NDH i RH nemaju nikakve veze jedna s drugom.
Ваш покојни предсеник је писао да итекако има, а и веза је у прогону Срба, а то је овде тема.
Најлакше направити се блесав, али видиш, у неку руку то није ни лоше, јер то открива ментални склоп вас као колектива, сутрадан кад вас неко добрано причврљи, или када из чистог користољубља процените, рећи ћете и да ви немате везе ни са РХ, и да нисте ни Хрвати.
То је нешто што се зове лабави идентитет...
To bi možda i držalo vodu, da to nije srpska (neprovjerena i nedokazana) varijanta porijekla Albanaca na KiM.
Osim toga, naseljeni Talijani u Zadru su živjeli dvadesetak godina, a Albanci na KiM u najmanju ruku 400-500 godina.
Недоказана? Па имаш турске пописе становништва где се јасно види хронологија промене етничке структуре тих простора... Ради се о око 150-200 година окупације земље посејане српским манастирима и српским топонимима.
Уосталом, која је то граница, колико генерација треба да се смене да би неко могао да каже ми смо овде већина? И где то пише? По тој логици, ако се још мало вратимо у прошлост, сви смо ми овде странци. А иначе, Истра никад пре 1945. није била Хрватска, и била је насељена Италијанима, све док их комунистичке власти нису прогнале.
Vojna krajina i Dubrovnik su bili pod vlašću Hrvatskog sabora i bana.
Хаха, па Беч је и формирао Војну Крајину да би је држао по директном контролом. Замисли, ради се озбиљан посао, формира бедем против турских надирања, уложе паре, труд, време, и онда се све то да хрватскомбану на управљање.. Лудорија..
Иначе, малопре си помињао неку хрватску краљевину у Аустроугарској, или ми се учинило?
Građani Istre su se izjasnili kome će se priključiti poslije rata.
Vis je prirodnim položajem administrativno pripao Hrvatskoj.
Ali od Visa je Hrvatska malo imala, pošto je tamo JNA napravila vojnu bazu i ukinula svaki vid privrede i turizma.
Мислиш када је југословенска војска заузела то подручје? Дивно, демократски...
Аха, значи кад Вис припадне Хрватској, то је природно, грађани Истре су се изјаснили, и све је у реду.
Али у случају Бијељине би све то било неприродно, и изјашњавање грађана, и природни токови итд...
Који си ти бетониран мозак, страшно...