашто је пала Крајина?

Uzroci uništenja Republike Srpske Krajine.

• Srpska izdaja.

• Hrvatska nadmoć.

• Kombinacija srpske izdaje i hrvatske nadmoći.

• Nešto što ću napisati u temi.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Osim u ljudstvu HV je bila jednako opremljena kao i VRSK..
Ни говора! О изједначеном односу снага могло се говорити 92. и 93. године. Али 95. године је Хрватска, уз физичку, материјалну и људску подршку НАТО пакта имала однос снага 10:1 у своју корист, а наравно и у људству. Ради се о томе да је подршка из Србије за Крајину изостала и малобројна Крајина је препуштена сама себи. Код Срба је кључни проблем била политичка издаја јединствених националних циљева и неодлучност између закона ратовања и политичког легалитета. Милошевић се на лош начин определио за политички легалитет, наметнут од стране западних земаља. Ако се хтео држати у оквирима политичког легалитета, имао је бољу опцију - да никако не признаје отцепљене републике све док се не реши и национално питање србског народа у целини.

Da li iko normalan misli da bi Tudjman prihvatio Z4,zasto bi to prihvatila Hrvatska 95?,kad se je vec sve znalo....nude nam taj plan dok Hrvatska sprema zavrsni udarac....sve je to znao Milosevic sa svojim drugom Tudjmanom,zato je i rekao da se odbije idiotima koje je postavio na vlast u RSK da bi posle imao razlog da nas krivi a ne svoju izdaju....da ga nismo poslusali i prihvatili Hrvatska bi odbila i to je to,u tom trenutku Hrvatska je imala apsolutnu podrsku Amerike i njihovih sluga i njezino odbijanje ne bih imalo apsolutno nikakav efekt na konacan ishod koji se je desio.....jedino sto bi tada izdaja bila ocigledna pa ne bi mogao prodavati price ljudima u Srbiji,kojih je mozda 5%-10% bilo spremno uopste da pomogne RSK

Није нуђен Слоби, ал' је на његов великодушни савет одбијен план.

Туђи и он су се већ били договорили за нешто друго.
Ma ko je to svedocio

Milan Martic ?????

zasto bi on bio relevantan ako znamo da je on bio zestog protivnik tog plana

Babic i Mikelic su to proverili ,i otisli kod Slobe na razgovor koji im je rekao da nikada Marticu tako nesto nije sugerisao

A sam Babic je rekao da je na osnovu onoga sto je pricao sa Milosevicem razumeo da je on za taj plan

A ko se vrati u ono vreme

Sloba nije bio za odbijanje planova

i bio je proglasen za izdajnika zbog toga

tako da pricati da je on bio za odbijanje nekog plana je teska glupost

on se nije dovoljno zalagao za taj plan z4 ,nije ih dovoljno pritiskao

Da li iko normalan misli da bi Tudjman prihvatio Z4,zasto bi to prihvatila Hrvatska 95?,kad se je vec sve znalo....nude nam taj plan dok Hrvatska sprema zavrsni udarac....sve je to znao Milosevic sa svojim drugom Tudjmanom,zato je i rekao da se odbije idiotima koje je postavio na vlast u RSK da bi posle imao razlog da nas krivi a ne svoju izdaju....da ga nismo poslusali i prihvatili Hrvatska bi odbila i to je to,u tom trenutku Hrvatska je imala apsolutnu podrsku Amerike i njihovih sluga i njezino odbijanje ne bih imalo apsolutno nikakav efekt na konacan ishod koji se je desio.....jedino sto bi tada izdaja bila ocigledna pa ne bi mogao prodavati price ljudima u Srbiji,kojih je mozda 5%-10% bilo spremno uopste da pomogne RSK
A Milosevic je inace imao slobodu da radi sta hoce ,da salje vojsku gde god hoce i ne bi snosio nikakve posledice

Da su Srbi prihvatili plan z4 odmah na pocetku a ne dva dana pred oluju ,nikada ne bi mogla oluja da se izvede

da su bosanski srbi prihvatili plan kontakt grupe iz 94 opet oluja nikada ne bi mogla da se izvede

A Milosevic je inace imao slobodu da radi sta hoce ,da salje vojsku gde god hoce i ne bi snosio nikakve posledice

Da su Srbi prihvatili plan z4 odmah na pocetku a ne dva dana pred oluju ,nikada ne bi mogla oluja da se izvede

da su bosanski srbi prihvatili plan kontakt grupe iz 94 opet oluja nikada ne bi mogla da se izvede

RS je doduše prihvatila Oven—Stoltenbergov plan, Muslimani su ga odbili.

Po meni, plan sa najboljom podelom teritorija:

1024px-Oven_stoltenberg.png

[QUOTE="kapetanmark, post: 40626296,

Sto.ko botovska

Tebe sklonili ,a poslali neke bezbeznjakovice

uh taj izdajnicki glavni stab vrs...i Ratko Mladic

Nego ...ti si obican vojnik sto se ti upustas u takva razmisljanja ko da ti pa znas sta su oni i na koji nacin razmisljali.....jer kad vi takvi glupavi sa osnovnom skolom razmisljate ode sve u tri lepe
Vama se namerno nista i ne govori,da ne biste pevali ako vas zarobe...Ako su tebe premestili negde drugde to znaci da su odlucili da tako treba i da ima razlog....ko tebe tu sta pita....

A taj tvoj vrhovni stab je izjavljivao da nece predavati teritoriju onu koja je srpska cizma u ratu osvojila....
Iz tih razloga su i odbili da prekinu rat
a kad vam je zagustilo i zafalilo vojnika onda ste u glas svi izdaja ,iako ste upozoreni na vreme ,a kako je i sta govorila medjunarodna zajednica tek to ne mozes da povatas sve i da hoces
[/QUOTE]
Debilcino, ja sam 1995 na ilijasu bio, drugo ranjavanje bese u muslimanskom najveci akciji deblokade Sarajeva. Sve je to dojumentovsno sa papitologijom i dokazom na mom telu. Na ilijasu stoko bez repa. Sa mnogima borcima sa ozrena.
Ti imalo obraza da imas ne bi vredjao one koji su krvarili za srpski narod. Ovde ima ljudi koji su videli sliku nas ranjenika sa dr lazic em cuvenim hirurgom. ali ti si debil, olos sljam ono cega je danas puno u srbiji pa ti nista vredno nije.

Za to smo tu gde jesmo.

Ali ti smes ovako samo preko interneta, dok ja o svom ucescu javno pricam jer svi znaju gde sam bio i telo sa dve rane ti govori. Da mi to u lice po nes vredjati i omalovazavsti napravio bi dzepove u stomaku. Ostavi podatke na pvt, adresu, ja cu ti vrlo brzo doc da ti dadbem priliku da mi j. ebes mater uzivo. Ostavi kopiju licne ja cu ti ostaviti svoju. Pa da resimo to dzu. kelo.

Znaci ima para nista ne radi ok mada se cini da mu Vucic dao jer smo slusali da na sav glas da hvali ministre u vladi

Milosevic je bio za plan z4 rece Vasiljkovic ,ali nije mogao da ubedi krajiske Srbe da potpisu
Daj ne prd. i više. Eno poslednji intervju slobe 2000 posle 5 oktobra gde govori da bi poslao vojsku al utekli krajisnici i pljuvanje po njima kao kukavicama...
I debilu je jasan taj izdajnik....

Tebe sklonili ,a poslali neke bezbeznjakovice

uh taj izdajnicki glavni stab vrs...i Ratko Mladic

Nego ...ti si obican vojnik sto se ti upustas u takva razmisljanja ko da ti pa znas sta su oni i na koji nacin razmisljali.....jer kad vi takvi glupavi sa osnovnom skolom razmisljate ode sve u tri lepe
Vama se namerno nista i ne govori,da ne biste pevali ako vas zarobe...Ako su tebe premestili negde drugde to znaci da su odlucili da tako treba i da ima razlog....ko tebe tu sta pita....

A taj tvoj vrhovni stab je izjavljivao da nece predavati teritoriju onu koja je srpska cizma u ratu osvojila....
Iz tih razloga su i odbili da prekinu rat
a kad vam je zagustilo i zafalilo vojnika onda ste u glas svi izdaja ,iako ste upozoreni na vreme ,a kako je i sta govorila medjunarodna zajednica tek to ne mozes da povatas sve i da hoces
Debilcino, ja sam 1995 na ilijasu bio, drugo ranjavanje bese u muslimanskom najveci akciji deblokade Sarajeva. Sve je to dojumentovsno sa papitologijom i dokazom na mom telu. Na ilijasu stoko bez repa. Sa mnogima borcima sa ozrena.
Ti imalo obraza da imas ne bi vredjao one koji su krvarili za srpski narod. Ovde ima ljudi koji su videli sliku nas ranjenika sa dr lazic em cuvenim hirurgom. ali ti si debil, olos sljam ono cega je danas puno u srbiji pa ti nista vredno nije.

Za to smo tu gde jesmo.

Ali ti smes ovako samo preko interneta, dok ja o svom ucescu javno pricam jer svi znaju gde sam bio i telo sa dve rane ti govori. Da mi to u lice po nes vredjati i omalovazavsti napravio bi dzepove u stomaku. Ostavi podatke na pvt, adresu, ja cu ti vrlo brzo doc da ti dadbem priliku da mi j. ebes mater uzivo. Ostavi kopiju licne ja cu ti ostaviti svoju. Pa da resimo to dzu. kelo.
[/QUOTE]
Majmuncino govnjiva ko tebe pita gde si bio i sta si radio? i kakve to ima veze sa ovim o cemu se pise

Lepo sam ti rekao da me to ne zanima

Ne znas odakle mi je rodbina,ne znas ni da li je neko od njih stradao u tom glupom ratu, tako da mrs dzukelo smrdljiva pisem iskljucivo na nacin sta je trebalo uraditi da se ne dozivi takva tragedija

smrdo smrdljiva
nisi ti jedini ratovao i nemaju svi taj tvoj recnik polupismeni retardu

kome ti to za adresu vidi roknuo bih te pesnicom u glavu pa sve i da si ratni heroj ,sam si poceo sa vredjanjem i spominjanjem familije pa uzivaj kada ti se uzvrati

ajde sad opet bas da vidim sta ces da napises

Није нуђен Слоби, ал' је на његов великодушни савет одбијен план.

Туђи и он су се већ били договорили за нешто друго.
Moguće, kako se zvao onaj dokumentarac koji je dosta vjerodostojan, davno sam ga gledao, Pad Krajine čini mi se. Jest da sam zaboravio detalje, ali koliko se sjećam je to bilo dosta precizno kronološki opisano.

Ни говора! О изједначеном односу снага могло се говорити 92. и 93. године. Али 95. године је Хрватска, уз физичку, материјалну и људску подршку НАТО пакта имала однос снага 10:1 у своју корист, а наравно и у људству. Ради се о томе да је подршка из Србије за Крајину изостала и малобројна Крајина је препуштена сама себи. Код Срба је кључни проблем била политичка издаја јединствених националних циљева и неодлучност између закона ратовања и политичког легалитета. Милошевић се на лош начин определио за политички легалитет, наметнут од стране западних земаља. Ако се хтео држати у оквирима политичког легалитета, имао је бољу опцију - да никако не признаје отцепљене републике све док се не реши и национално питање србског народа у целини.
Pišeš nebuloze.
Kakav NATO pakt, kakvi bakrači.
To je samo srpski način da se lakše probavi poraz.
VRSK je bila vrlo dobro naoružana, približno sa istim naoružanjem kao HV.
Motiviranost, profesionalnost i obučenost su bili na strani HV. Naravno i brončana prednost u ljudstvu da se ne zaboravi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back